Serie A kijken in 2024: huidige stand, teams en Nederlandse spelers

Naast de Duitse Bundesliga, Engelse Premier League en Spaanse La Liga is de Italiaanse competitie Serie A ontzettend populaire in Europa. Enorme hoeveelheden fans genieten iedere week weer van alle sterspelers die op hoog niveau hun trukendoos uit de kast halen en vol overtuiging in alle duels duiken. Ook buiten Italië kijken veel supporters uit naar alle wedstrijden, waaronder die van de dominerende clubs Napoli, AC Milan, Internazionale en Juventus. Reden genoeg om alles op een rij te zetten over de competitie uit het land van de laars en belangrijker nog: aan te geven waar je op tv en tevens online kijken kunt naar alle wedstrijden vanuit Nederland.

Waar kan ik wedstrijden uit de Serie A vanuit Nederland live kijken in 2024?

De twee grote streamingdiensten Viaplay en Ziggo Sport hebben beiden uitzendrechten in handen waarmee ze buitenlandse voetbalcompetities in Nederland uit mogen zenden. Zo kunnen fans sinds vorig jaar bij Viaplay onder andere live kijken naar de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en de vrouwen die in hun eigen Serie A-competitie spelen. Hoewel de dameswedstrijden uit de hoogste Italiaanse competitie wél door Viaplay worden uitgezonden, is dat bij de mannencompetitie níét het geval. Ziggo Sport heeft namelijk nog steeds de uitzendrechten van de Serie A mannen in handen. Het kanaal zendt de topduels van onder andere AC Milan, Inter, Napoli en Juventus uit. Ook zijn alle samenvattingen van de andere matches er te zien. Je ontdekt in de programmagids precies wanneer welke wedstrijd via welk kanaal te zien is.

Ziggo Sport➡️ Kijk meteen naar Serie A-voetbal bij Ziggo Sport. Deze zender heeft de uitzendrechten van de Serie A voor mannen. Dit aanvullende kanaal is ook beschikbaar via andere providers als KPN, Odido en Canal Digitaal.
ViaplayViaplay heeft geen uitzendrechten van de mannen uit de Serie A uit Italië. Wel kun je in het aanbod onder andere alle voetbalwedstrijden uit de vrouwelijke Italiaanse competitie vinden en daarnaast geniet je er van de Duitse Bundesliga, Engelse Premier League en meer sport, films en series.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden van de Serie A aan.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst gezet.

Speelschema: teams in de competitie van seizoen 2023/2024

Ook dit seizoen strijden er weer 20 teams voor de kampioenstitel in de hoogste Italiaanse competitie. Elke club speelt twee keer – uit en thuis – tegen elkaar, waardoor ieder team maar liefst 38 speelrondes zal voetballen. De meeste wedstrijden vinden plaats in het weekend, maar het komt ook wel eens voor dat er een doordeweekse match op het programma staat. Ook staan er natuurlijk weer enkele spannende derby’s op de planning, waaronder de ‘Derby della Madonnina‘ tussen AC Milan en Inter, de ‘Derby della Capitale‘ tussen de twee grote clubs SS Lazio en AS Roma uit de hoofdstad en de ‘Derby della Mole‘ tussen Juventus en Torino uit Turijn. Daarnaast heb je ook nog de ‘Derby della Lanterna‘ tussen de stokoude clubs Sampdoria en Genoa en de felbegeerde ‘Derby d’Italia‘ tussen Internazionale uit Milaan en Juventus uit Turijn. Deze matches zijn altijd een waar spektakel en genot om naar te kijken. Hieronder zijn alle teams te vinden die dit seizoen in actie komen.

🇮🇹 Napoli🇮🇹 Torino
🇮🇹 Lazio🇮🇹 Monza
🇮🇹 Juventus🇮🇹 Sassuolo
🇮🇹 AS Roma🇮🇹 Salernitana
🇮🇹 AC Milan🇮🇹 Empoli
🇮🇹 Inter🇮🇹 Lecce
🇮🇹 Atalanta🇮🇹 Frosinone
🇮🇹 Bologna🇮🇹 Verona
🇮🇹 Udinese🇮🇹 Genoa
🇮🇹 Fiorentina🇮🇹 Cagliari

Nederlandse voetballers in de Serie A tijdens seizoen 2023-24

Ook dit seizoen laten er een hoop Nederlandse spelers hun talenten op het grote Italiaanse podium zien. Zo is centrale verdediger Stefan de Vrij al sinds 2018 een vaste waarde in het elftal van Inter Milan. Hij heeft ook wel de bijnaam Il Muro, wat ‘de muur’ betekent, door zijn fantastische verdedigende acties waardoor bijna geen enkele spits langs hem komt. Sinds 2021 speelt zijn Oranje collega Denzel Dumfries als rechtsback naast hem op de Italiaanse velden. Atalanta is echter de absolute hofleverancier op het gebied van Nederlandse spelers. Zo voetballen de internationals Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Marten de Roon in het elftal van Gian Piero Gasperini. Verder heeft eveneens verdediger Rick Karsdorp momenteel een contract lopen bij AS Roma.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Serie A en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.