FA Cup kijken in 2024: live stream van elke wedstrijd

De gloednieuwe strijd om winst van de FA Cup van 2024 is inmiddels in volle gang en er staan weer heel wat wedstrijden op het programma tijdens. Vraag je je af welke wedstrijden vandaag plaatsvinden en waar je gratis én natuurlijk legaal op tv en via een online live stream kunt kijken naar elke uitzending? Je leest hier alles over de mogelijkheden van FA Cup live kijken in 2024, waaronder de finale van Manchester City vs. Manchester United op zaterdag 25 mei om 16:00 uur Nederlandse tijd in het iconische Wembley Stadium.

Waar kun je alle FA Cup-wedstrijden live kijken in 2024 op tv en met online stream?

Sinds kort zijn de uitzendrechten van zowel de Premier League als de EFL Cup in handen van Viaplay, maar de FA Cup is in tegenstelling tot deze andere twee Engelse voetbalcompetities niet meeverhuisd. De belangrijke strijd om de beker is namelijk momenteel nog in handen van Ziggo Sport. Hierdoor kijk je er in seizoen 2023/2024 via dit video on demand-platform naar de meeste wedstrijden, al haalt niet elke wedstrijd het tot de tv-gids. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de FA Cup bij Ziggo Sport. Hier worden de wedstrijden uit de Engelse FA Cup in Nederland uitgezonden. Dit aanvullende kanaal is ook beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en League Cup-voetbal, maar de FA Cup is er niet te zien op het moment van schrijven.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de FA Cup uit Engeland worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst gezet.

Speelschema: het programma van de overgebleven teams in de strijd om de Engelse beker van 2024

Het speelschema dunt steeds verder uit nu we bij de derde speelronde zijn aanbeland met nog slechts 64 overgebleven teams in de strijd om de titel. Hieronder vind je welke wedstrijden wanneer op het programma staan. Doorgaans kun je gedurende weekdagen als dinsdag, woensdag en donderdag genieten van de spannende wedstrijden. Vanaf de kwartfinales stapte het schema echter over op weekendwedstrijden op zaterdag en zondag. Bijna alle ‘Big Six’-clubs zijn overigens nog in de race, waaronder Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur. Ook de twee finalisten van vorig jaar, Manchester United en Manchester City, doen nog mee aan de strijd van 2024.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de FA Cup en andere grote bekercompetities in het voetbal. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.