Is er voetbal vandaag? – Alle wedstrijden (en waar je ze kunt kijken)

Vraag je je af: is er voetbal vandaag? En wil je vanavond het liefst op tv of online kijken naar de wedstrijd met een live stream? Hier vind je in één overzicht welke wedstrijden te zien zijn in Nederland bij competities als de Eredivisie, Premier League, Bundesliga, Champions League, Europa League, Conference League, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en nog veel meer.

Schema: is er voetbal vandaag en waar kun je de wedstrijden op tv + met live stream online kijken?

In het onderstaande speelschema bekijk je welke wedstrijden er vandaag op het programma staan. Je vindt er de weekdag, competitie, ploeg die thuis speelt en team wat uit speelt vanavond. Daarnaast check je na de klik de tijd en kijkopties en kun je dan ook meteen beginnen met kijken bij de desbetreffende streaminglocatie + vind je welke partij de wedstrijd op tv en/of online uitzendt.

Sommige partijen zijn bij streamingdiensten te zien, anderen worden bijvoorbeeld via ESPN uitgezonden. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week en daarna blijven alle vier de kanalen standaard zonder aanvullende kosten in elk pakket. Je kijkt live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

Voetbal op het programma vanmiddag of vanavond in het binnen- en buitenland

De meeste voetbalwedstrijden worden gepland in de middag of de avond. Doorgaans vinden deze partijen ook plaats in het weekend, maar in sommige gevallen wordt er een match in een weekdag geprikt. Rondom het speelschema zijn er echter grote verschillen tussen de competities in binnen- en buitenland.

Welke competitie bij welke streamingdienst of tv-zender te zien is, hangt af van de aanbieder die de uitzendrechten heeft weten te verkrijgen. Zo is Viaplay het video on demand-platform dat in haar aanbod de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga heeft opgenomen, terwijl de twee grootste Nederlandse competities (Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) al jaren deel uitmaken van de vertoonde wedstrijden van ESPN. Ook zijn bij NLZIET door online tv kijken meerdere wedstrijden te zien.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.