Deze 10 ex-realitykoppels doen mee aan ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ op discovery+

De streamingdienst discovery+ voor real-life entertainment heeft een nieuw kijkcijferkanon te pakken dat flink de tongen los weet te maken. Er zijn namelijk inmiddels 5 ontzettend populaire afleveringen online verschenen van Eating With My Ex: Going Dutch, waarin ex-realitykoppels met elkaar aan tafel gaan om te praten over hun niet geslaagde relatie. Lees verder om te ontdekken waar het programma over gaat en welke 10 ex-realitykoppels tot nu toe al hebben besloten aan te schuiven en een vorkje mee te prikken.

‘Eating With My Ex: Going Dutch’ is nu te zien op discovery+

In de nieuwe discovery+ Original-serie Eating With My Ex: Going Dutch gaan enkele bekende (reality) koppels voor het eerst het gesprek aan over hun niet geslaagde relatie. Ze stellen elkaar drie vragen die ze tijdens elke gang op hun bord gepresenteerd krijgen. Dit staat garant voor gênante, grappige, hartverwarmende en soms ietwat ongemakkelijke antwoorden. De laatste vraag staat op de rekening en is een vraag die kijkt naar hun toekomst samen.

10x Ex-realitykoppels die meedoen aan het programma ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ op discovery+

Elke week verschijnt een nieuwe aflevering van Eating With My Ex: Going Dutch op discovery+, waardoor er momenteel sinds de release 5 afleveringen online zijn verschenen. Hieronder vind je de koppels. Volgende week, op 17 september, komt de zesde aflevering online. Dit zijn de deelnemers tot nu toe.

Aflevering 1: Damian & Shirley en Lena & Jesaja

Eating With My Ex Going Dutch discovery plus
Beeld: Discovery

In 2019 deden Damian en Shirley mee aan Temptation Island VIPS. Hun relatie kwam tot een einde en ze kunnen elkaar nu amper meer zien of spreken. Aan tafel is het vuurwerk tussen de twee… en niet op een goede manier! Overigens kun je Shirley ook kennen van Ex On The Beach: Double Dutch waarin ze begin dit jaar verscheen en veel kijkers haar amper nog herkenden na haar deelname aan Tempa.

Lena en Jesaja
Beeld: Discovery

Ook Lena is bekend van Ex On The Beach: Double Dutch. In 2018 deed ze mee en zette ze Nederland & België op zijn kop met haar twerk-skills. Jesaja leerde ze na haar deelname kennen, maar na een tijdje exclusiviteit begon hij haar te ghosten. Waarom liet hij niets meer van zich horen?

Aflevering 2: Dennis & Olivia en Lesley & Bradley

Dennis en Olivia
Beeld: Discovery

Ex On The Beach: Double Dutch is een kweekvijver voor Eating With My Ex: Going Dutch, want ook Olivia en Dennis deden aan het realityprogarmma mee. De spanning is om te snijden als deze exen aanschuiven, want wat hebben ze weinig zin om elkaar weer te zien.

Lesley en Bradley
Beeld: Discovery

Nog begin dit jaar wist Lesley de tongen flink los te maken door haar deelname aan Ex On The Beach: Double Dutch. Voor deze vrijgezelle dame was geen man veilig. Bradley & Lesley hadden een twee jaar durende knipperlicht-relatie toen ze nog pubers waren. Ondanks dat het kalverliefde was, zijn er nog een aantal onopgeloste zaken tussen de twee.

Aflevering 3: Henk & Chantal en Kevin & Megan

Henk en Chantal
Beeld: Discovery

Deze twee realitysterren zijn wat ouder dan de rest en werden bekend door hun deelname aan Married At First Sight in 2020. Henk en Chantal stapten in dat programma blind met elkaar in het huwelijksbootje, maar het ging finaal mis op hun huwelijksreis in Turkije. Na 1,5 jaar zitten ze weer samen aan tafel om een normaal gesprek te voeren. Henk is vastbesloten om haar flink de waarheid te vertellen, maar Chantal overruled direct het gesprek.

