Deze 10 ijzersterke films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 1)

Over een paar weken zullen we in Nederland na Viaplay en HBO Max een derde nieuwe streamingdienst rijker zijn: SkyShowtime. Er zullen heel veel films en series in het aanbod van de videodienst te zien zijn—meer dan 10.000 uur aan content in totaal. In aanloop naar de lancering op 25 oktober blikken we bij Streamwijzer alvast vooruit naar dit nieuwe video on demand-platform, dus hier vind je 10 ijzersterke films en series die bij de streamingdienst van Comcast Corporation en Paramount Global worden verwacht.

10x Films en series die naar verwachting op SkyShowtime in Nederland zullen verschijnen

In dit artikel vind je een greep uit de films en series die zijn gemaakt door Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Deze acht studio’s zijn eigendom van de twee bedrijven die samen SkyShowtime lanceren, dus zullen de basis vormen van het aanbod van dit video on demand-platform. De hieronder genoemde titels zijn gemaakt door deze studio’s en dus is met vrij grote zekerheid te stellen dat ze naar de videodienst komen.

Natuurlijk is dit echter geen 100% zekerheid totdat SkyShowtime daadwerkelijk live is. Wel kunnen we alvast een inschatting maken, want de ervaring leert dat bij premières van nieuwe streamingdiensten vaak een groot deel van de catalogus direct wordt toegevoegd. Sommige titels kunnen echter ook later online verschijnen. Dit artikel is deel 1 van een reeks van uitgelichte verwachte titels op de nieuwe streamingdienst.

10. Top Gun: Maverick (film, 2022)

In 1986 kwam Paramount Pictures met de inmiddels tijdloze klassieker Top Gun met Tom Cruise en in mei verscheen na 36 jaar de vervolgfilm Top Gun: Maverick (2022). Aangezien beide films van Paramount zijn, wordt ook verwacht dat ze beiden naar SkyShowtime komen. Extra bevestiging van dit vermoeden kwam in de vorm van een recentelijk gelekte trailer van de streamingdienst, waarin ook beelden van deze titel verschenen. In deze splinternieuwe film traint Cruise als Pete ‘Maverick’ Mitchell de nieuwe lichting piloten voor een zware speciale missie, wanneer hij geconfronteerd wordt met zijn diepste angsten en met zijn verleden af moet rekenen.

9. Dexter (serie, 9 seizoenen)

Michael C. Hall schitterde van 2006 tot 2013 in 8 seizoenen van de geliefde serie Dexter, maar keerde vorig jaar plotseling terug in zijn oude rol voor Dexter: New Blood. Deze series van Showtime draaien om de forensisch analist Dexter Morgan, gespecialiseerd in bloedspatten en iemand die naast zijn werk zelf als seriemoordenaar mensen opruimt die het ‘verdienen’.

8. The Offer (serie, 1 seizoen)

Paramount Pictures lanceerde in 1972 de eerste film uit de inmiddels legendarische The Godfather-trilogie, maar nu is er ook een serie rondom de Oscarwinnende filmreeks gemaakt die sinds april te zien is in de Verenigde Staten. Daar verscheen hij op Paramount+, dus waarschijnlijk komt The Offer in Nederland naar SkyShowtime. De serie scoort direct enorm goed en weet vooralsnog op de internationale filmdatabase IMDb een 8,7 uit 8.200 stemmen te behalen. Ook van deze serie, en van de Godfather-films, verschenen beelden in de eerdergenoemde trailer.

7. The Bad Guys (film, 2022)

Recentelijk publiceerden we bij Streamwijzer onze recensie van The Bad Guys (2022), waarin we de gloednieuwe animatiefilm prezen vanwege de sterke cast, inventieve animatie en het humoristische verhaal. DreamWorks Animation, onderdeel van Universal Pictures, bracht de film begin dit jaar uit. Het verhaal richt zich op de gelijknamige vijfkoppige groep meestercriminelen die door hun representatie in verhalen en media niet anders weten dan dat zij altijd de slechteriken zijn. Om na een mislukte kraak hun gevangenisstraf te ontlopen moeten de Bad Guys echter hun grootste uitdaging aangaan: goedaardig worden.

