Dit is Boer Gerrit uit Usselo

We kennen in Nederland door alle televisieprogramma’s inmiddels heel wat boeren. Zo wist boer Jan de populaire show Expeditie Robinson te winnen, waar ook boerin Annemiek dit jaar aan meedeed. Daarnaast werd Boerderij van Dorst een absoluut kijkcijferkanon, ook al is Raven dan misschien niet een échte boer. Maar de laatste weken is Boer Gerrit uit Usselo een absolute hit geworden door het programma Kim & Koen Gaan Het Anders Doen op discovery+. Hier vind je wat we van hem weten

Boer Gerrit uit Usselo

Benieuwd wie Boer Gerrit uit Usselo is? Laten we eerst maar eens een kaart erbij pakken, want de kans is groot dat je dit kleine dorp ten westen van de stad Enschede moeilijk aan kunt wijzen. We zullen het je niet kwalijk nemen, want er wonen dan ook maar 280 mensen in totaal.

De boer zelf woont op zijn koeienboerderij samen met zijn vrouw Anni en zijn zoon Erwin. Zelf is hij op het moment van schrijven 76 jaar oud, maar dat is moeilijk aan hem af te zien. In de serie is hij namelijk behoorlijk kwiek.

Realityserie ‘Kim & Koen Gaan Het Anders Doen’ bij discovery+

Boer Gerrit schittert in een gloednieuwe discovery+ serie, waarin Koen Kardashian het samen met zijn goede vriendin Kim Feenstra eens helemaal anders gaat doen. Ze verruilen in een splinternieuwe serie van discovery+ hun luxe, stadse leven vol glitter en glamour voor een echt boerenbestaan in het mooie Twente. Samen trekken ze in op de boerderij van (koeien)boer Gerrit in het pittoreske Usselo en laten zich onderdompelen in het boerenbedrijf van de familie.

De twee maken kennis met de tradities en gebruiken van de familie & de regio en dat betekent handen uit de mouwen! Koeien melken, op zondag naar de kerk, schapenhoeden, feesten in de keet en met 100 km per uur meedoen aan een heuse grasmaaierrace. Zijn het boeren in de dop of willen ze met gierende banden terug naar de stad? Vanaf 18 november 2021 is Kim & Koen Gaan Het Anders Doen hier exclusief te zien op discovery+. Vervolgens zal er elke donderdag een nieuwe aflevering online verschijnen. In totaal zullen er 8 afleveringen worden vertoond in het eerste seizoen van de serie. Wij namen alvast een kijkje, dus onze recensie kun je hier lezen.

Boer Gerrit in de media

Dacht je dat dit de eerste keer was dat Boer Gerrit in de media verscheen? Dan heb je het goed mis, want een paar jaar geleden was hij al bij RTV Oost te zien. Maar dat is niet het enige medium dat een bezoek aan de boer bracht, want video’s waarin de boer zijn werk doet worden zelfs meer dan een miljoen keer bekeken!

Ook RTV Oost wist veel views binnen te harken met de video over de boers, waardoor de presentatrice besloot hem te verrassen met taart. Samen vierden ze de ruim 700.000 kijkers van de vorige video die ze hadden gemaakt.

Verder raden we je aan eens te Googlen op de naam van de boer. Er komen video’s, krantenartikelen en interviews voorbij met deze bijzondere boer. Maar hoe kan het ook anders met zo’n heerlijk eigenzinnig karakter?