Deze 10 steengoede films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 2)

Over een paar weken zullen we in Nederland na Viaplay en HBO Max een derde nieuwe streamingdienst rijker zijn: SkyShowtime. Er zullen heel veel films en series in het aanbod van de videodienst te zien zijn—meer dan 10.000 uur aan content in totaal. In aanloop naar de lancering op 25 oktober blikken we bij Streamwijzer alvast vooruit naar dit nieuwe video on demand-platform, dus hier vind je 10 steengoede films en series die bij de streamingdienst van Comcast Corporation en Paramount Global worden verwacht.

10x Films en series die naar verwachting op SkyShowtime in Nederland zullen verschijnen

In dit artikel vind je een greep uit de films en series die zijn gemaakt door Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Deze acht studio’s zijn eigendom van de twee bedrijven die samen SkyShowtime lanceren, dus zullen de basis vormen van het aanbod van dit video on demand-platform. De hieronder genoemde titels zijn gemaakt door deze studio’s en dus is met vrij grote zekerheid te stellen dat ze naar de videodienst komen.

Natuurlijk is dit echter geen 100% zekerheid totdat SkyShowtime daadwerkelijk live is. Wel kunnen we alvast een inschatting maken, want de ervaring leert dat bij premières van nieuwe streamingdiensten vaak een groot deel van de catalogus direct wordt toegevoegd. Sommige titels kunnen echter ook later online verschijnen. Dit artikel is deel 2 van een reeks van uitgelichte verwachte titels op de nieuwe streamingdienst.

10. Scream (film, 2022)

Liefhebber van horrorfilms? Dan ben je vast bekend met de Scream-reeks. De allernieuwste aanwinst hierin verscheen begin dit jaar in de bioscoop en telt inmiddels op tot Scream 5. Vanaf april was hij voor het eerst in je eigen thuisbioscoop te zien, want toen werd hij zonder vereist abonnement te huur en te koop aangeboden bij TVOD-diensten als Pathé Thuis. De film speelt af in een tijd 25 jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd opgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden. Nu worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar die zich achter het Ghostface masker schuilt. Gemaakt door Paramount Pictures en dus (hopelijk zo snel mogelijk) verwacht bij SkyShowtime.

9. Halo (serie, 1 seizoen)

In maart dit jaar werd de razendpopulaire game Halo verfilmd en in de Verenigde Staten uitgebracht op de streamingdienst Paramount+. In Nederland is de sciencefictionserie bomvol actie vooralsnog niet te zien, maar alle hoop is nu gevestigd op SkyShowtime. Het verhaal speelt zich af in de 26e eeuw, waneer aliens het leven van de mens op aarde bedreigen.

8. Gangs of London (serie, 2 seizoenen)

Sinds begin dit jaar is het mogelijk om Sky’s hitserie Gangs of London hier bij Viaplay en hier bij Canal+ Series te streamen, maar de naam van de eigenaar verraadt al dat er waarschijnlijk een (extra) nieuwe streaming locatie aan zit te komen in Nederland. Deze misdaadserie wordt op IMDb beoordeeld met een gemiddelde score van 8,1 uit 28.000 stemmen en vertelt het verhaal van Finn Wallace, een crimineel die 20 jaar lang aan de touwtjes trok in de onderwereld van London en in een aanslag is vermoord. Niemand weet echter wie erachter zat.

7. Sing 2 (film, 2021)

De muzikale animatiefilm Sing 2 (2021) verscheen eind vorig jaar voor het eerst in de bioscoop en is een vervolg op haar bekende voorganger uit 2016. De film heeft wereldwijd meer dan $395 miljoen binnen weten te halen tegenover een productiebudget van $85 miljoen. Sing 2 werd daarmee de meest winstgevende animatiefilm van 2021. Zowel fans en critici prijzen deze titel, waardoor het cijfer op de internationale filmdatabase uitkomt op een 7,5/10 en de film wordt beoordeeld met 71% op de recensentenwebsite Rotten Tomatoes. In de film bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

6. iCarly (serie, 8 seizoenen)

Nickelodeons klassieker iCarly liep van 2007 tot 2012 en maakte Miranda Cosgrove, Jerry Trainor, Jennette McCurdy en Nathan Kress in één klap tot wereldwijde supersterren. Vorig jaar keerde de serie na 6 seizoenen terug voor een reboot van inmiddels 2 seizoenen met een deel van de originele cast. De originele serie draaide om de tiener Carly, die samen met haar vrienden Freddy, Sam en Gibby een eigen internetshow maakt. De show wordt uitgezonden vanuit een zelfgebouwde studio in Carly’s appartement.

