Allernieuwste aanwinst in horrorreeks ‘Scream’ (2022) is nu te zien op Pathé Thuis

Scream (2022) is het vijfde deel in de legendarische reeks van horrorfilms. De film is zowel een vervolg op Scream 4 als een reboot van de gelijknamige originele film uit 1996. In dit spannende avontuur op het witte doek schitteren naast nieuwkomers Melissa Barrera en Jack Quaid ook bekende gezichten uit de eerdere films, waaronder Neve Cambell, Courteney Cox en David Arquette. Dit allernieuwste deel in de griezelige reeks is hiermee ook de eerste Scream-film die zonder de fenomenale horrorregisseur Wes Craven is gemaakt. Scream is vanaf donderdag 7 april 2022 te zien bij Pathé Thuis.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

‘Scream’ voegt zich op 7 april 2022 bij de rest van de collectie op Pathé Thuis

De allernieuwste film in de Scream-filmreeks is zowel een vervolg als een reboot van de uit 1996 afkomstige originele film. Verwarrend? Ja dat klopt, maar gelukkig kunnen we alvast verklappen dat dit tot in detail in de film wordt uitgelegd. No worries dus.

Hierdoor is het ook niet per se van belang om eerst alle vier voorgaande films in de serie te kijken. Al kan dat natuurlijk geen kwaad en zal het alleen maar toevoegen aan het kijkgenot van de film. Verwijzingen naar de eerdere films en easter eggs zitten namelijk overal door de film verstopt. Alle voorgaande films Scream (1996), Scream 2 (1997), Scream 3 (2000) en Scream 4 (2011) zijn nu via Pathé Thuis beschikbaar om lekker thuis op de bank bij weg te griezelen.

Op donderdag 7 april wordt ook de vijfde film hieraan toegevoegd. Dan zal het mogelijk zijn om hem te kopen voor €15,99 (SD) of €17,99 (HD). Een week later, op 14 april, zal de film ook te huur zijn in SD-kwaliteit voor €4,99 en in HD-kwaliteit voor €5,99.

Reboot van de legendarische film die het horrorgenre op z’n kop zette

Dat het vervolg ook als reboot van de originele film uit 1996 dient, is eigenlijk helemaal niet gek. De film zette toentertijd namelijk het hele horrorgenre op z’n kop en blies nieuw leven in een toen stervende categorie van de filmbibliotheek.

Scream was één van de eerste ‘zelfbewuste’ stukjes cinema, waarin de personages zelf begrepen dat zij in een horrorscenario zaten en volgens de regels van het genre moesten meespelen om te overleven. Zo werden talloze verwijzingen naar voorgaande horrorfilms gemaakt en werd er gesproken in de vorm: “als dit een horrorfilm zou zijn, wat zou ik moeten doen?”.

Dit stukje meta-horror ging nog een laagje dieper doordat de regisseur van de films zelf al een legendarische status had verworven. Zijn naam is Wes Craven, bekend van onder andere The Hills Have Eyes (1977), Swamp Thing (1982) en A Nightmare on Elmstreet (1984). Met het vervolg / de reboot Scream (2022) is dit ook de eerste film in de reeks die niet door Wes Craven is gemaakt. Hij overleed namelijk in 2015. De nieuwe film is door de makers aan Wes Craven toegewijd. Het zelfbewuste aspect van de karakters is hierom weer prominent aanwezig in deze reboot.

‘Scream’ (film, 2022): verhaal, informatie en trailer

Vijfentwintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd afgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar, die zich achter het Ghostface masker schuilt.

TitelScream
SoortFilm
Jaar2022
TaalEngels
Duur1 uur en 54 minuten
CategorieHorror, Mysterie, Thriller
RegisseurMatt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett
CastNeve Campbell, Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar, Roger L. Jackson, Marley Shelton, Skeet Ulrich, Courteney Cox, David Arquette,

Synopsis: Pathé Thuis

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.