Recensie: ‘Kim & Koen Gaan Het Anders Doen’ op discovery+

Kim Feenstra en Koen Kardashian zijn vanaf vandaag te zien op de streamingdienst discovery+ in een gloednieuwe realityserie. Hierin laten de twee de luxe van de stad achter zich en dompelen ze zich onder in het boerderijleven! In onze recensie lees je wat wij tot nu toe vinden van Kim & Koen Gaan Het Anders Doen. Inmiddels is de eerste aflevering te zien.

Recensie: nieuwe realityserie ‘Kim & Koen Gaan Het Anders Doen’ op discovery+

De welbekende Nederlanders Kim Feenstra en Koen Kardashian gaan het allemaal eens even helemaal anders doen. Ze verruilen in een splinternieuwe serie van discovery+ hun luxe, stadse leven vol glitter en glamour voor een echt boerenbestaan in het mooie Twente. Samen trekken ze in op de boerderij van (koeien)boer Gerrit in het pittoreske Usselo en laten zich onderdompelen in het boerenbedrijf van de familie.

De twee maken kennis met de tradities en gebruiken van de familie & de regio en dat betekent handen uit de mouwen! Koeien melken, op zondag naar de kerk, schapenhoeden, feesten in de keet en met 100 km per uur meedoen aan een heuse grasmaaierrace. Zijn het boeren in de dop of willen ze met gierende banden terug naar de stad? Vanaf 18 november 2021 is Kim & Koen Gaan Het Anders Doen exclusief te zien op discovery+. Vervolgens zal er elke donderdag een nieuwe aflevering online verschijnen. In totaal zullen er 8 afleveringen worden vertoond.

AfleveringWeekdagDatum
1Donderdag18 november 2021
2Donderdag25 november 2021
3Donderdag2 december 2021
4Donderdag9 december 2021
5Donderdag16 december 2021
6Donderdag23 december 2021
7Donderdag30 december 2021
8Donderdag6 januari 2022

Van de luxe randstad naar het boerse Usselo

Tsja, eigenlijk geeft de aankomst van Kim en Koen op de boerderij al een perfect inkijkje in wat je van de serie kunt verwachten. De twee arriveren in het Twenste boerendorp Usselo, vlakbij Enschede, in een… helikopter! Het eerste wat Kim opmerkt is het feit dat er geen zwembad is, terwijl de boer onder luid gelach zijn enthousiasme over het vervoer uit. De twee realitysterren stappen direct het modderige weiland in en beginnen aan hun avontuur. Een komisch begin van het programma.

Kennismaken met het reilen en zeilen van een Twentse boerderij

Vervolgens maken we kennis met boer Gert, maar ook met zijn vrouw Annie en zijn zoon Erwin. Een gezin dat meer overeenkomt met het stereotype boer had Discovery waarschijnlijk niet kunnen vinden. Ze praten plat Twents (Koen: “Hij lacht veel, maar ik versta er geen reet van!”) en ze hebben hun eigen gewoontes, maar zijn bovenal enorm vriendelijk en open. Daardoor klikt het direct met Kim & Koen.

Zo praten ze lachend over de maaltijden die de familie voorschotelt (elke dag aardappelen/groente/vlees natuurlijk), de geaardheid van Koen en bidden ze voor en na het eten. Kim & Koen moeten er even aan wennen. Boerin Annie ook, want zij heeft nog nooit ‘zulke mensen’ gezien. Maar ze vindt de twee randstedelingen wel heel aardig!

Simpel vermaak, maar dat is toch zalig

Je moet bij Kim & Koen Gaan Het Anders Doen natuurlijk niet verwachten de diepgang te vinden van de recente discovery+ documentaires Jomanda: Lady of the Light of De Moord op Marianne Vaatstra. Zelfs als je het vergelijkt met andere populaire boerenprogramma’s als Clarkson’s Farm en Boerderij van Dorst zijn de gespreksonderwerpen vooralsnog oppervlakkiger. Maar dat is ook de insteek van het programma.

Discovery+ toont het contrast tussen de ijdele randstedelingen en Twentse boeren door ze met elkaar kennis te laten maken. Ze slapen in een caravan met sanitair in de buitenlucht, slepen met kledingrekken door de wij en lachen om lesbische koeien. Heerlijk vermaakt. Een kijktip voor na een lange dag werk om lekker je hoofd mee leeg te maken.

Meer Nederlandse discovery+ Originals als ‘Kim & Koen Gaan Het Anders Doen’

De laatste maanden is Discovery vol aan het inzetten op nieuwe content, waardoor er steeds meer zelfgemaakte Nederlandstalige programma’s op de streamingdienst verschijnen. Van reality tot drama en van documentaires tot lifestyleshows: er is inmiddels heel wat op discovery+ te zien. Een paar Nederlandse kijktips:

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland