Nederlandse hitserie ‘Het Gouden Uur’ krijgt een tweede seizoen

We hebben heel goed nieuws voor iedereen die in het najaar genoot van de bloedstollende Nederlandse serie Het Gouden Uur: er komt een tweede seizoen. De serie was ontzettend populair en werd bedolven onder de positieve reacties, dus dat er meer afleveringen komen komt niet als een verrassing.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Tweede seizoen van ‘Het Gouden Uur’ nu in ontwikkeling

Het Gouden Uur verscheen in oktober 2022 op de buis en direct waren kijkers laaiend enthousiast. Zo werd de serie “on-Nederlands goed” genoemd en waren veel mensen erg te spreken over het spel van acteur Nasrdin Dchar (Mocro Maffia) en de nagelbijtende spanning.

Een hoop kijkers hoopten dan ook op een tweede seizoen, zeker door het open einde van seizoen 1, en nu weten we eindelijk dat dat er gaat komen. Het tweede seizoen is zelfs al in ontwikkeling. Dit heeft producent NL Film op hun website bekendgemaakt. Hoe lang het nog gaat duren voordat we ernaar kunnen kijken, is helaas nog niet duidelijk.

Wat kunnen we van seizoen 2 verwachten?

In het eerste seizoen volgden we Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst die na een terroristische aanslag zijn jeugdvriend verdacht en op onderzoek uitging. De AIVD deed echter een verontrustende ontdekking over zijn verleden en richtte zijn pijlen juist weer op hém.

Tijdens de laatste aflevering bleek dat Faysal misschien hulp heeft gehad van binnen de politie. “Als jij gelijk hebt, dan is dit allemaal zo veel groter dan we nu denken,”, zegt Joelle (Ellen Parren) en hiermee weten we ook direct waar het tweede seizoen waarschijnlijk over gaat: de zoektocht naar de personen binnen de politie die met de aanslag te maken hebben gehad. Verdere plotdetails zijn er nog niet naar buiten gebracht, maar het lijkt waarschijnlijk dat Nasrdin Dchar en Ellen Parren er sowieso weer bij zijn.

Meer informatie over de serie

Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit, met drastische gevolgen…

TitelHet Gouden Uur
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalNederlands
CategorieDrama, Thriller
IMDb7,8 uit 673 stemmen
CastEllen Parren, Nasrdin Dchar, Nabil Mallat, Abbas Fasaei, Peter Post, Marco Eradus, Sophie Veldhuizen, Matteo van der Grijn, Melody Klaver, Tamar van den Dop, Yannick de Waal

Synopsis: AVROTROS

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.