‘Oogappels’ seizoen 4 komt eraan: dit weten we tot nu toe

Kijkcijferkanon Oogappels keert binnenkort terug op de buis met alweer een vierde seizoen. Nog steeds worstelen de ouders van vier verschillende gezinnen met de opvoeding van hun puberkinderen, al hebben sommigen van hen inmiddels de postpuberteit bereikt. Hierdoor ontstaan er natuurlijk weer hele nieuwe problemen. Ben jij ook zo benieuwd naar het vierde seizoen? In dit artikel lees je er alles over, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedata op streamingdiensten als NLZIET.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Oogappels. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1-3 al gezien hebt.

Waar gaat Oogappels seizoen 4 over?

In het derde seizoen van Oogappels gebeurde er weer genoeg, en ook in het vierde seizoen staat ons van alles te wachten. BNNVARA heeft ons laten weten dat er alleen al in de eerste aflevering veel staat te gebeuren. Zo vertrekt Fabie naar Noorwegen om Mees te zoeken, wordt Merel beschaamd wakker na een wilde nacht met haar buurman en gaat Erik uiteten met Hannah van de boekwinkel.

Meer gaan we natuurlijk niet spoilen, behalve dan dat liefde, geluk, drama en verdriet centraal staan in het vierde seizoen. Maar omdat de kinderen ouder worden, draait het ook om volwassen keuzes maken, accepteren en loslaten. Dat wordt weer leuk! Met onderstaande beelden kom je in ieder geval alvast in de stemming.

Wie zitten er in de cast van Oogappels seizoen 4?

De oude vertrouwde cast is terug voor het vierde seizoen. Bracha van Doesburgh als Fabie, Ramsey Nasr als Erik, Malou Gorter als Merel, Jeroen Spitzenberger als Tim, Sam Ghilane als Dina, Mike Libanon als Marcel en Eva van der Gucht als Carola—ze maken dus allemaal weer hun opwachting in de gloednieuwe afleveringen. Ook Juna de Leeuw, Vera de Vries, Susan Radder, Thor Braun, Noah de Nooij, Ciraj Amalal en Maas Bronkhuyzen gaan we weer zien als Hansje, Pip, Lieke, Gijs, Danny, Max en Mees.

Over nieuwe castleden is er op dit moment nog niet veel bekend, al zien we in bovenstaande teaser wel dat er in ieder een klein rolletje is weggelegd voor Charlie Chan Dagelet (Mocro Maffia).

Wanneer is het nieuwe seizoen te zien?

Na drie seizoenen die allemaal in het voorjaar op de buis verschenen, was het begin 2022 even schrikken toen Oogappels seizoen 4 niet uitgezonden werd. Gelukkig wordt het lange wachten nu bijna beloond. Op woensdag 7 september om 20:30 is het zover en is de eerste aflevering te zien op NPO 1. Bovendien is het via de streamingdienst NLZIET mogelijk om vanaf die dag hier alvast alle afleveringen vooruit te kijken.

Uit hoeveel afleveringen bestaat Oogappels seizoen 4?

Het gloednieuwe vierde seizoen van Oogappels zal bestaan uit 10 afleveringen. Deze worden iedere week op de woensdag uitgezonden op NPO 1. Dit betekent dat het uitzendschema op televisie er als volgt uit zal zien.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Woensdag7 september 202220:30 uur
2Woensdag14 september 202220:30 uur
3Woensdag21 september 202220:30 uur
4Woensdag28 september 202220:30 uur
5Woensdag5 oktober 202220:30 uur
6Woensdag12 oktober 202220:30 uur
7Woensdag19 oktober 202220:30 uur
8Woensdag26 oktober 202220:30 uur
9Woensdag2 november 202220:30 uur
10Woensdag9 november 202220:30 uur

Komt er een seizoen 5 of is dit het laatste seizoen?

Het is nog niet bekend of er een vijfde seizoen van Oogappels komt. Uiteraard hoor je het direct van ons als er meer informatie over naar buiten komt. We laten het weten via je mail, onze social media-kanalen en onze website.

Verhaal, informatie en trailer van de serie

Oogappels is een Nederlandse dramaserie van BNNVARA. Deze serie draait om vier verschillende gezinnen waarvan de pubers op dezelfde middelbare school zitten. Alle ouders hebben te maken met de dagelijkse puberproblemen en verschillende ideeën over het oplossen hiervan.

TitelOogappels
Jaar2019-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalNederlands
GenreDrama
IMDb8 uit 505 stemmen
MakersWill Koopman, Roos Ouwehand, Lex Passchier
CastBracha van Doesburgh, Ramsey Nasr, Malou Gorter, Jeroen Spitzenberger, Sam Ghilane, Mike Libanon, Eva van der Gucht, Juna de Leeuw, Vera de Vries, Susan Radder, Thor Braun, Noah de Nooij, Ciraj Amalal, Maas Bronkhuyzen

Synopsis: NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.