Fitness Diaries: Het Leven van een Fitgirl komt naar discovery+

De laatste jaren is de fitgirl een waar begrip geworden. Ondanks de misconceptie van de leek bevindt niet elke fitgirl zich echter de hele dag in de sportschool om urenlang te zweten op een crosstrainer. Menig fitte vrouw kent een levensstijl die ver buiten de drempel van de sportschool reikt. In Fitness Diaries wordt het leven van vier fitgirls op de voet gevolgd. Ontdek hoe de levensstijl van Fajah Lourens (39), Roos Forman (26), Lindsey van der Hoeven (27) en Evelien van der Pelt (31) binnen en buiten de sportschool om de identiteit van de fitgirl vormt. Fitness Diaries zie je vanaf vrijdag 23 oktober exclusief op discovery+.

Fitness Diaries op discovery+

Fitness Diaries is een gloednieuwe serie op Discovery’s streamingdienst discovery+. Vier fitgirls die hun leven volledig wijden aan sport worden in deze discovery+ Exclusive serie gevolgd: Fajah, Roos, Lindsey en Evelien. Zij delen de ups en downs van hun weg naar een gezonde en natuurlijk fitte levensstijl. Zonder filter filmen zij het bestaan van de fitgirl, waaruit blijkt dat het niet allemaal voor zich spreekt. Een fitgirl worden is hard werken.

Het leven van een fitgirl

Als fitgirl draait het leven namelijk niet altijd meer alleen om sporten, maar ook om alles wat ermee gemoeid is. Dat kan bijvoorbeeld het runnen van een fitnessbedrijf, maar ook bodybuilding, spiritualiteit en body positivity. De meiden moeten soms veel doen (en natuurlijk laten) om hun ideale levensstijl te bereiken, maar krijgen hier ook veel voor terug.

In dit persoonlijke inkijkje in het leven van Fajah, Roos, Lindsey en Evelien zie je een lach en een traan. Fitness Diaries toont aan de ene kant een glamoreuze levensstijl, maar ook één die soms eenzaam is. Vanaf 23 oktober vind je elke week op vrijdag een nieuwe aflevering van de serie op discovery+ tot en met vrijdag 5 maart.

Fajah Lourens (39)

Fajah is de auteur van de bekende Killerbody-boeken. Ook is zij actrice en het brein achter Mykillerbodymotivation (MKBM), waarmee ze volop bouwt aan haar fitness imperium dat steeds sneller groeit. Vijf jaar geleden ging het enkel nog om een webshop en eigen MKBM-lijn in supplementen, sportattributen en kleding. Dit jaar bouwt dit uit tot distributie van de grootste retailers in Nederland en Duitsland.

Natuurlijk wil iedereen wel een Killerbody als Fajah, maar zelf raadt zij mensen aan “tevreden te zijn met wie je bent. Vergelijk jezelf niet met anderen, want alleen vanuit tevredenheid kun je veranderen.” In Fitness Diaries wil zij laten zien hoe ze dit najaar de retail wereld heeft veroverd met haar eigen producten, maar ook juist hoe haar dagelijks leven eruit ziet.

Zij traint bijvoorbeeld hard voor foto’s als de JFK covershoot. Fajah wil in de documentaire duidelijk maken dat ze een heel fijn leven heeft, maar dat het ook belangrijk is de ongefilterde versie te delen zodat men weet dat ze hard moet werken om haar doelen te bereiken.

Roos Forman (26)

Van kleins af aan was Roos al wat voller. Ook voller dan haar twee-eiige tweelingzus. Ze vond het moeilijk dat haar zus alles kon eten, maar zij niet. “Waarom werd ik gepest en uitgescholden? Ik wilde hetzelfde zijn als de rest, dus ik besloot er wat aan te doen.” Zo kwam ze in aanraking met fitness en ging ze fanatiek sporten.

Zij volgde al enkele fitgirls via Instagram toen ze als onzeker meisje één van hen ontmoette tijdens een Fitnessbeurs. Haar idee over de meiden veranderde. Zij waren gewone mensen zonder filter of photoshop, net als zij. Zo begon haar zelfacceptatie en de motivatie om meer te leren over de combinatie van sport en voeding.

Inmiddels is Roos voedingsdeskundige en eigenaar van sportschool Fitroosje in Ridderkerk. Zelf kampt ze met lipoedeem in haar benen, waardoor de verhouding met haar lichaam niet zoals gebruikelijk is. Toch heeft ze geleerd te houden van haar lichaam zoals het is en is ze groot voorvechter van body positivity. Haar missie is om andere vrouwen te helpen door aandacht te geven aan body positivity via social media en in haar sportschool.

Lindsey van der Hoeven (27)

Je zou het niet zeggen als je haar nu op Instagram ziet, maar Lindsey was vroeger een onzeker en schuchter meisje. Inmiddels is zij echter een succesvolle fitness babe met een luxe droomleven. Inmiddels bekroond met de FHM Fitgirl Award 2020 leidt zij een waar nomadenbestaan waarin de dagen bij haar vader in Schiedam in het niet vallen bij al haar activiteiten in het buitenland. Zo heeft ze geregeld fotoshoots voor bekende merken van mode- en sportkleding en staat zij op Insta bekend om haar posts in bikini en sportwear.

Zij traint hard voor haar postuur en doet aan intermittent fasting. Tijdens haar verblijf in Tulum (Mexico) heeft ze ook ontdekt wat de waarde van yoga en mediteren voor haar zijn, waardoor ze haar vluchtige leven als influencer graag wilt inruilen voor een leven als happiness coach.

Fitness Diaries volgt @linnebel in haar weg van influencer naar happiness coach en toont hoe zij deze nieuwe manier van fit zijn adopteert in haar dagelijks leven. Naast fitgirl is zij overigens ook een echte partygirl, waardoor we in deze serie een inkijkje krijgen in haar leven als graag geziene gast in clubs en restaurants op Ibiza.

Evelien van der Pelt (31)

Evelien is opgegroeid in een streng christelijk gezin, waarin sporten niet wenselijk was. Pas toen zij haar eigen keuzes kon maken, werd deze sportieve levensstijl al snel door haar geadopteerd. Inmiddels is ze ruim 12 jaar actief in de sport- en fitnesswereld en is haar hobby uitgegroeid tot haar passie en levensstijl.

Vier jaar geleden was zij namelijk nog financieel adviseur bij een bank en binnenhuisarchitect. Toen zij wist te stoppen met haar werk om zich volledig op het leven als fitgirl te richten, begon zij ook met haar eigen bedrijf EVP Coaching en haar app Fit with Evelien. Inmiddels doet ze ook veel modellenwerk. Naast al deze activiteiten is deze alleskunner echter het meest enthousiast over haar grootste hobby: bodybuilding.

In 2012 deed ze mee aan een bodybuilding wedstrijd en sindsdien doet ze al een paar jaar mee aan de World Beauty Fitness & Fashion in de categorie Pro Diva Fitness. Ze moet hier, ondanks het stilleggen van de wedstrijden, hard voor blijven trainen. Evelien hoopt dan ook in november mee te kunnen doen aan het WK in de klasse Pro Diva Figure. Fitness Diaries volgt haar op haar weg naar de wedstrijd en de droom om wereldkampioen te worden.

Alle nieuwe programma’s op Dplay in oktober

Kun jij geen genoeg krijgen van Dplay? Gelukkig komt er in de komende maanden nog heel veel nieuws op de streamingdienst! Bij Streamwijzer vind je een overzicht van alle nieuwe films en series op Dplay in oktober, maar ook het complete Dplay aanbod en algemene informatie over streamingdienst Dplay.