Recensie: hilarische schoonmaakprogramma ‘Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen’ op discovery+

Het is weer tijd om te lachen, gieren en brullen, want ons favoriete transgenderkoppel is terug bij discovery+ met een gloednieuw seizoen van Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen. In onze recensie vind je wat onze indruk is van dit poetsprogramma.

Recensie: ‘Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen’ op discovery+

De heerlijk serie Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen is een kijkcijferkanon en absolute kijktip op discovery+. In het splinternieuwe tweede nieuwe seizoen pakt het vrolijke poetsduo weer vieze huizen aan, die door de bewoners vanwege uiteenlopende redenen niet meer onderhouden konden worden. Louisa & Rowan, tezamen met hun LGBTQ+ hulptroepen, draaien hun hand niet om voor om een flinke schoonmaakklus en zorgen in drie dagen tijd voor een fantastische en vooral schone ‘home make-over’. Zoals Louisa dat zelf zo mooi zegt: “Een nieuw seizoen om mensen weer gelukkig te kunnen maken in hun puinhuizen.” Op donderdag 2 september 2021 ging het tweede seizoen van start op Discovery’s streamingdienst en alle zes afleveringen zijn nu te bekijken.

Komisch duo weet weer een heerlijk programma neer te zetten

We hebben het ze eerder zien doen in andere programma’s en in het eerste seizoen van EHBP, maar Louisa en Rowan flikken het natuurlijk gewoon weer om je te laten schaterlachen voor de televisie. De serie is een constante aaneenschakeling van slappe humor van deze twee opmerkelijke types. Vooral Louisa springt met haar uitbundige karakter zowat uit het scherm, maar de kracht zit vooral in de lol die ze samen hebben tijdens het schoonmaken. Ook de niet al te snuggere opmerkingen die toch dikwijls langskomen maken het poetsprogramma het kijken al waard.

Schrikbarend vieze huizen

Naast het feit dat je gegarandeerd lekker zal lachen is het op zijn minst opmerkelijk te noemen hoe gigantisch vies sommige huizen zijn en in welke omstandigheden mensen soms leven. De ene deelnemer zit echt diep in de problemen, terwijl de ander het programma meer als een grap lijkt te zien. Zo gaat het stel in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen langs in het ontzettend vieze Nijmeegse studentenhuis ‘Villa Olifant’, waar de studenten vooral lekker om kunnen lachen. Alles plakt en het studentenhuis is zo vies dat het bijna aangedikt lijkt. In andere afleveringen maken we onder andere kennis met Daisy en haar gezin die door een moeilijke tijd gaan en de alleenstaande John uit Apeldoorn die als mantelzorger werkt en vijf katten heeft. Genoeg afwisselende schoonmaken dus.

Guilty pleasure die makkelijk wegkijkt

Louisa en Rowan schakelen soms links en rechts wat hulptroepen in die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het schoonmaken van banken of die gewoon wat werkende handen over hebben. Daarnaast geven ze ook nog best leerzame schoonmaaktips. Wist jij bijvoorbeeld dat een bakje azijn een goed middel is tegen een vieze geur en dat cola uitstekend werkt tegen aangekoekte etensresten?

Er blijkt weer een heerlijk nieuw seizoen te zijn gemaakt om een avondje voor de buis te gaan zitten en je hoofd lekker leeg te maken met de poetskunsten van Louisa en Rowan. En wat voelt het toch zalig als alles weer helemaal schoon is… Kijken dus!

Meer programma’s met Louisa en Rowan op discovery+

Misschien ken je Louisa & Rowan naast hun poetsprogramma nog wel van hun optreden in Pyjama Party: 90 Day Fiancé (lees ook hier onze recensie). Ze zijn echter vooral bekend geworden voor het grote publiek in de 5 seizoenen van hun realityprogramma Louisa & Rowan: Onze Transgender Liefde.

De zender TLC heeft namelijk een eigen serie gemaakt over het bijzondere transgenderpaar Louisa en Rowan. Na hun huwelijk – eerder te zien in de documentaire Louisa & Rosanna, Onze Transgender Bruiloft – proberen ze hun normale leventje weer op te pikken. Hoewel ‘normaal’ misschien niet het goede woord is voor dit Limburgse liefdeskoppel. De serie zit vol met hilarische momenten, grappige uitspraken en ontroerende scènes en alles komt aan bod: hun unieke huwelijksreis, hun langgekoesterde kinderwens, hun zoektocht naar werk én hun droom om terug te keren naar de woonwagen.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland