Deze 21 nieuwe Nederlandse series moet je zien

Ben jij dol op Nederlandse series en altijd op zoek naar een leuke, nieuwe release om te bingewatchen, maar weet je nu even niet wat je moet kijken? Dan helpt de redactie van Streamwijzer jou graag uit de brand. In dit artikel hebben wij een top 21 geselecteerd van nieuwe Nederlandse series om te bingen op Netflix, Disney+, Videoland, discovery+, Amazon Prime Video en NLZIET. Hierin vind je series die regelmatig vernieuwd worden met een extra seizoen, de allernieuwste releases en een aantal verborgen parels.

21x Kijktips voor nieuwe Nederlandse series (update: maart 2024)

Door de jaren heen zijn er heel wat series van Hollandse bodem verschenen, maar veel kijkers zijn benieuwd naar de nieuwste titels. Oude programma’s worden in dit overzicht dus niet opgenomen, maar we lichten wel Nederlandse series uit die de laatste jaren, maanden of zelfs weken verschenen. Soms gaat dit om de eerste afleveringen, maar bij andere titels gaat het om nieuwe seizoenen.

21. Ferry: De Serie (1 seizoen)

Fan van Ferry Bouman? Noteer deze fonkelnieuwe serie dan in je kijklijst, want sinds november 2023 is Ferry: De Serie eindelijk te streamen bij Netflix. Hierin duiken we, na Undercover en Ferry uit 2021, dieper in het leven van de meedogenloze drugsdealer uit Brabant. Als beginnend xtc-producent probeert hij een voet aan de grond te krijgen in de onderwereld en neemt hij grote stappen in zijn relatie met Danielle.

20. Good Luck Guys (1 seizoen)

Amazon Prime Video heeft recentelijk een nieuw survivalprogramma gelanceerd, getiteld Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter. Zes onverwachte koppels moeten zien te overleven op een verlaten strand in Thailand. Welk koppel zal het het langs volhouden? Onder leiding van Robbert Rodenburg, die zelfs als oud-winnaar van Expeditie Robinson natuurlijk genoeg ervaring heeft met een barre suvivalstrijd, gaan zes bijzondere duo’s voor de winst.

19. Dertigers (4 seizoenen)

In de Nederlandse dramaserie Dertigers volgens we acht vrienden met een bijzondere vriendschap. Zij delen alles met elkaar: van carrière tot liefde en van dromen tot rouwen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Vlaamse variant die je hier op Disney+ kunt kijken. Er zijn inmiddels drie sets afleveringen uitgezonden en momenteel is het vierde en tevens laatste seizoen in volle gang.

18. Anoniem (1 seizoen)

Jurre is een suffe geschiedenisleraar die zich maar niet van de sleur van alledag weet te ontworstelen… tot hij op een avond een meisje uit een gevaarlijke situatie weet te bevrijden. Ineens is hij een anonieme held. En dat smaakt naar meer. Als hij ontdekt dat er drugs worden verhandeld op de middelbare school waar hij werkt, weet hij dus ook wat hem te doen staat. Ondertussen gaat zijn vrouw, officier van justitie Sarah, op haar hele eigen manier de strijd aan met de criminele onderwereld. De serie Anoniem is sinds mei wekelijks op tv te zien was direct al volledig online te streamen middels de optie vooruitkijken.

17. LOL: Last One Laughing (1 seizoen)

Tien cabaretiers worden zes uur lang opgesloten in een ruimte met vijftig camera’s. Ze proberen elkaar aan het lachen te maken, al is dát juist hetgeen dat niet mag. Geen opgetrokken mondhoeken, ingehouden grijns en al helemaal geen schaterlach. Wie het laatst lacht, lacht deze keer écht het best. Diegene neemt namelijk de hoofdprijs van €50.000 mee naar huis, te schenken aan een goed doel naar keuze. Dat is LOL: Last One Laughing. De show is sinds januari te zien en wordt gepresenteerd door de Vlaamse comedians Philippe Geubels en Jeroom Snelders. De tien deelnemende cabaretiers zijn Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos El Ahmadi en Bas Hoeflaak. Oohja, en de komst van een tweede seizoen is al officieel bevestigd.

