Recensie: datingprogramma ‘Singletown’ op discovery+

Je nieuwe guilty pleasure is geland op discovery+, want vanaf vandaag is Singletown NL te streamen op de videodienst. Wij namen alvast een kijkje en laten je in onze recensie graag weten wat we vinden van dit nieuwe reality datingprogramma.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Recensie: ‘Singletown NL’ op discovery+

De reality datingshow Singletown heeft een uniek startpunt – het begint met een einde. Vijf stellen onderbreken hun relatie en brengen een ongelooflijke zomer als vrijgezellen door in Rotterdam. Ze gaan gescheiden van elkaar naar twee appartementen verhuizen waar zij volop van het single leven genieten.

Hieronder kun je alvast de eerste beelden bekijken. Singletown is vanaf vrijdag 7 januari wekelijks te zien op discovery+.

Kijkcijferkanon in wording

Het mag duidelijk zijn dat het concept achter een datingshow als Singletown werkt en veel kijkers weet te trekken. Allereerst is dat in Nederland al bewezen met de vele succesvolle seizoenen van het vergelijkbare Temptation Island op Videoland, maar dit specifieke programma is ook al in Denemarken, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk gemaakt (allemaal te zien op discovery+). Met die wetenschap is het eigenlijk al duidelijk dat je kunt gaan genieten van iets moois.

Bij de eerste aflevering is het nog wel even wennen. Het voelt namelijk wat vreemd dat de stellen elkaar ineens als ‘exen’ aanspreken, vooral wanneer ze het met elkaar ‘uitmaken’ in de introductie. Maar daar moet je gewoon even doorheen.

Drama, humor en ongemak

Guilty pleasures als dit kijken wij vooral voor drama, humor en een goede dosis ongemak. Van alles is in Singletown wat terug te vinden. Het ongemak komt soms wel uit onverwachte hoeken, zoals de storende voice-over die wel iets minder aanwezig zou mogen zijn.

Net als de voice-over weet de inrichting van de twee appartementen je als kijker behoorlijk af te leiden. De aankleding is heel gezellig en kleurrijk, maar wordt daardoor een drukke wirwar op het scherm. Vooral de kamers waarin de deelnemers hun verhaal vertellen in de camera hebben zo’n kleurige achtergrond dat je blik van de ‘ex’ af wordt getrokken.

Makers onderscheiden zich met gedurfde keuzes

Singletown weet zich op een paar hele toffe manieren te onderscheiden van de guilty pleasure-concurrentie. Allereerst hebben de makers het aangedurfd om homoseksuele en lesbische koppels te casten voor de helft van de deelnemers, wat wij een ontzettend goede keuze vinden. Die stap hebben andere programma’s nog te weinig gemaakt, mogelijk uit angst voor de reactie van het publiek. Des te sterker is de actie van de makers om wél gewoon voor diversiteit en representatie te gaan. Daarnaast hebben ze ervoor gekozen om niet naar een exotische locatie af te reizen, maar te gaan voor het Hollandse Rotterdam. De beelden van de havenstad maken je als kijker een beetje verliefd op 010. Absoluut een gave toevoeging aan de kijkbeleving en een goede reden om snel te kijken.

Wij hebben Singletown alvast vooruit mogen kijken en zitten er nu een paar afleveringen in. Een nieuwe guilty pleasure is geboren in deze datingshow en het wordt aftellen naar de volgende afleveringen. Gelukkig maakt RUMAG in samenwerking met Discovery ook elke week een aftertalk, zoals dat bij De Bachelor en Temptation ook gebeurde. Daar kijken we dus alvast erg naar uit. Voor nu: neem vooral zelf een kijkje bij Singletown en laat je meenemen in het vrijgezelle leven in Rotterdam.

Meer Nederlandse discovery+ Originals als ‘Singletown’

De laatste maanden is Discovery vol aan het inzetten op nieuwe content, waardoor er steeds meer zelfgemaakte Nederlandstalige programma’s op de streamingdienst verschijnen. Van reality tot drama en van documentaires tot lifestyleshows: er is inmiddels heel wat op discovery+ te zien. Een paar Nederlandse kijktips:

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: Discovery