Vind je ‘Daddy Dave’ op discovery+ leuk? Kijk dan ook deze 5 Nederlandse realityseries

Met Daddy Dave, de nieuwe realityserie over Dave Roelvink als kersverse vader, heeft discovery+ weer een kijkcijferkanon in handen. Het is echter niet de eerste keer dat de streamingdienst een eigen Nederlandse show produceert. In dit artikel vind je 5 kijktips voor Nederlandse realityseries voor wie Dave’s programma fantastisch vindt om te kijken.

5x Nederlandse realityprogramma’s op discovery+ die je moet zien

5. Singletown

Begin dit jaar kwam discovery+ met een eigen kruising tussen Temptation Island en Ex On The Beach: Double Dutch: Singletown NL. Eerder schreven wij hierover al een eigen recensie en in aanloop naar de lancering zetten we 5 redenen om Singletown te kijken op een rijtje.

De reality datingshow heeft een uniek startpunt – het begint met een einde. Vijf stellen onderbreken hun relatie en brengen een ongelooflijke zomer als vrijgezellen door in Rotterdam. Ze gaan gescheiden van elkaar naar twee appartementen verhuizen waar zij volop van het single leven genieten. Het volledige eerste seizoen, gepresenteerd door Loiza Lamers en Rijk Hofman, is nu te zien op Discovery’s video on demand-platform.

4. Jaimie: In the Vaes Lane

Het leven van Jaimie Vaes is met recht hectisch te noemen en zit vol contrasten, zoals te zien is in deze serie en tevens volop in de media is vertoond de afgelopen maanden. We krijgen een heel persoonlijk inkijkje in het even hectische als uitbundige leven van Jaimie, haar gezin, familie en goede vrienden Koen Kardashian en Estelle Cruijff.

Na een eerste set afleveringen is sinds vorige zomer ook het tweede seizoen van Jaimie: In The Vaes Lane op discovery+ te zien. Wij namen eerder al een kijkje en schreven hierover.

3. Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen

Eerder namen wij al eens een kijkje in het programma Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen en lieten wij jullie in deze recensie weten wat we ervan vonden. Inmiddels telt de schoonmaakshow al twee seizoenen die beiden op discovery+ te streamen zijn, maar daarnaast heeft Nederland’s meest bekende transgenderkoppel ook nog de serie Louisa & Rowan: Onze Transgender Bruiloft online staan en is er een nieuw programma onderweg: Louisa & Rowan: Op z’n Gooisch.

In EHBP pakt het vrolijke poetsduo echter vieze huizen aan die door de bewoners vanwege uiteenlopende redenen niet meer onderhouden konden worden. Louisa & Rowan, tezamen met hun LGBTQ+ hulptroepen, draaien hun hand niet om voor om een flinke schoonmaakklus en zorgen in drie dagen tijd voor een fantastische en vooral schone ‘home make-over’. In september 2021 gingen nieuwe afleveringen van start, waarover Louisa dat zelf zo mooi zei: “Een nieuw seizoen om mensen weer gelukkig te kunnen maken in hun puinhuizen.”

2. Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl

Fitness Diaries
Serie: Fitness Diaries | Beeld: Discovery

In Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl op discovery+ volgen we vier fitgirls die hun leven volledig wijden aan sport: Fajah, Roos, Lindsey en Evelien. Zij delen de ups en downs van hun weg naar een gezonde en natuurlijk fitte levensstijl. Zonder filter filmen zij het bestaan van de fitgirl, waaruit blijkt dat het niet allemaal voor zich spreekt. Een fitgirl worden is hard werken. Als fitgirl draait het leven namelijk niet altijd meer alleen om sporten, maar ook om alles wat ermee gemoeid is. Dat kan bijvoorbeeld het runnen van een fitnessbedrijf, maar ook bodybuilding, spiritualiteit en body positivity. De meiden moeten soms veel doen (en natuurlijk laten) om hun ideale levensstijl te bereiken, maar krijgen hier ook veel voor terug.

In dit persoonlijke inkijkje in het leven van Fajah, Roos, Lindsey en Evelien zie je een lach en een traan. Fitness Diaries toont aan de ene kant een glamoreuze levensstijl, maar ook één die soms eenzaam is. Lees ook onze recensie om meer te weten te komen over het programma.

1. Kim & Koen Gaan Het Anders Doen

De bekende Nederlanders Kim Feenstra en Koen Kardashian gaan het allemaal eens even helemaal anders doen. Ze verruilen in een splinternieuwe serie van discovery+ hun luxe, stadse leven vol glitter en glamour voor een echt boerenbestaan in het mooie Twente. Samen trekken ze in op de boerderij van (koeien)boer Gerrit in het pittoreske Usselo en laten zich onderdompelen in het boerenbedrijf van de familie.

De twee maken kennis met de tradities en gebruiken van de familie & de regio en dat betekent handen uit de mouwen! Koeien melken, op zondag naar de kerk, schapenhoeden, feesten in de keet en met 100 km per uur meedoen aan een heuse grasmaaierrace. Zijn het boeren in de dop of willen ze met gierende banden terug naar de stad? Sinds november 2021 is Kim & Koen Gaan Het Anders Doen exclusief te zien op discovery+. Lees ook onze recensie van het 8 afleveringen-tellende programma.

Meer Nederlandse programma’s bij discovery+

Naast reality is er nog veel meer Nederlandse content op discovery+ te vinden. Zo duikt Bobbi Eden de slaapkamer in in Sex Tape en gaat ze mee naar ziekenhuizen voor bevallingen in Bevallen met Bobbi. Daarnaast is recentelijk de documentaire OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid live gegaan en kun je naar de indrukwekkende docu’s over De Moord op Marianne Vaatstra en Jomanda: Lady of the Light kijken.

Verder behandelt Ellie Lust in Bizarre Zaken allerlei misdaadverhalen en kun je kijken naar huisverbouwingen in Liefde in Uitvoering. Ten slotte kijk je met celebrities televisie op de bank bij Pyjama Party: 90 Day Fiancé, duik je met Dionne Slagter in spraakmakende zaken in True Crimes of the ’90s en schuif je aan aan tafel bij Eating with my Ex: Going Dutch.

Alles over ‘Daddy Dave’ Roelvink

Heb je nog niet naar Daddy Dave gekeken? Dan hebben wij de 5 leukste fragmenten uit Dave Roelvink’s realityserie voor je op een rijtje gezet om te laten zien hoe tof deze nieuwe titel van Discovery is. Dat leggen we overigens ook verder uit in onze recensie van het programma. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!


Synopsissen: Discovery