6. Bel-Air (serie, 1 seizoen)

De Amerikaanse streamingdienst Peacock kwam in februari dit jaar met de splinternieuwe serie Bel-Air, een reboot van de klassieke sitcom The Fresh Prince Of Bel-Air (momenteel hier te zien op HBO Max). We volgen dan ook opnieuw een tiener wiens leven verandert wanneer hij van de straten van West Philadelphia verhuist naar een van Los Angeles’ meest rijke buurten. Dit keer vertolkt Jabari Banks echter de hoofdrol in plaats van Will Smith.

5. Avatar: The Last Airbender (serie, 3 seizoenen)

In het rijtje van best beoordeelde series aller tijden weet de kinderzender Nickelodeon verrassend een plek te veroveren met een van haar meest populaire animatieseries aller tijden: Avatar: The Last Airbender (9,3 uit 300.000 stemmen). De wereld van Avatar is verdeeld in vier naties (water, vuur, aarde en lucht) en een deel van de bewoners van iedere natie kan het bijbehorende element aansturen. De Avatar is de enige persoon die alle vier de elementen aanstuurt. Avatar Aang moet samen met zijn vrienden de Vuurheer verslaan om de wereld te redden.

4. The Lost City (film, 2022)

De avontuurlijke komedie The Lost City (2022) met Sandra Bullock en Channing Tatum verscheen recentelijk in de bioscoop en is sinds kort voor het eerst te huur in Nederland. Naar verwachting zal deze film van Paramount Pictures haar SVOD-première echter kennen bij SkyShowtime. In The Lost City, tevens met meerdere shots vertoond in de gelekte trailer van SkyShowtime, draait het verhaal om het omslagmodel van een reeks romantische, historische boeken en de schrijfster daarvan, die nog rouwt om het verlies van haar man en mede-avonturier. Na een geflopte boektour wordt de schrijfster ontvoerd door de rijke Abigail Fairfax, die zeker weet dat de verloren stad uit haar boeken echt is. Tegen haar zin in moet ze hem helpen de stad (en de bijbehorende schat) te vinden. Gelukkig komt ‘haar’ covermodel haar redden, ook al gaat dat allemaal natuurlijk niet zoals gepland.

3. Billions (serie, 6 seizoenen)

Met 6 seizoenen, 72 afleveringen en een gemiddelde IMDb-score van 8,4 uit 92.000 stemmen is Billions ongetwijfeld een van Showtime’s meest succesvolle series aller tijden. Momenteel is de serie nog te zien bij Ziggo Movies & Series in Nederland, maar naar verwachting zal deze (ook) bij SkyShowtime NL te zien zijn na première. Dit bleek ook uit de gelekte trailer. De sterren in de serie zijn Paul Giamatti en Damian Lewis. Zij vertellen in dit gedurfde drama een verhaal dat de winsten en gevaren van het achtervolgen van de ‘American Dream’ onderzoekt.

2. Jurassic World Dominion (film, 2022)

Inmiddels is de reeks van Jurassic Park-films maar liefst 6 films, een serie en een short rijk. De nieuwste toevoeging is Jurassic World Dominion (2022), de film met Chris Pratt die enkele dagen geleden voor het eerst in de bioscoop werd vertoond. Uit de hiervoor genoemde gelekte trailer van SkyShowtime bleek echter al dat deze film van Universal Pictures op de planning staat voor publicatie bij SkyShowtime. De film speelt zich vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar af. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd wordt duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd.

1. Yellowstone (serie, 4 seizoenen)

Een van de meest populaire series van Paramount Network is Yellowstone, inmiddels 4 seizoenen rijk en met S5 op de planning voor november 2022. We volgen hierin Duttons, een Amerikaanse familie die de grootste ranch van de Verenigde Staten bezit. Aan het hoofd van de familie staat John, wie probeert om op eerlijke wijze zijn geld te verdienen. Dat wordt hem echter bijzonder moeilijk gemaakt, al helemaal wanneer het eigendom van hun land bemoeilijkt wordt.

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het verwachte aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via persberichten van SkyShowtime komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf lancering te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten ook nog niet wat de prijs van SkyShowtime in Nederland gaat worden. Sluit je ook vooral aan bij de groep van SkyShowtime in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

SkyShowtime in Nederland