Recensie ‘Pyjama Party: 90 Day Fiancé’ op discovery+: lekker lachen en heel veel drama

We hebben weer eens een kijkje genomen bij één van de kijkcijferkanonnen van discovery+ en kwamen zo al snel uit bij Pyjama Party: 90 Day Fiancé. Nu willen we niets liever dan met jullie delen wat wij vonden van het allereerste seizoen van deze discovery+ Original-serie met een gloednieuw concept, waarin VIPS meekijken met het populaire TLC-programma 90 Day Fiancé. Hieronder lees je onze recensie!

Recensie | ‘Pyjama Party: 90 Day Fiancé’ op discovery+

Voordat wij kunnen vertellen wat wij vonden van dit programma, is het eerst belangrijk om te weten waar het over gaat. In 90 Day Fiancé moeten Amerikanen die hun buitenlandse geliefde op bezoek hebben, binnen 90 dagen besluiten of ze met diegene willen trouwen. Want zolang is het tijdelijke visum in Amerika geldig. Een korte en hectische periode dus die beslist niet over is als ze eenmaal getrouwd zijn. Hoe reageren de BN’ers op al deze liefdesperikelen en vaak dubieuze keuzes? Smeuïg wordt het sowieso – en wij mogen daar op onze beurt weer heerlijk van meegenieten.

Sinds 6 maart 2021 is het allereerste seizoen van de Nederlandse discovery+ Original-serie Pyjama Party: 90 Day Fiancé van start op de streamingdienst. Elke week is een nieuwe aflevering van het programma te bekijken. Op het moment van schrijven staan er dan ook 7 afleveringen van de serie online.

Veel confrontaties, onverwachte wendingen en natuurlijk DRAMA

Allereerst kunnen we het natuurlijk niet laten om even ons licht te laten schijnen op het programma zelf: 90 Day Fiancé. We kijken naar het allernieuwste deel van de populaire TLC-serie: seizoen 8. Op discovery+ kun je ook zonder het commentaar van deze vier VIP-koppels hier kijken naar seizoen 8 van 90 Day Fiancé, maar verderop in deze recensie vind je waarom dat volgens ons eeuwig zonde zou zijn. Het enige voordeel is dat er vooralsnog al 13 uitzendingen zonder commentaar te zien zijn, ten opzichte van 7 afleveringen met commentaar van de VIPS.

Het is bijna onvoorstelbaar hoeveel drama er in dit seizoen van 90 Day Fiancé voorkomt. Bijna niets lijkt goed te gaan tussen de verloofde stellen. Aan de ene kant zijn de mismatches, cultuurverschillen en overduidelijk verkeerde intenties pijnlijk om te zien, maar aan de andere kant is deze drama juist doorgaans waar de 90 Day Fiancé-kijker de TV voor aanzet. Het lijkt alsof de makers extra hun best hebben gedaan om norse invliegers en onwetende Amerikanen voor het programma te verzamelen.

De invloed van COVID-19 is een extra dimensie die de boel op stelten zet in dit seizoen van 90 Day Fiancé. Het invliegen wordt moeilijker, waardoor de 90 dagen van het verlovingsvisum in gevaar komt en creatieve oplossingen moeten worden gevonden om toch bij elkaar te zijn. Veel confrontaties, onverwachte wendingen en natuurlijk drama dus in dit seizoen van 90 Day Fiancé. Heerlijk om te zien.

Heerlijk voor wie geen zin heeft om ‘alleen’ TV te kijken

Hou je niet van alleen TV kijken, maar heb je niet altijd een kijkpartner naast je op de bank? Dan is het concept van de Pyjama Party perfect voor jou. We kunnen ons voorstellen dat je wat sceptisch bent over de kijkervaring en je afvraagt of het niet makkelijker is om het normale seizoen van 90 Day Fiancé aan te zetten, maar er wordt wel echt een nieuwe dimensie aan het programma toegevoegd door het commentaar van de VIPS.

Het voelt als kijker echt alsof je niet in je eentje voor de TV zit en dat is toch best gezellig! Zo gaan de VIPS op het begin lekker voor de TV zitten, of dat nou op de bank of liggend op bed is. Daarnaast zitten de koppels ondertussen lekker te snacken, van chipjes tot sushi en loempia’s. Zorg dus dat je goed voorbereid en zelf eten in huis hebt, want je krijgt er zelf ook zin van om lekker mee te snoepen…

Een paar keer per minuut schakelt de camera over van 90 Day Fiancé naar de Pyjama Party en de balans hiertussen zorgt er naar onze mening voor dat je kijkervaring niet wordt verstoord, maar enkel wordt verrijkt. Een leuk concept dat vast nog op veel meer programma’s bij deze (en/of andere) streamingdienst(en) toe te passen is.

Hilarische koppels met keiharde humor

Of het nou grove grappen, onderlinge weddenschappen of felle meningen over de deelnemers zijn die worden gedeeld, de VIPS hebben altijd wat te zeggen. Discovery+ heeft naar ons idee een hilarische samenstelling van kijkers bij elkaar gebracht, waardoor het commentaar nooit saai is.

Zo nemen Bobbi (presentatrice van Sex Tape en Bevallen met Bobbi) en Mark duidelijk geen blad voor de mond en blijkt dat ze ook nog eens opvallend goed zijn in het doen van voorspellingen. Ook transgenderkoppen Louisa en Rowan (bekend van Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen) zijn niet vies van een keiharde grap en hebben hun mening altijd klaar staan.

Daarnaast kun je Channah en Quentin kennen van Temptation Island Island VIPS 2019 en natuurlijk Nienke Plas van allerlei verschillende programma’s op de Nederlandse televisie. Laatstgenoemde zit met haar schoonmoeder en -zus op de bank. Deze twee VIP-ensembles zijn misschien niet net zo fel als de andere stellen, maar ze zorgen absoluut voor veel lachwekkend commentaar. Een heerlijke samenstelling van kijkers bij elkaar.

Neem zelf een kijkje bij Pyjama Party: 90 Day Fiancé op discovery+

In alle eerlijkheid moeten wij toegeven dat we alle afleveringen van Pyjama Party: 90 Day Fiancé meteen hebben zitten bingewatchen… Wij zijn helemaal bij! Je kunt dit zelf ook doen door een kijkje te nemen bij discovery+, waar elke zaterdag een nieuwe aflevering online komt. Via de onderstaande groene knop kun je een abonnement op discovery+ 7 dagen gratis uitproberen, waarna je voor €3.99 per maand of €39.99 per jaar verder kunt kijken. Mooi nieuws: er is nu een tijdelijke aanbieding tot 10 mei, waardoor je 50% korting krijgt op je eerste jaar discovery+. Snel kijken dus!

Meer nieuws en informatie over discovery+

Benieuwd wat er op dit moment allemaal te zien is op discovery+? Het volledige aanbod van programma’s en exclusieve series vind je op de pagina met het complete discovery+ aanbod. Sluit je ook vooral aan bij de discovery+ Facebook groep om kijktips met elkaar uit te wisselen en gezellig na te praten over je favoriete programma’s. Heel veel kijkplezier gewenst!

Discovery+ in Nederland