FA Cup kijken in 2023: live stream van elke wedstrijd

De gloednieuwe strijd om winst van de FA Cup van 2023 is inmiddels in volle gang en er staan weer heel wat wedstrijden op het programma tijdens. Vraag je je af welke wedstrijden vandaag plaatsvinden en waar je gratis én natuurlijk legaal op tv en via een online live stream kunt kijken naar elke uitzending? Je leest hier alles over de mogelijkheden van FA Cup live kijken in 2023.

BetCity

Waar kun je alle FA Cup-wedstrijden live kijken in 2023 op tv en met online stream?

Sinds kort zijn de uitzendrechten van zowel de Premier League als de EFL Cup in handen van Viaplay, maar de FA Cup is in tegenstelling tot deze andere twee Engelse voetbalcompetities niet meeverhuisd. De belangrijke strijd om de beker is namelijk momenteel nog in handen van Ziggo Sport. Hierdoor kijk je er in seizoen 2022/2023 via dit video on demand-platform naar de meeste wedstrijden, al haalt niet elke wedstrijd het tot de tv-gids.

Eerstvolgende wedstrijden:
🏆 Manchester City vs. Burnley, Sheffield United vs. Blackburn, Brighton vs. Grimsby Town en Manchester United vs. Fulham
🎟️ Kwartfinales
🗓️ Zaterdag 18 t/m zondag 19 maart 2023
⏰ 18:45, 13:00, 15:15 en 17:30 uur Nederlandse tijd
🏟️ Etihad Stadium, Bramall Lane, Falmer Stadium en Old Trafford
📺 Ziggo Sport → Kijk direct FA Cup-wedstrijden (prijs per provider)
📺 BetCity → Kijk direct FA Cup-wedstrijden (gratis)

Je kunt gelukkig ook via bookmaker BetCity de livestream van elke FA Cup-wedstrijd in Nederland volgen, wat te zien is aan de rode ‘play’-button naast de desbetreffende match. Als je je nu gratis aanmeldt bij dit online wedkantoor, dan krijg je daarnaast als welkomstbonus ook nog eens een €50 Free Bet bij een storting van datzelfde bedrag. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de FA Cup bij Ziggo Sport. Hier worden de wedstrijden uit de Engelse FA Cup in Nederland uitgezonden. Dit aanvullende kanaal is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
BetCity➡️ Ga meteen naar de FA Cup bij BetCity. Via deze bookmaker kun je gratis en legaal live naar voetbalwedstrijden uit de FA Cup kijken, wat te zien is aan de rode ‘play’-knop naast de match. Als je je nu kosteloos aanmeldt, dan krijg je na inloggen direct toegang tot de livestream. Daarbij geeft BetCity je ook een €50 Free Bet bij een storting van datzelfde bedrag.
ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en League Cup-voetbal, maar de FA Cup is er niet te zien op het moment van schrijven.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de FA Cup uit Engeland worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst gezet.

Speelschema: het programma van de overgebleven teams in de strijd om de Engelse beker van 2023

Het speelschema dunt steeds verder uit nu we bij de vijfde speelronde zijn aanbeland met nog slechts 16 overgebleven teams in de strijd om de titel. Hieronder vind je welke wedstrijden wanneer op het programma staan. Doorgaans kun je gedurende weekdagen als dinsdag, woensdag en donderdag genieten van de spannende wedstrijden. Vanaf de kwartfinales zal het schema echter overstappen op weekendwedstrijden op zaterdag. Arsenal is al uit de race, net als de andere ‘Bix Six’-clubs Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur. Dat is op zijn minst opvallend te noemen, want het eerstgenoemde team staat momenteel aan kop van de Premier League-ranking terwijl de twee daarna genoemde clubs vorig jaar nog in de finale van de FA Cup tegen elkaar strijdden om bekerwinst. Wel doen Manchester United en Manchester City nog mee aan de strijd van 2023.

 • Manchester City – Burnley | Zaterdag 18 maart 2023 om 18:45 uur Nederlandse tijd
 • Sheffield United – Blackburn | Zondag 19 maart 2023 om 13:00 uur Nederlandse tijd
 • Brighton & Hove Albion – Grimsby Town | Zondag 19 maart 2023 om 15:15 uur Nederlandse tijd
 • Manchester United – Fulham | Zondag 19 maart 2023 om 17:30 uur Nederlandse tijd
 • Halve finales | Zaterdag 22 april 2023
 • Finale | Zaterdag 3 juni 2023
FULL Penalty Shootout & Trophy Lift | Chelsea v Liverpool | Emirates FA Cup Final 21-22

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de FA Cup en andere grote bekercompetities in het voetbal. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Veelgestelde vragen

 • Welke bekercompetitie is er op het hoogste voetbalniveau in Engeland?

  De hoogst haalbare beker op voetbalniveau in Engeland is de FA Cup, waarna de EFL Cup volgt. Andere prijzen zijn o.a. de FA Community Shield, EFL Trophy, FA Trophy, FA Vase en meer.

 • Waar kun je elke wedstrijd van de FA Cup op tv en online kijken met een live stream?

  De partij die de uitzendrechten momenteel in handen heeft is Ziggo Sport. Hierdoor kun je via je televisie en online naar FA Cup-wedstrijden in 2023 kijken met een live stream. Dit is echter niet de enige manier om vanuit Nederland gratis en legaal naar deze bekercompetitie te kijken, zoals in dit artikel wordt uitgelegd.


Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.