Recensie | ‘Louisa & Rowan: op z’n Gooisch’ bij discovery+: wat zijn ze lekker gewoon gebleven

De omslagfoto van dit artikel doet het misschien niet vermoeden, maar een kijkje bij het nieuwe realityprogramma Louisa & Rowan: op z’n Gooisch maakte duidelijk dat het geliefde transgenderkoppel in de onbekende setting van dit extreem luxe leven nog lekker zichzelf weet te blijven. Zo voorzien ze ons van hilarisch vertier onder het genot van een rondgang langs de Gooische gebruiken. Vanaf donderdag 26 mei is de serie wekelijks te zien op discovery+ (en vanaf 2 juni op TLC), maar wij namen vast een kijkje en laten je in onze recensie weten wat we van ervan vonden.

‘Louisa & Rowan: op z’n Gooisch’ op discovery+: ouderwets lachen, gieren, brullen in een nieuwe setting

Het is natuurlijk altijd leuk om alvast te mogen spieken bij nieuwe films en series voordat ze écht in première gaan, maar de lancering van Louisa & Rowan: op z’n Gooisch was extra speciaal. In het gezelschap van een hoop deelnemers van De Alleskunner VIPS, een spelprogramma waar het transgenderkoppel dit jaar aan meedeed, namen we plaats in de tuin van een Gooische villa om aflevering 1 van de nieuwe realityserie te kijken. Daarbij was er natuurlijk ook ruimte voor wat flesjes champagne (zie onderstaande video), oesters, golfslagen en meer Gooisch vertier.

De sfeer zit er dus al lekker in wanneer de aflevering van start gaat, maar direct wordt duidelijk dat het in Op z’n Gooisch weer ouderwets lachen, gieren, brullen geblazen is. We zien de twee realitysterren eens in een hele andere setting dan we van ze gewend zijn (trouwend in Onze Transgender Bruiloft, poetsend in Eerste Hulp Bij Poetsen en bankhangend in Pyjama Party: 90 Day Fiancé) en precies dat is de voedingsbodem voor veel hilariteit.

Louisa en Rowan verhuizen tijdelijk naar de chiqueste landstreek van Nederland om zich onder te dompelen in het Gooische leven. Rowan heeft daar helaas wat meer moeite mee, want hij zit in een scootmobiel vanwege een operatie aan zijn been. Daarom is Louisa’s nicht Johanna ingeschakeld om mee te navigeren door het luxe leven en zij draait gezellig mee in de fysieke activiteiten op het programma. De excentrieke zuiderlingen zien het Gooische Laren als een speeltuin. Ze duiken in hun nieuwe leven, maar grijpen ook elke kans aan om de draak ermee te steken.

Een groot onderdeel van de serie blijkt het uitgeven van geld als water, maar dat komt niet natuurlijk voor de realitysterren. Ze schrikken zichtbaar bij grote bedragen op de rekening en voelen zich soms zelfs schuldig. Zo vertelt Louisa bij de persvoorstelling dat ze het moeilijk vindt om €800 voor een badpak neer te leggen, terwijl er genoeg gezinnen in Nederland zijn waar zwemkleding al moeilijk in het budget past. Zelf voelt ze zich dan ook fijner bij koopjesjagen in de Zeeman.

In Op z’n Gooisch blijven Louisa en Rowan dus in de kern lekker zichzelf, maar vinden we ze wel terug in hilarische scenario’s als een workshop sabreren, tourtocht door Laren op de bakfiets en zelfs een heuse botoxparty. We kunnen niet wachten om in nieuwe afleveringen te zien hoe ze gaan skiën, golfen, de kunstgalerie bezoeken en een over the top kinderpartijtje voor zoontje Mikai organiseren. Een tip voor je watchlist als je zin hebt om lekker mee te lachen met dit geliefde en dolkomische transgenderduo, maar ook voor wie graag (op niet al te serieuze wijze) meer te weten komt over Gooische gebruiken.

@streamwijzer Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering van ‘Louisa & Rowan: Op Z’n Gooisch’ online bij discovery+ 🤩 — #louisajanssen #louisaenrowan #discoveryplusnl #tlc #discoveryplus #louisaenrowanopzngooisch #huizen #tgooi #hetgooi #gooisch ♬ France Accordion Swing – MIZUSATO Masaki

Waar en sinds wanneer is ‘Louisa & Rowan: op z’n Gooisch’ online te zien?

Vorige maand werd door discovery+ aangekondigd dat de streamingdienst de gloednieuwe realityserie van Louisa Janssen en Rowan van de Bovenkamp zou lanceren op donderdag 26 mei 2022. Aflevering 1 is direct vanaf die dag online te zien, terwijl de tv-uitzending op 2 juni om 20:30 uur start bij TLC. Het betreft een Original realityserie van de streamingdienst, wat betekent dat hij niet op concurrerende video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video of Videoland te zien is of zal zijn.

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen (Giro d’Italia 2022 momenteel), UFC, Grand Slam Tennis (op dit moment Roland Garros) en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de serie

Louisa & Rowan verruilen hun roze poetsmobiel voor een dikke Gooische bolide en de roze schoonmaakhandschoenen worden aan de wilgen gehangen. De twee reizen namelijk af naar één van de duurste plekken in ons land: ‘t Gooi!

TitelLouisa & Rowan: op z’n Gooisch
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieReality

Synopsis: TLC / discovery+ via Warner Bros. Discovery