Eredivisie live stream: gratis voetbal kijken in 2024

Het nieuwste Nederlandse voetbalseizoen is inmiddels alweer een hele tijd in volle gang en fans kunnen weer met een Eredivisie live stream in 2024 genieten van gratis voetbal kijken. In dit artikel vind je hoe je legaal elk moment van de Nederlandse voetbalcompetitie in 2024 mee kunt maken, inclusief de huidige stand, het programma en speelschema, de uitslagen, de clubs en meer informatie. Je kunt dit nu zelfs de eerste week helemaal gratis doen.

Waar kun je op tv en met een live stream naar alle wedstrijden van de Eredivisie kijken in 2024?

Er is één partij die al al jaren de uitzendrechten van het Nederlandse Eredivisie voetbal in handen heeft: ESPN. Vroeger stond deze voetbalzender nog bekend als FOX Sports, maar inmiddels is de naam gewijzigd en kun je via de kanalen op tv en online ook soms van verschillende wedstrijden genieten. Overigens is dit niet de enige organisatie die in Nederland voetbalwedstrijden uitzendt, want Viaplay heeft bijvoorbeeld de uitzendrechten van de populaire Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga aangekocht.

ESPN werkt samen met allerlei verschillende providers, waardoor je zowel op televisie als online met meerdere kanalen kunt genieten van alle wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je precies bij welke aanbieder van internet, televisie en mobiel het mogelijk is om via ESPN naar de wedstrijden van de Eredivisie te kijken en of er ook gratis proefperiodes of actiekortingen worden aangeboden. Voor extra duidelijkheid leggen we ook nog onderaan dit artikel overzichtelijk en kort uit hoe de huidige samenwerking van ESPN en CANAL+ werkt en waarom je Eredivisie-voetbal daar zo goedkoop (en zelfs tijdelijk gratis) kunt kijken. Daarnaast laten we weten of er ook streamingdiensten in Nederland zijn die het mogelijk maken om gratis voetbal te kijken met een Eredivisie live stream.

CANAL+➡️ Kijk meteen gratis naar de Eredivisie bij CANAL+. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om geen moment van de Nederlandse voetbalcompetitie te missen, omdat je hier de Eredivisie zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen het pakket met tv-zenders. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
Online➡️ Kijk meteen naar de Eredivisie bij Online. Dit is de internetprovider die bij bovenstaande streamingdienst hoort, waardoor je ESPN Compleet ook hier helemaal gratis bij het basispakket krijgt. Zonder extra kosten naar ESPN 1, 2, 3 én 4 kijken dus.
⚽️ ZiggoJe vindt hier één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s, maar ook het complete aanbod van alle wedstrijden uit de Eredivisie en nog veel meer sport bij ESPN Compleet. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Ga direct naar de Eredivisie bij Ziggo.
⚽️ KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender met elke speelronde een selectie van live Eredivisiewedstrijden en kun je toegang krijgen tot het totale pakket ESPN Compleet met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Ga direct naar de Eredivisie bij KPN.
⚽️ T-MobileDoor hier een 1-jarig abonnement af te sluiten op internet + tv met je eerste TV Box krijg je de eerste 6 maanden een aantrekkelijke actiekorting aangeboden. 👉 Ga naar de Eredivisie bij T-Mobile.
⚽️ CaiwayBij deze provider, onderdeel van DELTA Fiber Nederland, bieden ze het pakket ook aan. 👉 Ga naar de Eredivisie bij Caiway.
⚽️ DELTASamen met Caiway maakt deze provider onderdeel uit van DELTA Fiber Nederland. Bij beiden is de league te volgen met een aanvullend pakket. 👉 Ga naar de Eredivisie bij DELTA.
⚽️ SolconDe hoofdzender van ESPN is hier ook gratis op kanaal 14, terwijl je de andere drie aanvullende zenders met ESPN Compleet kunt kijken. 👉 Ga naar de Eredivisie bij Solcon.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met deze wedstrijden aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ NLZIETJe kunt hier bij NLZIET naar voetbal kijken, want er worden heel wat competities via de tv en online uitgezonden. Hieronder valt bijvoorbeeld internationaal voetbal van landenteams, maar ook de Europa, Conference en Champions League. Van de Eredivisie kun je er naar de samenvattingen kijken. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayDit jaar worden er geen wedstrijden van de Nederlandse competitie bij Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel in het aanbod terug te vinden.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Speelschema: het programma van de teams in de competitie van 2024

