Netflix kondigt ‘Ferry: De Serie’ aan, prequel van Nederlands kijkcijferkanon ‘Undercover’

Netflix heeft officieel een nieuwe titel in de wereld van de Nederlandse hitserie Undercover aangekondigd. Het betreft een vervolgserie op Netflix’ speelfilm Ferry (2021), waarin het verleden van de Brabantse drugsbaron Ferry Bouman werd uitgelicht. De nieuwste titel in de Undercover-reeks heet Ferry: De Serie en in de cast schittert naast Frank Lammers als Ferry onder andere wederom Elise Schaap als zijn liefdesinteresse Danielle.

‘Ferry: De Serie’ wordt Netflix’ derde titel in de geliefde Undercover-reeks

De populaire Belgisch-Nederlandse misdaadserie Undercover kreeg eerder al een vervolg met de film Ferry. Daarin werd het verhaal van de jonge Ferry Bouwman verteld en kwamen we te weten hoe hij zijn grote liefde Danielle leerde kennen. Ferry: De Serie zal naar verwachting ook een vervolg worden op de film en het verhaal zal zich dan ook weer in het verleden afspelen. Lammers, die de hoofdrol als Ferry speelt, vertelde het AD hierover het volgende: “Met Ferry: De Serie gaan we weer terug in de tijd. Naast dat ik zelf ook heel benieuwd ben hoe Ferry Ferry geworden is, is dit een heerlijke manier om jong te blijven.”

Cast van de nieuwe serie

Meerdere bekende personages uit Undercover en de prequelfilm Ferry zullen in de nieuwe serie terugkeren. Naast de bevestiging van Frank Lammers als Ferry Bouwman en Elise Schaap als zijn geliefde Daniele worden andere castleden door Netflix nog strikt geheim gehouden.

Verhaal van ‘Ferry: De Serie’ op Netflix

Naar verluidt zal de serie gaan over de periode dat Ferry als beginnend XTC producent voet aan de grond probeert te krijgen in de Brabantse onderwereld. Ferry kent zijn geliefde Danielle dus al, net als haar broer Lars. In de prequelfilm en het derde seizoen van Undercover werd verklapt dat de broer van Danielle ook XTC-maker is.

Verdere details over het plot worden vooralsnog stilgehouden. Ook over de rest van de cast en releasedatum is door Netflix nog niks officieel bekendgemaakt. Zodra wij hier meer informatie over krijgen, houden we jullie uiteraard via onze website en social media kanalen op de hoogte. Bekijk hieronder alvast de trailer van de film Ferry om in de stemming te komen.


Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.