KNVB Beker kijken in 2024: live stream van elke wedstrijd

Het bekerseizoen is weer begonnen, dus fans van de Nederlandse Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen natuurlijk niet wachten om weer met een KNVB Beker live stream in 2024 te genieten van de spannende wedstrijden. Na de winst door PSV vorig jaar is de vraag wie er in 2024 met de beker vandoor gaat. In dit artikel vind je hoe je soms gratis en altijd legaal zo veel mogelijk matches van de Nederlandse bekercompetitie mee kunt maken, inclusief het programma en speelschema, de uitslagen, de clubs en meer informatie. Je kunt dit nu zelfs de eerste week helemaal gratis doen.

Waar kun je op tv en met een live stream naar alle wedstrijden van de KNVB Beker kijken in 2024?

Er is één partij die al al jaren de uitzendrechten van het Nederlandse KNVB Beker in handen heeft: ESPN. Vroeger stond deze voetbalzender nog bekend als FOX Sports (net als dat de competitie vroeger nog de Jupiler League heette), maar inmiddels is de naam gewijzigd en kun je via de kanalen op tv en online ook soms van verschillende wedstrijden genieten.

De meeste van hun vier kanalen zijn doorgaans betaald bij providers, maar via de streamingdienst CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in het pakket met televisie zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer. In de onderstaande tabel vind je meer info en providers.

CANAL+➡️ Kijk meteen gratis naar de KNVB Beker via ESPN bij CANAL+. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om geen moment van de KNVB Beker te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen het pakket met tv-zenders. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s, maar daar vallen ESPN 2-4 niet onder. Hiervoor kun je wel ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender (ESPN 1), maar heb je voor alle andere wedstrijden het Compleet pakket nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ NLZIETJe kunt hier bij NLZIET naar voetbal kijken, want er worden heel wat competities via de tv en online uitgezonden. Hieronder valt bijvoorbeeld internationaal voetbal van landenteams, maar ook de Europa, Conference en Champions League. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ Prime VideoAmazons streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met voetbalwedstrijden aan.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de TOTO KNVB Beker er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de KNVB Beker worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

We geven onderaan dit artikel nog een overzichtelijke en korte uitleg over de samenwerking tussen ESPN en CANAL+, waarin duidelijk wordt verklaard waardoor het kijken van sport bij ESPN daar zo goedkoop (en zelfs tijdelijk gratis) is. De door ESPN gekozen selectie van wedstrijden verschilt per weekend en is gebaseerd op sportieve keuzes. Je kunt de wedstrijden via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Speelschema: het programma van de teams in de bekercompetitie van seizoen 2023/2024

Wie zal er na de vorige winst van PSV dit seizoen met de TOTO KNVB Beker naar huis gaan? Het speelschema van seizoen 2023/2024 is inmiddels bekend en de wedstrijden worden vooral op dinsdag, woensdag en donderdag gespeeld. Afgezien van de finale, want die staat op het programma voor een zondag.

De eerste kwalificatieronde werd gespeeld in augustus 2023, waarna kwalificatieronde 2 volgde in september. De eerste échte ronde in de beker stond op het programma voor dinsdag 31 oktober tot donderdag 2 november, maar de Europees spelende clubs deden hier niet aan mee. Vervolgens stroomden ook de laatste teams in en was het tijd voor ronde 2, de achtste finales, de kwartfinales en de halve finales. Uiteindelijk is de finale op zondag 21 april 2024.

Winnende teams met meeste TOTO KNVB Beker-titels

Natuurlijk nemen we in aanloop naar het nieuwe bekerseizoen ook graag nog een kijkje in het lijstje van eerdere winnaars. De eerste plaats is met ruime voorsprong voor Ajax met 20 titels. Daarna won Feyenoord 13 keer en PSV vijfmaal.

Recentelijk zijn opvallende finalisten en winnaars PEC Zwolle met een verpletterende 5-1 winst van Ajax in 2014 en vervolgens verliezende finale in 2015. Ook won AZ de beker in 2013, maar ze verloren de finale nog twee keer in 2017 en 2018. Verder was de winst sinds 2010 ook het meest voor Ajax, in dat exacte jaar zelfs na twee wedstrijden vanwege de verboden toelating van uitsupporters. De finale werd in 2020 overigens niet gespeeld wegens corona, terwijl de finalisten wel bekend waren: Feyenoord en FC Utrecht.