Wie zal er dit seizoen kampioen worden van het Nederlandse topvoetbal? We gaan het meemaken in een gloednieuwe ronde van de Eredivisie en de stand zal later in dit artikel worden bijgehouden. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zal er worden gevoetbald, maar nu focussen we op de herencompetitie. Het speelschema van seizoen 2023/2024 wordt inmiddels afgewerkt. De seizoenen van de Eredivisie lopen doorgaans van augustus (’23 in dit geval) tot mei het volgende jaar (nu dus ’24). In totaal worden er 34 wedstrijden gespeeld per team, omdat elke club twee keer tegen ieder van de 17 andere teams speelt. Dat zijn maar liefst 306 wedstrijden in totaal! De ene match is uit, terwijl de andere strijd voor thuispubliek wordt verspeeld. Meestal kun je in het weekend genieten van de spannende wedstrijden (vooral op zaterdag en zondag), maar heel soms staat er een doordeweekse wedstrijd op het programma. Wat er vandaag op het programma voor jou staat, hangt af van welke club je vanmiddag/vanavond in actie wil zien komen.

De teams die het dit jaar tot de Eredivisie hebben geschopt liggen ook al vast. Natuurlijk zien we Ajax, PSV en Feyenoord terugkeren, net als FC Utrecht, Vitesse, AZ en andere topteams. De nieuwkomers van dit seizoen zijn Heracles Almelo, PEC Zwolle en Almere City, terwijl FC Emmen, SC Cambuur en FC Groningen het hoogste niveau juist moesten verlaten na degradatie. Hieronder vind je de 18 clubs die om de titel strijden in 2023/2024 op volgorde van huidige stand in de Eredivisie.

PlaatsClubGespeeldPuntenVorm
1 🏆PSV3491✅ ➖ ✅ ✅ ✅
2 🏁Feyenoord3484✅ ✅ ✅ ✅ ✅
3 🏳️FC Twente3469✅ ✅ ❌ ✅ ❌
4 🏴AZ3465➖ ✅ ✅ ✅ ✅
5 🔶Ajax3456➖ ✅ ✅ ➖ ✅
6 🔶N.E.C.3453✅ ❌ ✅ ❌ ➖
7 🔶FC Utrecht3450➖ ❌ ✅ ➖ ✅
8 🔶Sparta3449✅ ✅ ❌ ✅ ✅
9Go Ahead Eagles3446✅ ❌ ➖ ❌ ❌
10Fortuna Sittard3438➖ ➖ ➖ ❌ ❌
11sc Heerenveen3437❌ ❌ ➖ ❌ ✅
12PEC Zwolle3436❌ ➖ ❌ ✅ ➖
13Almere City FC3434❌ ❌ ➖ ❌ ❌
14Heracles Almelo3433➖ ❌ ❌ ❌ ❌
15RKC Waalwijk3429❌ ➖ ✅ ➖ ❌
16 🏴‍☠️Excelsior3429❌ ✅ ❌ ➖ ✅
17 🚩FC Volendam3419❌ ❌ ❌ ❌ ❌
18 🚩Vitesse346➖ ✅ ❌ ✅ ❌

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Eredivisie en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.

Korte uitleg: zo werkt het kijken van voetbal bij ESPN via CANAL+

CANAL+ en Online.nl, beide onderdeel van hetzelfde overkoepelende bedrijf, zijn de enige twee grote tv-aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om in je basispakket naar alle vier de zenders van ESPN te kijken. Bij sommige providers is alleen het eerste hoofdkanaal standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van ESPN standaard vertonen.

Door te kiezen voor de streamingdienst CANAL+ kijk je live naar alle 75+ grote zenders, inclusief alle kanalen van ESPN (1, 2, 3 én 4). Je kunt daarnaast ook alles tot 7 dagen terugkijken op je tv, telefoon, tablet of laptop en krijgt standaard toegang tot een catalogus van films en series bij CANAL+. Dit lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en kost €14,95 p/m, maar de eerste week is compleet kosteloos. Onder het aanbod van ESPN vallen o.a. de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League, grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB en nog veel meer.

Mocht je naast tv ook graag een aansluiting voor internet hebben, dan kun je deze pakketten combineren: lees meer hier op de officiële website van Online.nl. De eerste zes maanden betaal je dan met de huidige actie €15 p/m extra, waarbij je overal in huis betrouwbare en stabiele wifi krijgt volgens de aanbieder. Dit blijft echter allemaal optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen tv (inclusief alles van ESPN) te blijven kijken voor anderhalf tientje in de maand. Via de onderstaande knop kun je je direct aanmelden voor deze deal bij CANAL+. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!