16. Het Gouden Uur (1 seizoen)

Het belangrijkste moment van een terroristische aanslag is het eerste uur daarna. De overweldigende paniek, de angst voor een tweede aanslag… Hierover gaat de gloednieuwe serie Het Gouden Uur. We volgen Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst die na de aanslag zijn jeugdvriend verdenkt en op onderzoek uitgaat. Als een AIVD-agent een verontrustende ontdekking doet over zijn verleden richten de pijlen zich echter al snel op Mardik zelf. Wekelijks op zondag was een nieuwe episodes te zien ook waren direct al alle 6 afleveringen online vooruit te kijken bij NLZIET via de NPO. En goed nieuws: de komst van een tweede seizoen is inmiddels al bevestigd.

15. Rampvlucht (1 seizoen)

Met de complotthriller Rampvlucht, tevens te beluisteren in een gelijknamige podcast in documentairevorm, duikt de KRO-NCRV in het verhaal van de Bijlmerramp, gebaseerd op de ware en schokkende gebeurtenissen van 4 oktober 1992. Toen stortte een vrachtvliegtuig, een Boeing 747 van de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al, neer op een flatgebouw in de Amsterdamse woonwijk Bijlmermeer en kwamen 43 mensen om het leven. Gedacht werd dat dit slechts een goederenvliegtuig was met aan boord parfum en bloemen, maar toen huisdieren ziek werden en bewoners en reddingswerkers medische klachten kregen, kwam de vraag op of er niks achtergehouden werd. Twee op waarheid gebaseerde journalisten en een fictieve dierenarts gaan in de serie op onderzoek uit. Sinds september vorig jaar dagelijks op tv te zien, maar nu ook al direct volledig online vooruit te kijken.

14. Million Dollar Island (2 seizoenen)

Een onbewoond eiland. 100 wildvreemden. 2 maanden overleven. En één miljoen euro aan prijzengeld. Dat zijn de pijlers van het gloednieuwe survival realityprogramma Million Dollar Island. Maar overleven in de wildernis met minimale middelen is niet het enige waar het om draait. Elke deelnemer start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Met het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen ook bandjes krijgen. Als iemand opgeeft en vertrekt omdat het te zwaar wordt, moet hij zijn bandje(s) weggeven aan één van de achterblijvers. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. Welke eilandbewoners houden het tot het einde vol en met hoeveel geld verlaten zij het eiland? Million Dollar Island is niet alleen een next level survival programma. Het is ook een fascinerend sociaal experiment waarin het draait om hechte vriendschappen, onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen.

13. Oogappels (4 seizoenen)

De Nederlandse dramaserie Oogappels is gemaakt door BNNVARA. Deze serie draait om vier verschillende gezinnen waarvan de pubers op dezelfde middelbare school zitten. Alle ouders hebben te maken met de dagelijkse puberproblemen en verschillende ideeën over het oplossen hiervan. Inmiddels zijn er vier seizoenen van deze serie te zien.

12. De Ware Jacob (1 seizoen) – Videoland

Grote blikvanger van het eerste seizoen van B&B Vol Liefde (sinds juli 2023 vervolgd met seizoen 2) was natuurlijk Jacob, die opviel door zijn gekke uitspraken en acties. Terwijl hij zijn bed and breakfast in de Algarve in Portugal openstelde voor een groep dames, bleek al snel dat er totaal geen klik was. Jacob hield dus geen liefde aan het programma over, maar gaf het eerste seizoen wel extra veel kleur. En nu is hij terug met een gloednieuwe, eigen serie. Hij probeert hierin zijn villa Casa do Monte nieuw leven in te blazen. Daarnaast krijgen we ook een inkijkje in zijn turbulente liefdesleven.

