Releasedatum voor streamingdienst SkyShowtime in Nederland bekend: vanaf oktober online

Vandaag is de nieuwe streamingdienst SkyShowtime voor het eerst live gegaan in de Noordse landen (met een spectaculaire levenslange kortingsactie van 50%), waarna al direct mooi nieuws voor Nederland volgde. Op 25 oktober 2022 zal het video on demand-platform van Paramount Global en Comcast Corporation namelijk ook hier gelanceerd worden.

Eindelijk bekendgemaakt: SkyShowtime gaat op 25 oktober 2022 live in Nederland

Op 25 oktober wordt de nieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd in Nederland en Portugal. Het video on demand-platform laat weten dat ze exclusieve Hollywood-films en nieuwe scripted series van ’s werelds grootste studio’s naar de streamingmarkt zullen brengen. Je kunt hierbij rekenen op 10.000 uur aan content van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock.

Daarbij deelt de streamingdienst ook alvast een paar titels die we online kunnen verwachten. Het gaat hierbij om films en series die in Scandinavië live staan, wat in enkele gevallen kan verschillen van het aanbod in Nederland. Toch wordt voor het grootste deel overeenkomsten verwacht met het lijstje van o.a. Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, The Northman, Sing 2, Sonic the Hedgehog 2, The Lost City, Downton Abbey: A New Era, Nope, Belfast, Ambulance en The Bad Guys.

Daarnaast noemt de streamingdienst onder andere Yellowstone, Halo, The Offer, Star Trek: Strange New Worlds, Dexter: New Blood en The First Lady. Een overzicht van meer releases waar je waarschijnlijk op kunt rekenen vind je in het artikel met het aanbod van SkyShowtime en de eerder gelekte trailer.

SkyShowtime in Nederland

Vandaag gelanceerd in de Noordse landen

Nederland is niet het eerste land dat SkyShowtime mocht ontvangen, zoals dat eerder bij Disney+ wel het geval was. Vandaag ging het video on demand-platform namelijk al live in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland.

Monty Sarhan, CEO van SkyShowtime, liet weten: “Het is eindelijk tijd… voor SkyShowtime. We zijn enorm verheugd dat onze klanten exclusieve toegang gaan hebben tot de allernieuwste series en filmpremières van onze iconische en wereldberoemde studio’s. Terwijl we uitrollen in Europa zijn we ook erg enthousiast om aan te kondigen dat kijkers in Nederland en Portugal SkyShowtime vanaf volgende maand ook kunnen ervaren.”

Prijs van SkyShowtime in Nederland is nog niet bekendgemaakt, maar we hebben al wel een verwachting

De prijs van SkyShowtime in Nederland is nog niet officieel bekendgemaakt, maar we hebben al wel een verwachting op basis van de abonnementskosten in Zweden. In Finland gaan abonnees namelijk €6,99 per maand betalen. De kosten in Zweden (± €7,34), Noorwegen (± €7,92) en Denemarken (± €9,27) liggen daar allemaal dicht bij in de buurt en komen niet boven een tientje p/m uit. Daarnaast krijgen abonnees die vóór 2 november lid worden ook nog eens levenslang 50% korting op hun maandelijkse kosten.

Aangezien de prijzen van concurrerende streamingdiensten als Netflix en HBO Max daar niet ver van onze Nederlandse kosten af liggen, is het ook een logische verwachting dat we hier ongeveer €7 per maand zullen gaan betalen voor een lidmaatschap. Dit is echter nog niet officieel bevestigd, net als het vraagstuk of de levenslange korting tot €3,49 p/m hier ook zal gelden.