5. Sonic the Hedgehog 2 (film, 2022)

Sonic the Hedgehog 2 (2022), het vervolg op de eerste animatiefilm, verscheen begin dit jaar en de bioscoop en is sinds 2 juni te koop + sinds 16 juni te huur in Nederland. De film is echter gemaakt door Paramount Pictures, dus de première op een SVOD-streamingdienst zal naar alle waarschijnlijkheid—net als Sonic the Hedgehog (2020)—bij SkyShowtime liggen. In dit tweede deel moet de blauwe snelheidsduivel, samen met de hulp van zijn sidekick Tails, een smaragd met een allesvernietigende kracht uit verkeerde handen weten te houden. Zo gaat hij wederom de strijd aan met de kwaadaardige Dr. Robotnik (Jim Carrey). Een andere beroemde stemacteur in de film is Idris Elba (als Knuckles). Bovendien is er al goed nieuws voor de fans van filmreeks: er is al een spin-off televisieserie aangekondigd rondom Knuckles en ook Sonic the Hedgehog 3 zit eraan te komen.

4. Dr. Death (serie, 1 seizoen)

Dr. Death is één van Peacock’s meest bekende Original series en momenteel in Nederland hier bij Viaplay en hier bij Canal+ Series te bewonderen. Het verhaal is gebaseerd op de succesvolle podcast van Wondery en vertelt het schokkende, maar tevens waargebeurde, verhaal van dr Christopher Duntsch. Hij lijkt een slimme, jonge neurochirurg met een succesvolle praktijk, maar schijn blijkt te bedriegen…

3. Trolls World Tour (film, 2020)

Deze film kun je in het Nederlands kennen als Trolls: Wereldtour (2020). Het is de opvolger van de eerste titel uit de animatiereeks: Trolls (2016), tevens een van de verwachte films op SkyShowtime. De films zijn namelijk gemaakt door DreamWorks Animation, onderdeel van Universal Pictures. Momenteel is de film nog hier te zien in het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Je kunt er genieten van een muzikaal avontuur dat nog grootser en luider is dan ooit tevoren, wanneer Poppy en Branch ontdekken dat hun koninkrijk deel uitmaakt van zes muzikale rijken: Funk, Rock, Classical, Pop, Country en Techno.

2. Ray Donovan (serie, 7 seizoenen)

In Nederland is momenteel Ziggo Movies & Series XL nog de streaming locatie voor deze serie, want alle zeven seizoenen zijn hier te zien. De serie is echter eigendom van Showtime, dus wordt (ook) bij de nieuwe videodienst in het aanbod verwacht. We volgen de man die in de titel bij naam wordt genoemd en in Los Angeles wordt ingeschakeld om de problemen van de meest rijke en machtige mensen van de stad op te lossen. Wat blijkt is dat de enige problemen die hij niet op weet te lossen die van zijn beschadigde familie in South Boston zijn.

1. The Northman (film, 2022)

De eerste reacties op de lancering van de vikingfilm The Northman (2022) in april waren direct laaiend enthousiast: “Alexander Skarsgård verandert in een BEEST.” Het productiehuis Focus Features heeft deze film op haar naam staan en dit bedrijf maakt onderdeel uit van Universal Pictures (valt onder NBCUniversal, dus onder Comcast Corporation, dus naar verwachting onder SkyShowtime). In dit heroïsche actie-epos volgen we een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken. Naast Alexander Skarsgård vinden we in de cast onder andere Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe terug.

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het verwachte aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via persberichten van SkyShowtime komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf lancering te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten ook nog niet wat de prijs van SkyShowtime in Nederland gaat worden. Sluit je ook vooral aan bij de groep van SkyShowtime in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

SkyShowtime in Nederland