Conference League 2024 kijken: elke wedstrijd op tv en online

De op twee na hoogste voetbalcompetitie van ons continent is weer in volle gang en ditmaal mocht het Nederlandse team AZ uit Alkmaar wederom een gooi doen naar de trofee. In dit artikel vind je hoe je vanuit Nederland of het buitenland de wedstrijden van de Conference League 2024 op tv en online kijken kunt, zowel live als terugkijken als je een partij gemist hebt. Dit is vaak mogelijk met een live stream met Nederlands of Engels commentaar.

Alle voetbalwedstrijden van de Conference League 2024 op tv en online kijken

In september ging de groepsfase van de Conference League 2024 vlak van start, maar eerst mochten als enige Nederlandse teams AZ (vanaf voorronde 3) en FC Twente (vanaf voorronde 2) meestrijden om een plekje. De Alkmaarders vielen in de groepsfase uit, terwijl de Tukkers die niet wisten te bereiken. Dit jaar worden de uitzendingen van het Europese voetbaltoernooi door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, ESPN en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn).

In de onderstaande tabel vind je welke video on demand-platforms de voetbalwedstrijden over het algemeen vertonen. Soms is dit bij de televisiezender Veronica en in andere gevallen is het via ESPN te streamen. Veel kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer.

NLZIET➡️ Bekijk meteen de Conference League bij NLZIET. Een selectie van wedstrijden wordt op tv vertoond en is daardoor ook via deze streamingdienst live te zien in de hele Europese Unie. Daarnaast zijn partijen reclamevrij tot 7 dagen terug te kijken. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
CANAL+➡️ Bekijk meteen de Conference League via ESPN bij CANAL+. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om geen moment van de Conference League te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen het pakket met tv-zenders. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazons streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met voetbalwedstrijden aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, darts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Conference League er niet te zien.
⛔️ VideolandLineaire sportuitzendingen van RTL kunnen live worden bekeken via het aanbod van de streamingdienst, maar de wedstrijden van de Conference League worden daar niet uitgezonden.

We geven onderaan dit artikel nog een overzichtelijke en korte uitleg over de samenwerking tussen ESPN en CANAL+, waarin duidelijk wordt verklaard waardoor het kijken van sport bij ESPN daar zo goedkoop (en zelfs tijdelijk gratis) is. Je kunt de wedstrijden overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Programma: speelschema van de UEFA Conference League 2023/2024

Het complete programma voor de UECL 23/24 stond al van tevoren vast in de vorm van een speelschema. Eerst begint na de kwalificaties en play-off de groepsfase in september ’23. In december komt er vervolgens een eind aan het onderdeel van de poule, waarna bepaald wordt wie in kalenderjaar 2024 door mogen spelen in de knock-outfase. Hieronder vind je een kort overzicht van wat je ongeveer kunt verwachten per fase van het Europese voetbaltoernooi.

Ronde UECL 23/24StartdatumEinddatum
Kwalificaties12 juli 202317 augustus 2023
Play-offs24 augustus 202331 augustus 2023
Groepsfase21 september 202314 december 2023
Knock-out play-offs15 februari 202422 februari 2024
Achtste finales7 maart 202414 maart 2024
Kwartfinales11 april 202418 april 2024
Halve finales2 mei 20249 mei 2024
Finale29 mei 2024

Korte uitleg: zo werkt het kijken van voetbal bij ESPN via CANAL+

CANAL+ is de streamingdienst in Nederland die het mogelijk maken om in je pakket met tv-zenders naar alle vier de zenders van ESPN te kijken. Bij sommige providers is alleen het eerste hoofdkanaal standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van ESPN standaard vertonen.

Door te kiezen voor de streamingdienst CANAL+ kijk je live naar alle 75+ grote zenders, inclusief alle kanalen van ESPN (1, 2, 3 én 4). Je kunt daarnaast ook alles tot 7 dagen terugkijken op je tv, telefoon, tablet of laptop en krijgt standaard toegang tot een catalogus van films en series bij CANAL+. Dit lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en kost €14,95 p/m, maar de eerste week is helemaal gratis. Onder het aanbod van ESPN vallen o.a. de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League, grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB en nog veel meer.

Mocht je naast tv ook graag een aansluiting voor internet hebben, dan kun je deze pakketten combineren: lees meer hier op de officiële website van Online.nl. De eerste 6 maanden betaal je dan met de huidige actie €15 p/m extra, waarbij je overal in huis betrouwbare en stabiele wifi krijgt volgens de aanbieder. Dit blijft echter allemaal optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen tv—inclusief alles van ESPN—te blijven kijken voor anderhalf tientje in de maand. Via de onderstaande knop kun je je direct aanmelden voor deze deal bij CANAL+ en in de rest van dit artikel lees je meer over de wedstrijden uit de Conference League dit jaar. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!