Recensie ‘Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl’ op discovery+: een persoonlijk inkijkje met een lach en een traan

Al een paar maanden lang verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl online op discovery+. Hierin volgen we de bijzondere levensstijl van fitgirls Fajah Lourens (39), Roos Forman (26), Lindsey van der Hoeven (27), Famke Louise (22) en Evelien van der Pelt (31). Wij namen een kijkje en vertellen je precies wat we van het programma vonden in deze recensie van Fitness Diaries.

Recensie | ‘Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl’ op discovery+

Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl is één van de Nederlandse Original-programma’s op Discovery’s streamingdienst discovery+, samen met bijvoorbeeld Sex Tape, Jaimie: In The Vaes Lane over Jaimie Vaes en Pyjama Party: 90 Day Fiancé. Vijf fitgirls die hun leven volledig wijden aan sport worden in deze serie gevolgd: Fajah, Roos, Lindsey, Famke Louise en Evelien. Zij delen de ups en downs van hun weg naar een gezonde en natuurlijk fitte levensstijl. Zonder filter filmen zij het bestaan van de fitgirl, waaruit blijkt dat het niet allemaal voor zich spreekt. Een fitgirl worden is hard werken.

Een flinke hoeveelheid kijkplezier in verfrissende dagboekstijl

Zoals de naam titel van het programma al doet vermoeden, is Fitness Diaries in een dagboekstijl opgenomen. Geen voice-over of presentator, want het verhaal wordt verteld door de personen over wie de serie gaat. Deze dames nemen vaak de camera in eigen hand en nemen je als kijker helemaal in hun eentje mee in hun leven.

Het zou ons niets verbazen als de makers hiertoe hebben besloten omdat de fitgirls deze manier van het vastleggen van hun leven ook al gewend zijn van hun carrière als influencer op social media. Dat is te merken, want ze maken hun videodagboek op een interessante en intieme manier. Dit maakt de serie persoonlijk en de stijl verfrissend, want zo vaak zie je een programma in dagboekstijl niet langskomen.

Sinds 23 oktober 2020 is elke week op vrijdag een nieuwe aflevering van de serie op discovery+ verschenen. Het slotstuk kwam op vrijdag 5 maart 2021 online. Hiermee is de serie goed voor maar liefst 20 afleveringen van een half uur per stuk, dus 10 uur (!) aan kijktijd!

Een gevarieerde groep: van bodybuilder tot ondernemer of artiest

De samenstelling van de fitgirls is allerminst eentonig te noemen. In de serie volgen we vijf ontzettend uiteenlopende dames die allemaal veel met hun lichaam bezig zijn, maar ook allemaal op een andere manier en vanuit een ander professioneel leven.

Zo volgen we Fajah, de auteur van de bekende Killerbody-boeken, maar ook actrice en het brein achter Mykillerbodymotivation (MKBM). Een andere ondernemer is Roos, voedingsdeskundige en eigenaar van sportschool Fitroosje in Ridderkerk. Natuurlijk ken je Famke Louise als bekende artiest en zijn Lindsey en Evelien respectievelijk influencer en bodybuilder.

De ene fitgirl werkt aan intermittent fasting, yoga en mediteren op de weg naar een gezond en gelukkig leven, terwijl de ander droomt van het wereldkampioenschap bodybuilding. Iedereen die het interessant vindt om meer te weten te komen over mensen die veel met hun lichaam bezig zijn, kan dus op verschillende manieren zien hoe het leven van een fitgirl er van dag tot dag uit ziet. Dat maakt het nooit saai om nieuwe afleveringen te streamen en herkenbaar voor veel verschillende soorten kijkers.

Een persoonlijke inkijkje in het leven van een fitgirl met een lach en een traan

Daarnaast willen we je er graag op wijzen dat het programma niet alleen maar om sportoefeningen draait, maar juist om een mix tussen het persoonlijke en professionele leven van de fitgirls en de emotionele aspecten die hier vaak bij komen kijken. Zo geeft de serie je een persoonlijk inkijkje in het leven van Fajah, Roos, Lindsey, Famke Louise en Evelien met een lach en een traan. Zoals de makers van het programma heel herkenbaar verwoorden, toont Fitness Diaries een glamoureuze levensstijl die soms ook erg eenzaam blijkt te zijn.

Neem zelf een kijkje bij Fitness Diaries op discovery+

Inmiddels staan alle afleveringen van Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl al op discovery+, dus je kunt direct gaan bingewatchen. Neem zeker zelf eens een kijkje bij de nieuwe streamingdienst. Je kunt een abonnement op discovery+ 7 dagen gratis uitproberen, waarna je voor €3.99 per maand of €39.99 per jaar verder kunt kijken. Mooi nieuws: er is nu een tijdelijke aanbieding tot 10 mei, waardoor je 50% korting krijgt op je eerste jaar discovery+. Snel kijken dus!

Meer nieuws en informatie over discovery+

Benieuwd wat er op dit moment allemaal te zien is op discovery+? Het volledige aanbod van programma’s en exclusieve series vind je op de pagina met het complete discovery+ aanbod. Sluit je ook vooral aan bij de discovery+ Facebook groep om kijktips met elkaar uit te wisselen en gezellig na te praten over je favoriete programma’s. Heel veel kijkplezier gewenst!

Discovery+ in Nederland