Premier League kijken in 2023: live stream van elke wedstrijd

Seizoen 2022/2023 is aangebroken en er staan weer heel wat wedstrijden op het programma tijdens de uitzendingen van de Engelse Premier League. Welke wedstrijden vandaag plaatsvinden en waar je gratis + legaal op tv en via een online live stream kunt kijken naar de uitzending? Je leest hier alles over de mogelijkheden van Premier League live kijken in 2023.

Waar kun je alle wedstrijden van Premier League-voetbal live kijken in 2023 op tv en met online stream?

Voorheen waren de uitzendrechten van Premier League-voetbal nog in handen van Ziggo, net als Formule 1, maar de splinternieuwe streamingdienst Viaplay heeft het bod op de competitie gewonnen. Hierdoor kijk je in seizoen 2022/2023 (sinds augustus vorig jaar) via dit video on demand-platform naar alle wedstrijden.

Je kunt via een live stream elke match volgen, maar het is ook mogelijk om tijdelijk terug te kijken en terug te spoelen. Daarnaast stream je je wedstrijden gewoon op je telefoon, tablet of laptop, maar is het ook mogelijk om Viaplay op tv te kijken. Zo zie je elke wedstrijd op het grote scherm.

Viaplay➡️ Kijk nu Premier League-voetbal bij Viaplay. Sinds augustus ’22 zijn de uitzendrechten in handen van de videodienst, waardoor alle wedstrijden er live en terug kunnen worden gekeken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je tijdelijk 25% korting op een jaarabonnement.
ZiggoVoorheen had Ziggo in Nederland de uitzendrechten van Premier League-voetbal in handen, maar in 2022/2023 is het niet meer mogelijk om via de provider naar de Engelse competitie te kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden van de Premier League aan.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst gezet.

Vanuit het buitenland met een VPN naar wedstrijden van de Premier League kijken

De uitzendingen van voetbalwedstrijden verschillen per land, waardoor het mogelijk kan zijn dat je tegen een geoblokkade aanloopt. Zo kun je mogelijk niet naar de stream op online tv kijken als je in het buitenland woont of op vakantie bent. Toch is het dan gelukkig alsnog mogelijk om naar de wedstrijden van de Premier League te kijken. Je hebt hiervoor een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network) nodig—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programma dat je op je computer inschakelt en ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van Premier League vanaf de locatie waar je je nu bevindt. Viaplay biedt geen gratis tijd om de videodienst uit te proberen en maakt streamen met VPN ook niet mogelijk, maar bij veel internationale uitzenders is er wel een gratis proefperiodes van toepassing. Hierdoor kun je bepaalde tijd kosteloos kijken.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op een ander land
  3. Ga direct naar de livestream en begin met kijken ⚽️

Speelschema: het programma van de teams in de competitie van seizoen 2022/2023

Het speelschema van seizoen 2022/2023 is inmiddels bekend. De seizoenen van de Premier League lopen doorgaans van augustus (’22 in dit geval) tot mei het volgende jaar (nu dus ’23). In totaal worden er 38 wedstrijden gespeeld per team, omdat elke club twee keer tegen ieder van de 19 andere teams speelt. Dat zijn maar liefst 380 wedstrijden in totaal! De ene match is uit, terwijl de andere strijd voor thuispubliek wordt verspeeld. Meestal kun je in het weekend genieten van de spannende wedstrijden (vooral op zaterdag en zondag), maar heel soms staat er een doordeweekse wedstrijd op het programma.

De teams die het dit jaar tot de Premier League hebben geschopt liggen ook al vast. Natuurlijk zien we Manchester United en City terugkeren, net als Liverpool, Chelsea, Arsenal en andere topteams. De nieuwkomers van dit seizoen zijn Fulham, Bournemouth en Nottingham Forest, terwijl Burnley, Watford en Norwich City het hoogste niveau juist moesten verlaten. Hieronder vind je de 20 clubs die om de titel gaan strijden in 2022/2023 op alfabetische volgorde:

Premier League Predictions for 2022/23! Title, top four, relegation and golden boot! | ESPN FC

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Premier League en andere grote Engelse voetbalcompetities, waaronder bijvoorbeeld de strijd om de felbegeerde FA Cup. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Veelgestelde vragen

  • Welke voetbalcompetitie is er op het hoogste niveau in Engeland?

    Het hoogst haalbare voetbalniveau in Engeland is de Premier League, waar momenteel 20 clubs in mogen strijden.

  • Waar kun je elke wedstrijd van de Premier League op tv en online kijken met een live stream?

    De partij die de uitzendrechten dit jaar in handen heeft is Viaplay. Hierdoor kun je via je televisie en online naar alle wedstrijden in 2023 kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt uitgelegd.


Let op: het gebruik van een VPN om sport, films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.