11. Louisa & Rowan: Op z’n Gooisch (1 seizoen) – discovery+

Sinds 26 mei kun je iedere week naar het bekendste transgender koppel van Nederland kijken. Louisa & Rowan: Op z’n Gooisch is wekelijks op discovery+ vooruit te kijken en vanaf 2 juni om 20:30 te zien op TLC. In deze nieuwe serie verhuizen Louisa en Rowan naar ’t Gooi en worden ze door bekende Gooienaren op sleeptouw genomen. Kunnen ze wennen aan de chique omgeving of passen de Gooienaren zich juist aan aan de gezellige Limburgers? Wij namen alvast een kijkje, dus je leest er alles over in onze recensie.

10. Dat Ene Woord – Feyenoord (1 seizoen) – Disney+

Ben je Rotterdammer en/of voetballiefhebber? Dan is deze documentaireserie van Disney+ een echte must-see. Tijdens het seizoen 2020-2021 werd voetbalclub Feyenoord van binnenuit gevolgd door de camera’s van The Walt Disney Company. Hierdoor krijg je unieke beelden te zien, onder andere vanuit de kleedkamer en boardroom. Hierdoor brengt de streamingdienst de club en alle hoofdrolspelers dichterbij het publiek dan ooit. Alle 9 afleveringen van deze reeks zijn nu te zien op het video on demand-platform via de onderstaande groene knop.

9. Tropenjaren (1 seizoen) – NLZIET

In deze serie proberen Rosa (Jelka van Houten) en Jelle (Henry van Loon) de bekende tropenjaren zo goed mogelijk te doorstaan. Ze hebben net hun eerste kindje gekregen en streven er wanhopig naar om hun relatie en hun carrière zo te houden als ze altijd waren. Van Houten en Van Loon, die in het echt ook samen zijn, weten in de serie perfect alle gênante alledaagse momenten vast te leggen waar kersverse ouders mee te kampen krijgen. Hierdoor is dit een heerlijke serie waar je gegarandeerd van in een deuk ligt. Je bekijkt de eerste 5 afleveringen nu op NLZIET via de NPO en vindt hier, tot 12 juni, iedere zondag een nieuwe episode.

8. Dirty Lines (1 seizoen) – Netflix

Dirty Lines is een Netflix Original die zich afspeelt in het Amsterdam van 1987. Psychologiestudente en muurbloempje Marly Salomon (Joy Delima) gaat aan de slag bij de eerste Europese sekslijn en wordt meegezogen in een wereld van seks, drugs en rijkdom. Deze 6-delige dramaserie is in april op Netflix verschenen en was direct een hit, in Nederland én in het buitenland. Dit zal ongetwijfeld iets te maken hebben met het heerlijke jaren ’80-sfeertje van de serie. Een echte aanrader voor iedereen die zin heeft in een komische serie van eigen bodem.

7. Tweede Hans (1 seizoen) – NLZIET

Tweede Hans draait om de 64-jarige Hans (Stefan de Walle) die met vervroegd pensioen moet en hierdoor in een existentiële crisis raakt. Want wie is hij eigenlijk zonder zijn werk? Terwijl hij zichzelf opnieuw probeert uit te vinden, komt de relatie met zijn dierbaren behoorlijk onder druk te staan. De dramaserie is iedere vrijdag te zien op NPO1. Je kunt de 10 afleveringen nu ook al vooruitkijken op NLZIET via de NPO.

6. The Spectacular (1 seizoen) – NLZIET

De vierdelige dramaserie The Spectacular is gebaseerd op de IRA-aanslagen van eind jaren ’80. In deze conspiracy thriller draait het om twee vrouwen: rechercheur Jeanine Maes (Hadewych Minis) en het enige vrouwelijke lid van de IRA-cel Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity). Terwijl het rechercheteam een aanslag van ongekende omvang moet zien te voorkomen, komen deze vrouwen lijnrecht tegenover elkaar te staan. De spannende, internationale dramaserie, die werd geregisseerd door Willem Bosch en met Hadewych Minis in de hoofdrol, is eerder dit jaar verschenen en is terug te kijken op NLZIET.

