Champions League 2024 kijken: elke wedstrijd op tv en online

Het miljoenenbal dat de Champions League heet, is weer in volle gang in de knock-outfase. In dit artikel vind je hoe je vanuit Nederland of het buitenland de wedstrijden van de Champions League 2024 op tv en online kijken kunt, zowel live als terugkijken als je een partij gemist hebt. Dit is vaak mogelijk met een live stream met Nederlands of Engels commentaar. Zo ook bij de finale van BVB vs. Real Madrid.

Alle voetbalwedstrijden van de Champions League 2024 op tv en online kijken

In september ging de groepsfase van de Champions League van start. De enige zekerheid op het gebied van Nederlandse deelnemers was begin dit jaar Feyenoord. Daarnaast stroomde PSV na het overleven van de derde kwalificatieronde en de play-offs tevens door naar de strijd om de cup met de grote oren. De uitzendingen van het hoogste Europese voetbaltoernooi worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo Sport en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn).

In de onderstaande tabel vind je welke video on demand-platforms de voetbalwedstrijden over het algemeen vertonen. Soms is dit bij televisiezenders als RTL 7, maar in de meeste gevallen zijn partijen alleen via Ziggo Sport Totaal te streamen.

NLZIET➡️ Kijk meteen de Champions League bij NLZIET. Een selectie van wedstrijden die op tv wordt vertoond wordt door deze streamingdienst ook live uitgezonden en is daardoor te streamen vanuit alle landen van de Europese Unie. Daarnaast zijn partijen reclamevrij tot een week terug te zien. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uitproberen.
Ziggo Sport Totaal➡️ Kijk meteen de Champions League bij Ziggo Sport. Allerlei wedstrijden worden ook live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal, de eigenaar van de uitzendrechten van de Champions League in 2024. Sommige partijen kijk je op de hoofdzender die voor elke klant van de provider gratis toegankelijk is, anderen zitten alleen in het aanvullende pakket. Door de combinatie met Vodafone kun je het zenderpakket gratis toevoegen bovenop 12 maanden 50% korting. Deze zenders zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden van de Champions League aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Champions League er niet te zien.
🕘 VideolandLineaire uitzendingen van RTL 7 kunnen live worden bekeken via het aanbod van de streamingdienst, maar terugkijken is niet mogelijk.

De prijs van een aanvullend Ziggo Sport Totaal-pakket verschilt per provider (voor meer info: spring direct naar het overzicht onderaan dit artikel). Je kunt de uitzending vervolgens via tv of de app van je provider kijken, maar het is ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm van je televisie te vertonen.

Programma: speelschema van de UEFA Champions League 2023/2024

Het complete programma voor de UCL 23/24 stond al van tevoren vast in de vorm van een speelschema. Eerst begonnen de kwalificaties in juli, waarna de play-offs volgden in augustus. De groepsfase startte half september en eindigt in december 2023, waarna bepaald wordt wie ‘overwinteren’ en dus in het kalenderjaar 2024 door mogen spelen. De achtste finales, kwartfinales, halve finales en uiteindelijk finale staan respectievelijk gepland vanaf februari, april (2x) en op 1 juni 2024. Hieronder vind je een kort overzicht van wat je ongeveer kunt verwachten per fase van het Europese voetbaltoernooi.

Ronde UCL 23/24StartdatumEinddatum
Kwalificaties11 juli 202315 augustus 2023
Play-offs23 augustus 202330 augustus 2023
Groepsfase19 september 202313 december 2023
Achtste finales13 februari 202413 maart 2024
Kwartfinales9 april 202417 april 2024
Halve finales30 april 20248 mei 2024
Finale1 juni 2024

Uitslagen van elke poule in de groepsfase

Inmiddels is de poulefase afgesloten, wat betekent dat de deelnemende UCL-teams volle bak hebben gestreden voor overwintering. De eerste twee ploegen uit elke groep gaan namelijk door naar de knock-outfase, terwijl #3 nog een kans krijgt in de Europa league en #4 definitief het Europese toneel verlaat voor de rest van dit seizoen. Hieronder vind je de eindstand in elk van de acht poules.