JaarWinnende teamUitslag tegen verliezend finalist
2024…?…?
2023⚪️ PSV1-1 tegen Ajax (3-2 winst na penalty’s)
2022⚪️ PSV2-1 tegen Ajax
2021🔴 Ajax2-1 tegen Vitesse
2020— Finale niet gespeeld wegens corona —Finalisten: FC Utrecht en Feyenoord
2019🔴 Ajax4-0 tegen Willem II
2018🟢 Feyenoord3-0 tegen AZ
2017🟡 Vitesse2-0 tegen AZ
2016🟢 Feyenoord2-1 tegen FC Utrecht
2015⚫️ FC Groningen2-0 tegen PEC Zwolle
2014🔵 PEC Zwolle5-1 tegen Ajax
2013🟠 AZ2-1 tegen PSV
2012⚪️ PSV3-0 tegen Heracles Almelo
2011🟣 FC Twente3-2 tegen Ajax
2010🔴 Ajax2-0 & 4-1 tegen Feyenoord

Veel televisie- en prijzengeld te winnen voor elke extra speelronde

Voor de grote clubs zal het wellicht minder verschil maken in de budgettering, maar relatief is er voor kleine clubs heel veel geld te verdienen in de KNVB Beker. Dat bestaat uit vier componenten: prijzengeld, tv-geld, reclame en recettes.

Laten we beginnen bij het grootste onderdeel: het prijzengeld voor elke extra ronde in de KNVB Beker. Bij elke gewonnen wedstrijd wordt een nieuwe premie uitbetaald. Als je je weet te plaatsen door winst in de kwalificatierondes, dan krijg je al €12.500 als club. Vervolgens wordt in ronde 2 aan iedereen €30.000 uitgekeerd en krijgen alle deelnemers aan de achtste finales €50.000 op hun rekening bijgeschreven. Vervolgens loopt het bedrag heel hard op met €130.000 in de halve finale. Speel je de finale? Kassa! Als je verliest krijg je nog eens €200.000 extra en bij winst word je beloond met €350.000. Dat betekent dat er voor de winnende club in totaal €852.500 te verdienen valt aan prijzengeld.

Dan is er nog het tv-geld. Niet elke wedstrijd wordt bij ESPN uitgezonden, maar bij latere rondes zijn er minder partijen en is er dus grotere kans dat je partij op televisie te zien is. In ronde 1-2 is dit na minstens 45 minuten live tv goed voor €15.000 extra, waarna dit oploopt naar €16.000 (achtste finale), €17.500 (kwartfinale) en €22.500 (halve finale). In de finale zelf krijg je ongeacht je prestatie nog eens €12.500 erbij gestort.

Mocht je thuis spelen, dan kun je ook reclame op de boarding plaatsen. Tot de halve finale heb je het recht om dit te doen. Het geld hiervoor is helemaal voor jouw club tot de achtste finale, waarna de uitclub in de kwartfinale en halve finale ook een vaste vergoeding verdient op basis van de reclame-inkomsten. Hoeveel precies? Dat hangt af van de uitzending op televisie. Bij ESPN is het €5.500 in de kwartfinale en €12.000 in de halve finale, maar op het open net loopt dit op tot €8.000 en €17.000.

Ten slotte heb je nog de recettes. Dat zijn onder andere de inkomsten voor het verkopen van kaartjes als thuisspelend team. In ronde 1-2 mag je dit geld allemaal zelf houden, behalve een bezoekersvergoeding van €2.500 voor de uitclub. In de achtste, kwart en halve finale worden de inkomsten gesplitst. In de finale is dit weer een ander verhaal, omdat die traditiegetrouw in het Rotterdamse stadion De Kuip plaatsvindt. Overigens wordt de component van uitclub-recettes nog aangevuld door een reis- en verblijfskostenvergoeding die het thuisteam aan ze betaalt. Dit bedrag is €700 bij 10-100 kilometer, €900 bij 100-200 kilometer en €1100 bij 200+ kilometer.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de TOTO KNVB Beker en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.

Korte uitleg: zo werkt het kijken van voetbal bij ESPN via CANAL+

CANAL+ en Online.nl, beide onderdeel van hetzelfde overkoepelende bedrijf, zijn de enige twee grote tv-aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om in je basispakket naar alle vier de ESPN-zenders te kijken. Bij sommige providers is alleen het eerste hoofdkanaal standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van ESPN standaard vertonen.

Door te kiezen voor de CANAL+ kijk je live naar alle 75+ grote zenders, inclusief alle kanalen van ESPN (1, 2, 3 én 4). Je kunt daarnaast ook alles tot 7 dagen terugkijken op je tv, telefoon, tablet of laptop en krijgt standaard toegang tot een catalogus van films en series bij CANAL+. Dit lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en kost €14,95 p/m, maar de eerste week is compleet kosteloos. Onder het aanbod van ESPN vallen o.a. de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League, grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB en nog veel meer.

Mocht je naast tv ook internet willen hebben, dan kun je deze pakketten combineren: lees meer hier op de officiële website van Online.nl. De eerste 6 maanden betaal je dan met de huidige actie €15 p/m extra, waarbij je overal in huis betrouwbare en stabiele wifi krijgt volgens de aanbieder. Dit blijft echter allemaal optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen tv (inclusief alles van ESPN) te blijven kijken voor anderhalf tientje in de maand. Via de onderstaande knop kun je je direct aanmelden voor deze deal bij CANAL+. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!