Premier League kijken in 2024: live stream van elke wedstrijd

Het voetbaljaar van 2024 is inmiddels in volle gang en er staan weer heel wat wedstrijden op het programma tijdens de uitzendingen van de Engelse Premier League. Welke wedstrijden vandaag plaatsvinden en waar je gratis + legaal op tv en via een online live stream kunt kijken naar de uitzending? Je leest hier alles over de mogelijkheden van Premier League live kijken in 2024.

Waar kun je alle wedstrijden van Premier League-voetbal live kijken in 2024 op tv en met online stream?

Voorafgaand aan het afgelopen seizoen waren de uitzendrechten van Premier League-voetbal nog in handen van Ziggo, net als Formule 1, maar de nieuwe streamingdienst Viaplay heeft het bod op de competitie gewonnen. Hierdoor kijk je in seizoen 2024 (sinds augustus vorig jaar al) nog steeds via dit video on demand-platform naar alle wedstrijden.

Je kunt via een live stream elke match volgen, maar het is ook mogelijk om tijdelijk terug te kijken en terug te spoelen. Daarnaast stream je je wedstrijden gewoon op je telefoon, tablet of laptop, en kun je daarnaast tevens Viaplay op tv kijken. Zo zie je elke wedstrijd op het grote scherm. Een abonnement is voor deze opties vereist, maar op meerdere legale manieren is gratis Premier League kijken ook mogelijk.

Viaplay➡️ Kijk meteen Premier League-voetbal bij Viaplay. Sinds augustus vorig jaar zijn de uitzendrechten in handen van de videodienst, waardoor alle wedstrijden er live en terug kunnen worden gekeken.
ZiggoVoorheen had Ziggo in Nederland de uitzendrechten van Premier League-voetbal in handen, maar in 2024 is het niet meer mogelijk om via de provider naar de Engelse competitie te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden van de Premier League aan.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst gezet.

Vanuit het buitenland met een VPN naar wedstrijden van de Premier League kijken

De uitzendingen van voetbalwedstrijden verschillen per land, waardoor het mogelijk kan zijn dat je tegen een geoblokkade aanloopt. Zo kun je mogelijk niet naar de stream op online tv kijken als je in het buitenland woont of op vakantie bent. Toch is het dan gelukkig alsnog mogelijk om naar de wedstrijden van de Premier League te kijken. Je hebt hiervoor een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network) nodig—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programma dat je op je computer inschakelt en ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van Premier League vanaf de locatie waar je je nu bevindt. Viaplay biedt geen gratis tijd om de videodienst uit te proberen en maakt streamen met VPN ook niet mogelijk, maar bij veel internationale uitzenders is er wel een gratis proefperiodes van toepassing. Hierdoor kun je bepaalde tijd kosteloos kijken.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op een ander land
  3. Ga direct naar de livestream en begin met kijken ⚽️

Speelschema: het programma van de teams in de competitie van seizoen 2023/2024

Het speelschema van seizoen 2023/2024 wordt inmiddels afgewerkt. De seizoenen van de Premier League lopen doorgaans van augustus (’23 in dit geval) tot mei het volgende jaar (nu dus ’24). In totaal worden er 38 wedstrijden gespeeld per team, omdat elke club twee keer tegen ieder van de 19 andere teams speelt. Dat zijn maar liefst 380 wedstrijden in totaal! De ene match is uit, terwijl de andere strijd voor thuispubliek wordt verspeeld. Meestal kun je in het weekend genieten van de spannende wedstrijden (vooral op zaterdag en zondag), maar heel soms staat er een doordeweekse wedstrijd op het programma.

De teams die het dit jaar tot de Premier League hebben geschopt liggen ook al vast. Natuurlijk zien we Manchester United en City terugkeren, net als Liverpool, Chelsea, Arsenal en andere topteams. De nieuwkomers van dit seizoen zijn Burnley, Sheffield United en Luton Town, terwijl Leicester City, Leeds United en Southampton het hoogste niveau juist moesten verlaten. Hieronder vind je de 20 clubs die om de titel gaan strijden in 2023/2024 op volgorde van huidige stand in de Premier League. Aan het einde van het seizoen krijgen de vier hoogst geëindigde ploegen een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De vijfde positie mag meedoen aan de groepsfase van de Europa League, net als de winnaar van de FA Cup. Wil je de EFL Cup? Dan speel je in de knock-outfase voorafgaand aan de Conference League.

PlaatsClubGespeeldPuntenVorm
1 🏆Manchester City3891✅ ✅ ✅ ✅ ✅
2 🏁Arsenal3889✅ ✅ ✅ ✅ ✅
3 🏁Liverpool3882✅ ➖ ✅ ➖ ❌
4 🏁Aston Villa3868❌ ➖ ❌ ➖ ✅
5 🏳️Tottenham Hotspur3866✅ ❌ ✅ ❌ ❌
6Chelsea3863✅ ✅ ✅ ✅ ✅
7Newcastle United3860✅ ❌ ➖ ✅ ✅
8Manchester United3860✅ ✅ ❌ ❌ ➖
9West Ham United3852❌ ✅ ❌ ➖ ❌
10Crystal Palace3849✅ ✅ ✅ ➖ ✅
11Brighton & Hove Albion3848❌ ❌ ➖ ✅ ❌
12Bournemouth3848❌ ❌ ❌ ✅ ✅
13Fulham3847✅ ❌ ➖ ➖ ❌
14Wolverhampton3846❌ ❌ ❌ ✅ ❌
15Everton3840❌ ✅ ➖ ✅ ✅
16Brentford3839❌ ✅ ➖ ❌ ✅
17Nottingham Forest3832✅ ❌ ✅ ❌ ❌
18 🚩Luton3826❌ ❌ ➖ ❌ ❌
19 🚩Burnley3824❌ ❌ ❌ ➖ ✅
20 🚩Sheffield United3816❌ ❌ ❌ ❌ ❌

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Premier League en andere grote Engelse voetbalcompetities, waaronder bijvoorbeeld de strijd om de felbegeerde FA Cup. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.