5 Redenen om razendsnel naar Singletown te gaan kijken

De Nederlandse versie van Singletown gaat op vrijdag 7 januari 2022 van start op discovery+. Deze nieuwe reality datingshow wordt met veel bombarie aangekondigd door de streamingdienst. Wij zetten hier alvast 5 redenen op een rij om direct te beginnen met kijken.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5 Redenen om naar Singletown NL op discovery+ te kijken

1. Nieuwe guilty pleasure: fantastisch kijkmateriaal voor Temptation-fans

Heb je alle seizoenen van Temptation Island al zitten bingewatchen, geniet je enorm van Ex on the Beach en was Eating With My Ex je favoriete realityprogramma van het afgelopen jaar? Dan is Singletown ook echt wat voor jou. De deelnemende koppels gaan “uit elkaar” om tijdens het programma met anderen te daten. Vinden ze een nieuwe liefde of gaan ze elkaar missen? Een perfecte toevoeging aan het lijstje van ‘guilty pleasures’ dus.

2. Loiza en Rijk als presentatoren

Loiza Lamers speelde zichzelf afgelopen jaar opnieuw in de kijker door haar tweede deelname aan Expeditie Robinson, maar ook haar Videoland documentaire Altijd al Loiza werd met veel enthousiasme ontvangen. Rijk Hofman deed twee jaar eerder ook mee aan de strijd om de ultieme Robinson te worden, maar daarnaast kun je hem kennen als YouTuber, presentator en podcaster (samen met zijn broer Sam). De twee jonge en frisse presentatoren nemen je samen mee in het Singletown avontuur!

Ga direct naar de presentatoren 😄

3. Diversiteit in geaardheid van de koppels

Veel kijkers misten tot nu toe diversiteit bij andere datingshows. Zo was bijvoorbeeld bij B&B Vol Liefde en Temptation Island nog geen anders dan heteroseksueel geaard koppel te vinden, maar weet Singletown zich direct te onderscheiden. Van de vier koppels die de uitdaging aangaan zijn er twee hetero, maar doet er ook een lesbisch en homoseksueel stel mee.

Ga direct naar de deelnemers 👩‍❤️‍👩

4. Prachtige shots van Rotterdam

Is 010 écht jouw stad? Dan is Singletown écht jouw serie. De Hollandse havenstad wordt namelijk omgetoverd tot Singletown, wat betekent dat de uitzendingen bomvol prachtige shots van dit stedelijk paradijs zitten. Je zult je ogen uitkijken.

5. Singletown Denmark, Norway en UK waren ook heerlijk om te zien

Het concept van Singletown is niet per se nieuw, maar wordt wel voor het eerst in Nederland uitgevoerd. Eerder kon je namelijk op discovery+ al kijken naar Singletown Denmark, Singletown Norway en Singletown UK. Komen de afleveringen van de Nederlandse versie wat jou betreft dus nog niet snel genoeg online of wil je na het eerste seizoen direct verder kijken? Dan heb je nog drie buitenlandse varianten om direct te bingewatchen op de streamingdienst.

‘Singletown NL’: dit is je nieuwe guilty pleasure (vanaf 7 januari 2022 wekelijks op discovery+)

In Singletown worden koppels van elkaar gescheiden om een tijd apart van elkaar te leven in twee verschillende Singletown-appartementen. De deelnemers worden bij de eerste aflevering door het TV-scherm in de woonkamer al meteen met de neus op de feiten gedrukt, hun “exen” in het andere appartement kunnen zien met wie zij feesten en daten. Dit levert tijdens de TV-momenten veel pijnlijke en emotionele momenten op in beide appartementen. Vooral omdat het tussen de exen en hun dates soms aardig kan klikken. Maar ja, ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’… niets is zo verhelderend voor een wankelende relatie als een verblijf in Singletown. Is de break die we al voor ogen hadden, misschien toch een definitieve break? Kan mijn liefje de verlokkingen van Singletown weerstaan? Wordt mijn partner ooit de partner die ik voor ogen heb? Is slechts een kleine greep uit de vele relatie-vraagstukken waar de deelnemers in Singletown (gedwongen) achter gaan komen.

De Singletown-koppels krijgen tijdens ‘hartenceremonies’ de mogelijkheid om hun hart “bloot te leggen”. Leggen beiden hun hart “bloot” in een kistje, dan verlaten zij samen Singletown. Blijft er één van de kistjes – of beiden – leeg, dan blijft het koppel experimenteren met het single-leven van Singletown, vaak niet tot ieders genoegen…

Hieronder kun je alvast de eerste beelden bekijken. Singletown is vanaf vrijdag 7 januari wekelijks te zien op discovery+.

Deel alles over deze nieuwe realityserie in de kijkersgroep

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Of natuurlijk om te overleggen over de nieuwste gebeurtenissen uit alle afleveringen van Singletown. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: Discovery