Heftige serie ‘Het Gouden Uur’ over aanslag in Nederland nu op tv, alle afleveringen al online vooruit te kijken

AVROTROS komt deze week met de bloedstollende serie Het Gouden Uur, waarin het allemaal draait om de nasleep van een terroristische aanslag in Amsterdam. Het eerste uur hierna is namelijk cruciaal en brengt het beste én het slechtste in mensen naar boven. Over deze allesbepalende tijd gaat deze gloednieuwe serie, die vanaf zondag—23 oktober 2022—te zien is op NPO 3 en NLZIET. Bij de streamingdienst zijn nu ook al alle 6 afleveringen vooruit te kijken.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Waar gaat ‘Het Gouden Uur’ over?

Het belangrijkste moment van een terroristische aanslag is het eerste uur daarna. De overweldigende paniek, de angst voor een tweede aanslag… Hierover gaat de gloednieuwe serie Het Gouden Uur. We volgen Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst die na de aanslag zijn jeugdvriend verdenkt en op onderzoek uitgaat. Als een AIVD-agent een verontrustende ontdekking doet over zijn verleden richten de pijlen zich echter al snel op Mardik zelf.

De hoofdrol wordt gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar, die je misschien wel kent van Mocro Maffia. Daarnaast spelen onder meer Matteo van der Grijn, Melody Klaver, Ellen Parren en Yannick de Waal mee. Hieronder bekijk je de eerste beelden om alvast in de stemming te komen, maar check ook vooral even de eerste reacties van kijkers. Die waren namelijk overwegend erg positief.

‘Het Gouden Uur’ is sinds zondag 23 oktober te zien

De serie, waarbij voorafgaand aan iedere aflevering een extra waarschuwing wordt getoond vanwege de heftige en gewelddadige beelden, is sinds zondag 23 oktober wekelijks te zien na de première van een dubbele aflevering. De episodes worden om 20:20 uur uitgezonden op NPO 3. Streamers hebben echter een voordeel, want via de NPO zijn momenteel hier op NLZIET alle zes de afleveringen al vooruit te kijken. In het onderstaande uitzendschema vind je precies wanneer welke aflevering waar te streamen is.

AfleveringWeekdagDatum (tv)Tijd (tv)Datum (NLZIET)
1Zondag23 oktober 202220:20 uur23 oktober 2022
2Zondag23 oktober 202220:20 uur23 oktober 2022
3Zondag30 oktober 202220:20 uur23 oktober 2022
4Zondag6 november 202220:20 uur23 oktober 2022
5Zondag13 november 202220:20 uur23 oktober 2022
6Zondag20 november 202220:20 uur23 oktober 2022

Meer informatie over de serie

Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit, met drastische gevolgen…

TitelHet Gouden Uur
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalNederlands
CategorieDrama, Thriller
CastEllen Parren, Nasrdin Dchar, Nabil Mallat, Abbas Fasaei, Peter Post, Marco Eradus, Sophie Veldhuizen, Matteo van der Grijn, Melody Klaver, Tamar van den Dop, Yannick de Waal

Synopsis: AVROTROS

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.