Kevin en Megan
Beeld: Discovery

Kevin en Megan deden een paar jaar geleden mee aan Temptation Island en zorgden in dat programma voor veel opschudding. Hun relatie strandde nadat ze beiden vreemd gingen om elkaar te kwetsen. Nu, jaren later, gaan de twee voor het eerst met elkaar uit eten om het te hebben over die tijd.

Aflevering 4: Hans & Frank en Ziggy & Alicia

Hans en Frank
Beeld: Discovery

Heel Nederland kent Hans Klok als bekende illusionist. Zijn eerste grote liefde Frank ontmoette hij ongeveer 30 jaar geleden. De twee hadden maar liefst 17 jaar een relatie. Toen Hans zijn grote doorbraak in Las Vegas had, strandde hun relatie. Tijdens het diner hoopt Frank dat hij de Hans treft die hij ooit ontmoette, en niet de rasartiest die hij is.

Ziggy en Alicia
Beeld: Discovery

Ziggy kun je kennen van meerdere talentenjachten en zijn succes op TikTok. Tot vijf jaar geleden zat Ziggy nog in de kast en had hij een relatie met Alicia. Door de geaardheid van Ziggy besluiten de twee als beste vrienden uit elkaar te gaan. Ze delen alsnog hun hele leven met elkaar en Ziggy komt tijdens de coronacrisis zelfs bij Alicia en haar moeder in huis wonen. Dit escaleert wanneer Ziggy opeens niet meer thuiskomt. De ruzie mondt uit in een vechtpartij en dit is het laatste moment waarbij de twee ‘besties’ elkaar hebben gezien. Het moment waarop ze elkaar weer zien is dan ook erg emotioneel. Kan Alicia hem na dit etentje alsnog vergeven?

Aflevering 5: Sonny & Jaleesa en Raphaëlla & Mattheüs

Sonny en Jaleesa
Beeld: Discovery

Weinig deelnames aan Temptation Island: Love or Leave waren zo spraakmakend als die van Sonny en Jaydi in 2020. Vóór deze relatie was hij echter samen met Jaleesa. In hun relatie van 4,5 jaar lang deelden zij lief en leed met elkaar, maar na een lastige periode waarin Sonny zijn vader verliest, verbreekt hij de relatie. Sonny beseft nu hoe belangrijk Jaleesa in zijn leven is geweest en grijpt dit weerzien aan om haar te bedanken voor alles wat zij voor hem heeft gedaan.

Raphaella en Mattheus
Beeld: Discovery

Tot nu toe zijn Raphaëlla en Mattheüs de enige deelnemers aan dit programma die bekend zijn geworden van Love Island. In 2020 deden zij mee en waren zij vanaf de eerste dag een koppel. De kijkers zagen het perfecte plaatje, maar al snel blijkt dat Mattheüs een ware Don Juan is. Niet alleen Raphaëlla, maar ook andere meiden weten zijn aandacht te trekken. Ruzies volgen, waarna het spel tussen de twee eindigde tot groot verdriet van Raphaëlla. Raphaëlla heeft veel vragen voor Mattheüs, want ze vindt dat hij het niet netjes heeft gespeeld. Vragen waarop niet altijd een antwoord wordt gegeven! Zou er een toekomst in hebben gezeten als de test niet vlak na hun ruzie begon?

Volgende week: Melle & Philip en Irvingly & Zwanetta

Vanaf 17 september is de zesde aflevering van Eating With My Ex: Going Dutch op discovery+ te zien. Een spannende avond voor Melle ‘Real Life Ken’ van Rooijen. Hij gaat aan tafel met zijn eerste vriend Philip, die hem met enorme liefdesverdriet heeft achtergelaten. Lukt het hen om het diner uit te zitten met de intense vragen die hen worden voorgeschoteld? Temptation verleidster Zwanetta prikt een vorkje met haar ex Irvingly. De oud-voetballer heeft haar nog het nodige uit te leggen.