5. ANNE+ (2 seizoenen) – Netflix

In deze serie draait het om de lesbische Anne (Hanna van Vliet) die terugblikt op haar turbulente liefdesleven. Al haar relaties hebben haar gevormd tot de persoon die ze nu is. De serie behandelt belangrijke thema’s als vriendschap, identiteit en liefde, in korte afleveringen die lekker wegkijken. Je vindt de twee seizoenen nu op Netflix. En kun je er geen genoeg van krijgen? Begin dit jaar is ook Anne+: De Film op Netflix verschenen.

4. De Regels van Floor (5 seizoenen) – NLZIET

Op zoek naar een leuke kinderserie van eigen bodem? Met de inmiddels al vijf seizoenen tellende serie De Regels van Floor kun je wel even vooruit! Deze serie is gebaseerd op de succesvolle boekenreis van Marjon Hoffman en volgt het leven van de eigenwijze Floor. Zij vindt dat kinderen, net als hun ouders, hun eigen regels zouden mogen bedenken en doet dit dan ook graag. Iedere aflevering komt er een nieuwe regel aan bod. Het vijfde en laatste seizoen is zojuist op televisie verschenen en is al volledig terug te kijken op NLZIET. Hier vind je ook de eerdere seizoenen.

3. Het jaar van Fortuyn (1 seizoen) – NLZIET

In de vijfdelige dramaserie Het jaar van Fortuyn wordt de invloed van Pim Fortuyn op het politieke landschap twintig jaar geleden perfect neergezet. De serie gaat niet alleen over de verkiezingsstrijd tussen de flamboyante, populistische Fortuyn (Jeroen Spitzenberger) en PvdA-leider Ad Melkert (Ramsey Nasr), maar ook over de dood van Fortuyn en de nasleep daarvan. Alle afleveringen van deze indrukwekkende serie zijn nu te streamen op NLZIET.

2. Mocro Maffia (5 seizoenen) – Videoland

De kans dat je nog nooit van Mocro Maffia gehoord hebt is klein. Deze razendpopulaire serie heeft al meer dan 50 miljoen streams op zijn naam staan en is geliefd in binnen- en buitenland. In de serie maken de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dit levert snoeiharde conflicten op. Inmiddels zijn er al vijf seizoenen van deze serie verschenen, allemaal te zien op Videoland.

1. Undercover (3 seizoenen) – Netflix

Misschien wel de bekendste productie van Nederlandse bodem: Undercover. De spannende misdaadserie draait om twee undercoveragenten die infiltreren in het netwerk van een van de grootste XTC-producenten ter wereld. Ontzettend spannend en met inmiddels drie seizoenen ook heerlijk bingewaardig. Je bekijkt de Netflix Original nu op de streamingsdienst. Onlangs is ook Ferry: De Serie aangekondigd. Dit vervolg op de speelfilm Ferry (2021) gaat nog dieper in op het verleden van de Brabantse drugsbaron Ferry Bouman. Wat de releasedatum van de serie is, is nog niet bekend.

Meer Nederlandse content op de streamingdiensten

Uiteraard vind je in dit overzicht niet alle Nederlandse series die je op de streamingsdiensten kunt bekijken. Zo zijn er ook Nederlandse films en series op Disney+ te vinden. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Nederlandse producties? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten, bekijk regelmatig onze social media kanalen of meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo hoef je nooit meer een nieuwe (Nederlandse) serie te missen.

Nieuwste films en series op het programma

Zou je graag vooruitkijken in de plannen van de verschillende streamingdiensten? Neem dan een kijkje bij onze ‘Nieuw Deze Maand‘-pagina. Daar vind je wat er de afgelopen maanden op de planning stond bij de video on demand-platforms, maar ook wat er binnenkort aan zit te komen. Zo vind je alvast of en wanneer er nieuwe Nederlandse series aan zitten te komen bij de videodiensten waarop jij een abonnement hebt. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!


Synopsissen: Netflix, Videoland, NLZIET, Disney+, discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.