Komt er een ‘Sonic the Hedgehog 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Al twee films lang volgen we vol plezier het leven van onze geliefde blauwe egel, Sonic the Hedgehog. Een paar maanden geleden verscheen het tweede deel van deze animatiefilm in de bioscoop en sindsdien krijgen we vaak de vraag: komt er een Sonic the Hedgehog 3? In dit artikel bespreken wij alles wat er bekend is over een eventuele productie en releasedatum, en laten we weten of en wanneer je de animatiefilm op Pathé Thuis of een andere streamingdienst kunt kijken.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Komt er een Sonic the Hedgehog 3?

Goed nieuws voor de fans van Sonic: Paramount Pictures heeft namelijk onthuld dat er een derde deel van Sonic the Hedgehog aan zit te komen! Dit deden ze door middel van onderstaande tweet, waarin ze bevestigen dat de film officieel ‘in ontwikkeling’ is. Opmerkelijk is dat het vervolg dus al werd aangekondigd voordat Sonic the Hedgehog 2 in de bioscoop verscheen, al kan dit verklaard worden door het enorme succes van de eerste animatiefilm. Sonic the Hedgehog, uitgebracht in 2020, bracht 319 miljoen dollar in het laatje. Nu het tweede deel ook meer dan 375 miljoen dollar heeft opgeleverd, lijkt een derde deel al helemaal niet uit te kunnen blijven.

In de onderstaande tweet kun je ook lezen dat er voor de Amerikaanse streamingdienst Paramount+ gewerkt wordt aan een televisieserie die draait om Knuckles. Dit personage, met de stem van Idris Elba, wordt in de tweede film geïntroduceerd en is de nieuwe partner van Sonic. Verder is er nog niet veel bekend over deze serie, het plot of de releasedatum, maar het lijkt er dus op dat het Sonic-universum zich in de toekomst behoorlijk gaat uitbreiden.

Wanneer komt Sonic the Hedgehog 3 uit?

Hoewel een derde deel in de Sonic the Hedgehog-franchise dus al even aangekondigd is, is er nog geen releasedatum bekend. Wel weten we dat er tussen het eerste en het tweede deel van de filmreeks een periode van twee jaar zat, dus we verwachten dat we minstens tot 2024 moeten wachten om onze favoriete blauwe egel terug te zien. Zodra we meer weten, informeren we je natuurlijk via je mail. Daarnaast vind je het laatste nieuws hierover tevens op onze social media-kanalen en website. Ook een trailer voor de derde film is er op dit moment niet.

Sonic the Hedgehog is momenteel op Pathé Thuis en Netflix te zien

Kun je niet wachten op Sonic the Hedgehog 3 en wil je de eerste twee delen nog een keer online zien? Bekijk dan Sonic the Hedgehog hier op Pathé Thuis. Je kunt de film huren vanaf €2,99 en kopen vanaf €11,99. Ook het tweede deel van de serie is vanaf 2 juni 2022 op de TVOD-streamingdienst te kopen en vanaf 16 juni 2022 te huren.

Het eerste deel is daarnaast op het moment van schrijven hier op de officiële website van Netflix te streamen. Of het vervolg hier ook op zal verschijnen, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Dit ligt eraan aan welke streamingdiensten de distributeur, Paramount Pictures, de uitzendrechten allemaal verkoopt. De kans is ook groot dat deze film op de nieuwe videodienst SkyShowtime zal verschijnen, omdat deze deels eigendom is van Paramount Global (samen met Comcast Corporation).

Sonic the Hedgehog 2 (2022) - "Final Trailer" - Paramount Pictures
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.