Collectie: 51 Nederlandse films en series op Disney+

Dat de liefhebber van titels van Hollandse bodem ook op Disney+ terechtkan, is misschien niet bij iedereen bekend. Toch vind je hier, naast alle Disney- en Marvelproducties, ook een ruim aanbod aan Nederlandse films en series. Via de onderstaande rode knop vind je de volledige collectie en in dit artikel lees je meer over onze favoriete titels uit deze verzameling op de streamingdienst.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Nederlandse films en series die op Disney+ te zien zijn

Met maar liefst 51 Nederlandse films en series ben je op Disney+ aan het juiste adres voor een goede portie eigen cultuur. Je vindt hier niet alleen allerlei bekende kinderfilms, zoals Minoes (2001), Kruimeltje (1999) en Meester Kikker (2016), maar ook thrillers, kookprogramma’s, sportdocumentaires en nog veel meer. Hieronder hebben we een paar favoriete titels uit de collectie uitgelicht.

1. Weg Van Jou (2017)

In deze romantische komedie volgen we Evi (Katja Herbers), die voor haar baan de grote stad moet verlaten. In het Zeeuwse dorpje Terneuzen loopt ze tegen verschillende problemen aan: de buurtbewoners die niet op haar komst zitten te wachten, het werk dat maar niet wil gaan zoals zij wil en natuurlijk die ene stugge Zeeuw die haar nog meer op de zenuwen werkt (een rol van Maarten Heijmans). Door deze sympathieke romkom krijg je direct zin om je biezen te pakken en ook naar Zeeland te vertrekken. Neem daarbij het natuurlijke spel van de twee hoofdrolspelers en je hebt een Nederlandse komedie die blijft hangen.

2. Dat Ene Woord – Feyenoord (2021)

In deze documentaireserie wordt voetbalclub Feyenoord van binnenuit gevolgd. Door beelden vanuit de kleedkamer en de bestuurskamer krijg je inzicht in alle problemen waar de Rotterdamse voetbalclub in het seizoen 2020/21 tegenaan loopt. De interessante documentaire is zowel voor fans van de voetbalclub als voor andere voetballiefhebbers een echte aanrader en brengt een hoop inzicht over het reilen en zeilen van een Nederlandse voetbalclub in de eenentwintigste eeuw.

3. Lucia de B. (2014)

In deze bloedstollende thriller raakt verpleegster Lucia de Berk (gespeeld door Ariane Schluter) betrokken bij een aantal onverklaarbare sterfgevallen. Ondanks dat zij zelf beweert dat ze er niks mee te maken heeft, wordt ze door het Openbaar Ministerie aangeklaagd en veroordeeld tot levenslang. Maar is Lucia de B. wel de schuldige of is er iets anders aan de hand? Deze spannende thriller is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Meer titels van Hollandse bodem op deze streamingdienst

Er is dus een breed scala aan Nederlandse films en series te vinden op Disney+. Wegdromen bij romantische komedies, koken met Miljuschka Witzenhausen of op het puntje van je stoel zitten met de spannende kinderfilms, het kan hier allemaal. Een compleet overzicht vind je hier in de collectie van Nederlandse films en series op Disney+.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.