Alles over Jaimie Vaes

De prachtige, hilarische en goudeerlijke celebrity Jaimie Vaes is door de jaren heen steeds meer in het nieuws gekomen. Deels komt dat door haar eigen carrière en deels door haar bekende ex-vriend en -verloofde: Jorik Scholten, voor velen bekend als rapper Lil’ Kleine. Hieronder vind je alles over de bekende Nederlander, van haar leeftijd tot haar lengte en van hoe ze er vroeger uit zag op Instagram tot hoe ze nu is in haar eigen realityserie op discovery+.

Jaimie Vaes: biografie

✍️ NaamJaimie Joanne Vaes
❤️ VriendAfshin Momadi
💔 ExLil’ Kleine (echte naam: Jorik Scholten)
🏠 GeboorteplaatsDen Haag
📅 Geboortedatum17 augustus 1989
📜 Leeftijd33 jaar*
📏 LengteOnbekend
🇳🇱 NationaliteitNederlands
📍 WoonplaatsAmsterdam
📸 Instagram@jaimievaes
👶 KindLío Zion Vaes Scholten
* Op het moment van schrijven

Eigen realityserie ‘Jaimie: In The Vaes Lane’ bij discovery+

Veel mensen kennen Jaimie Vaes als de Nederlandse influencer met 377.000 volgers op Instagram, maar ook als de ex-vriendin en -verloofde van Jorik Scholten (bekend onder de artiestennaam Lil’ Kleine). Zij laat via sociale media duidelijk zien hoe glamorous haar leven is, maar in de realityserie Jaimie: In The Vaes Lane krijgen we meer te zien over de hectiek in haar dagelijks leven. Seizoen 1 werd hier uitgezonden vanaf februari 2021, seizoen 2 vanaf augustus 2021 en seizoen 3 vanaf juni 2022 (lees ook onze recensie). Je kunt hier bij discovery+ direct de serie kijken. Deze realityserie is niet te zien bij Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video of een andere streamingdienst in Nederland behalve discovery+.

Jaimie Vaes is 33 jaar en werd bekend als styliste en presentatrice bij programma’s op YouTube en MTV als Just Tattoo Of Us. Zij was samen met Lil’ Kleine sinds 2017 en samen hebben zij in juni 2019 een zoon met de naam Lío Zion gekregen. Het leven van Jaimie is met recht hectisch te noemen en zit vol contrasten, zoals te zien is in de serie. Het ene moment is ze druk in haar rol als zorgzame moeder en verantwoordelijk voor het huishouden, het andere moment stond ze vol ‘glam’ voor honderden flitsende camera’s aan de zijde van haar immens populaire ex-vriend Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine. Deze relatie is inmiddels echter voorbij en nu is ze samen met Afshin Momadi, DJ en modeondernemer. We krijgen een heel persoonlijk inkijkje in het even hectische als uitbundige leven van Jaimie, haar gezin, familie en goede vrienden Koen Kardashian en Estelle Cruijff. Je kunt ook onze recensie van het programma op Streamwijzer vinden.

Vroeger zag Jaimie Vaes er zo uit

Jaimie is eerlijk over het feit dat ze wel eens cosmetische ingrepen heeft laten doen. Veel mensen speculeren er online op los als het gaat over plastische chirurgie, botox en andere ingrepen, maar hierover kan ze het beste zelf vertellen in haar eigen serie. Wel zijn er op haar eigen Instagram profiel en op video’s die via YouTube te zien zijn nog een paar beelden online te vinden, waardoor je een beeld kunt hebben van haar voor en na.

Zo is Jaimie Vaes in de onderstaande video uit juni 2012 te zien met Chantal Bles. Hier was ze 23 jaar oud.

Ook deelde ze sinds 2013 al eigen foto’s op haar Instagram-account. Hieronder vind je bijvoorbeeld een foto uit maart 2013, toen ze 24 jaar oud was, en een foto op haar 25e in december 2013.

In de media

Door haar open karakter wordt er in de media veel geschreven over Jaimie Vaes. Zo is er wel eens gerapporteerd over foto’s van haar en haar ex-vriend Lil’ Kleine die bijna naakt zouden poseren, maar deze beelden zijn inmiddels van hun Insta accounts offline gehaald. Verder is er vorige zomer ook een rel geweest rondom geruchten die rondgingen over een vermeende affaire tussen Wesley Sneijder en Jaimie Vaes.

Een van de meest opzienbarende verhalen gaat echter over de berichtgeving dat Jaimie met bebloed gezicht de hotellobby op Ibiza in zou zijn gekomen, waarna haar verloofd Lil’ Kleine zou zijn opgepakt door de politie en ze vermoedelijk uit elkaar zouden gaan. De vraag was dan ook of de bruiloft die op de planning stond nog wel door kon gaan. Op dit soort zaken ging de bekende Nederlander ook verder zelf in in haar eigen serie, waarin je haar kant van het verhaal hoort.

Bij Khalid & Sophie heeft Jaimie in april 2022 wel voor het eerst haar verhaal gedaan over de schokkende beelden met Lil’ Kleine die later rondgingen en de aangifte die ze heeft gedaan voor mishandeling. Dit interview is via de NPO onder andere terug te zien door de uitzending hier bij NLZIET te streamen.

Leeftijd en lengte van Jaimie Vaes

Verder zijn er opvallend veel mensen benieuwd naar hoe oud de realityster inmiddels is en wat haar lengte is. Dus laten we beginnen met het antwoord op de vraag: hoe oud is Jaimie Vaes? Op het moment van schrijven is zij 32 jaar, omdat ze werd geboren in Den Haag op 17 augustus 1989. Alleen haar lengte blijft vooralsnog onbekend.

Op 29-jarige leeftijd, in december 2018, maakten Jaimie Vaes en haar ex-verloofde Lil’ Kleine overigens bekend dat ze zwanger waren van hun eerste kindje. Op zondag 9 juni 2019 kwam hun prachtige zoontje Lío Zion Vaes Scholten ter wereld, zo deelden de kersverse vader en moeder via Instagram. Lil’ Kleine (Jorik Scholten) vergezelde de post met het volgende lieve bericht: “A LEGEND IS BORN!💙 Lío Zion Vaes Scholten. 09’06’2019”