Groep A

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇩🇪 Bayern München166✅ ➖ ✅ ✅ ✅ ✅
2 🏁🇩🇰 FC Kopenhagen86✅ ➖ ✅ ❌ ❌ ➖
3 🏳️🇹🇷 Galatasaray56❌ ➖ ❌ ❌ ✅ ➖
4🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester United46❌ ➖ ❌ ✅ ❌ ❌

Groep B

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Arsenal136➖ ✅ ✅ ✅ ❌ ✅
2 🏁🇳🇱 PSV96➖ ✅ ✅ ➖ ➖ ❌
3 🏳️🇫🇷 RC Lens86✅ ❌ ❌ ➖ ✅ ➖
4🇪🇸 Sevilla26❌ ❌ ❌ ❌ ➖ ➖

Groep C

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇪🇸 Real Madrid186✅ ✅ ✅ ✅ ✅ ✅
2 🏁🇮🇹 Napoli106✅ ❌ ➖ ✅ ❌ ✅
3 🏳️🇵🇹 SC Braga46❌ ➖ ❌ ❌ ✅ ❌
4🇩🇪 Union Berlin26❌ ➖ ➖ ❌ ❌ ❌

Groep D

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇪🇸 Real Sociedad126➖ ➖ ✅ ✅ ✅ ➖
2 🏁🇮🇹 Internazionale126➖ ➖ ✅ ✅ ✅ ➖
3 🏳️🇵🇹 Benfica46✅ ➖ ❌ ❌ ❌ ❌
4🇦🇹 RB Salzburg46❌ ➖ ❌ ❌ ❌ ✅

Groep E

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇪🇸 Atlético Madrid146✅ ✅ ✅ ➖ ✅ ➖
2 🏁🇮🇹 SS Lazio106❌ ✅ ✅ ❌ ✅ ➖
3 🏳️🇳🇱 Feyenoord66❌ ❌ ❌ ✅ ❌ ✅
4🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Celtic46✅ ❌ ❌ ➖ ❌ ❌

Groep F

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇩🇪 Borussia Dortmund116➖ ✅ ✅ ✅ ➖ ❌
2 🏁🇫🇷 Paris Saint-Germain86➖ ➖ ❌ ✅ ❌ ✅
3 🏳️🇮🇹 AC Milan86✅ ❌ ✅ ❌ ➖ ➖
4🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Newcastle United56❌ ➖ ❌ ❌ ✅ ➖

Groep G

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester City186✅ ✅ ✅ ✅ ✅ ✅
2 🏁🇩🇪 RB Leipzig126✅ ❌ ✅ ✅ ❌ ✅
3 🏳️🇨🇭 BSC Young Boys46❌ ✅ ❌ ❌ ➖ ❌
4🇷🇸 Rode Ster Belgrado16❌ ❌ ❌ ❌ ➖ ❌

Groep H

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🇪🇸 FC Barcelona126❌ ✅ ❌ ✅ ✅ ✅
2 🏁🇵🇹 FC Porto126✅ ❌ ✅ ✅ ❌ ✅
3 🏳️🇺🇦 Sjachtar Donetsk96❌ ✅ ✅ ❌ ✅ ❌
4🇧🇪 Royal Antwerp36✅ ❌ ❌ ❌ ❌ ❌

Prijs van Ziggo Sport Totaal bij providers in Nederland

De naam van het sportpakket doet anders vermoeden, maar de kanalen van Ziggo Sport Totaal zijn ook bij andere providers dan de oranje aanbieder te bestellen. In sommige gevallen is het aanvullende pakket zelfs goedkoper als je het bij een andere provider bestelt dan wanneer je hem toevoegt aan het pakket dat je bij Ziggo zelf afneemt.

Hieronder vind je een overzicht van de prijs van Ziggo Sport Totaal per maand bij elke provider op het moment van schrijven. Via de knop onder ‘meer informatie’ lees je alles over het aanvullende pakket op de officiële website van de desbetreffende provider. Daar kun je de zenders aan je bestaande lidmaatschap toevoegen of je kunt kiezen om over te stappen naar de aanbieder voor je abonnement op tv, internet en/of mobiel.

ProviderPrijs per maandMeer informatie
Online€13,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Online
Ziggo€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Ziggo
KPN€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij KPN
Caiway€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Caiway
Solcon€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Solcon
Odido€15,00➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Odido
Delta€15,00➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Delta