Recensie: ‘True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter’ op discovery+

Herinner je je nog de handschoen van O.J. Simpson? Of het hartverscheurende filmpje waarin Rodney King werd mishandeld door politieagenten? In de nieuwe serie True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter op discovery+ worden deze spraakmakende zaken uit de jaren 90 besproken door de presentatrice die je ook kunt kennen onder haar internetpseudoniem OnneDi. Wij namen een kijkje en schreven op wat we ervan vonden. Hieronder lees je onze recensie.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Recensie: ‘True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter’ op discovery+

Allereerst is het goed om te weten waar deze nieuwe discovery+ Original serie over gaat. We duiken in het nieuwe programma True Crimes Of The ’90s helemaal de jaren 90 in en behandelen onder presentatie van de Dionne Slagter de meest opmerkelijke moordzaken uit dit decennium. In een 90s setting wordt ze bijgestaan door de beste (misdaad)experts en neemt ze moorden onder de loep van Rodney King tot Gianne Versace en van O.J. Simpson tot Louise Woodward.

Zo is voor liefhebbers van de populaire Netflix-serie The Assassination of Gianni Versace (het tweede seizoen van de FX-show American Crime Story) de eerste aflevering een absolute must-see. Versace is misschien wel de meest kleurrijke fashion designer ooit en stierf dankzij een dodelijke cocktail van pech en jaloezie. Maar ook de spraakmakende zaken van de Menendez Brothers en Maurizio Gucci beloven een bijzonder verhaal te vertellen in dit nieuwe programma.

Sinds vrijdag 10 december 2021 zijn de eerste twee afleveringen van deze serie exclusief te zien op discovery+. Op 17 en 24 december zullen aflevering 3-4 en 5-6 van de true crime-serie online verschijnen.

AfleveringMoordzaakWeekdagDatum
1O.J. SimpsonVrijdag10 december 2021
2Rodney KingVrijdag10 december 2021
3Louise WoodwardVrijdag17 december 2021
4Menendez BrothersVrijdag17 december 2021
5Gianni VersaceVrijdag24 december 2021
6Maurizio GucciVrijdag24 december 2021

Beelden van bestaande true crime documentaires door Investigation Discovery

Heb jij alle true crime documentaires op discovery+ al uitgespeeld? Dan is dit niet het ideale volgende programma voor je kijklijst, want er is veel beeldmateriaal uit Investigation Discovery docu’s terug te vinden. Zo werd bijvoorbeeld in 2020 de spraakmakende documentaire O.J. & Nicole: An American Tragedy uitgebracht en verscheen in datzelfde jaar Rodney King: The Crimes That Changed Us online.

Allebei absolute kijktips voor wie graag true crime programma’s streamt, maar niet veel anders dan wat we in deze nieuwe discovery+ serie terugvinden. Wél zijn ze soms een stuk langer in speelduur, waardoor je bij extra interesse voor een zaak altijd voor de originele docu kunt kiezen.

Verhelderend Nederlands perspectief

De historische beelden en verhalen van buitenlandse experts, vrienden en familieleden zijn dus allemaal in deze documentaires terug te vinden, maar het is zeker geen één op één kopie. De toegevoegde waarde in dit nieuwe programma van discovery+ zit hem voor de Nederlandse kijker in het perspectief dat door ‘onze’ experts wordt toegevoegd.

We krijgen onder andere journalisten, advocaten en psychologen voor de camera die allemaal haarfijn kunnen uitleggen wat onze opvatting van de waargebeurde misdaden was. Daarnaast brengen zij vanachter een Nederlandse bril verslag uit van de procedures in het Amerikaanse recht, wat door alle verschillen met ons rechtssysteem nogal ingewikkeld kan zijn. Dat is wat ons betreft dan ook een zeer welkome toevoeging.

Rol van presentatrice Dionne Slagter

Een andere toevoeging die je vast al in de titel van het programma had opgemerkt is de presentatie door Dionne Slagter. Het extra perspectief dat wordt geboden door de Nederlandse experts is helaas niet terug te vinden in de rol van ‘OnneDi’. Haar vele lichaamsbewegingen leiden af van het verhaal dat ze ons wilt vertellen en het verslag komt ingestudeerd over. Daarnaast lijkt de invalshoek soms overbodig, omdat de zaken al uitstekend aan elkaar wordt gepraat door verhalen van de experts.

Al met al kunnen we in dit programma dus genieten van een uitstekende true crime documentaireserie met een relevante Nederlandse invalshoek. Mocht er een tweede seizoen worden geproduceerd door discovery+, dan zouden we Dionne echter liever net als de andere experts met een uniek verhaal voor de camera hebben. Dat lijkt een veel boeiendere invulling van haar rol in de vertelling.

Meer discovery+ Originals documentaires

Discovery heeft de afgelopen tijd veel verschillende documentaireseries geproduceerd. Een paar goede kijktips die we je zeker aanraden zijn twee Nederlandse titels: De Moord op Marianne Vaatstra en Jomanda: Lady of the Light. Allebei verschenen ze recentelijk online bij de streamingdienst en natuurlijk hebben we ze beiden ook zelf bekeken. Door op de blauwe titels in deze alinea te klikken ga je direct naar onze recensies en kun je lezen wat we ervan vonden.

Verder zijn er heel wat true crime-programma’s op de streamingdienst te vinden. Recentelijk tipten we 5 opmerkelijke true crime-programma’s op discovery+ voor op je kijklijst.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland