Deze 10 prachtige films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 3)

Over een paar weken zullen we in Nederland na Viaplay en HBO Max een derde nieuwe streamingdienst rijker zijn: SkyShowtime. Er zullen heel veel films en series in het aanbod van de videodienst te zien zijn—meer dan 10.000 uur aan content in totaal. In aanloop naar de lancering op 25 oktober blikken we bij Streamwijzer alvast vooruit naar dit nieuwe video on demand-platform, dus hier vind je 10 prachtige films en series die bij de streamingdienst van Comcast Corporation en Paramount Global worden verwacht.

10x Films en series die naar verwachting op SkyShowtime in Nederland zullen verschijnen

In dit artikel vind je een greep uit de films en series die zijn gemaakt door Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Deze acht studio’s zijn eigendom van de twee bedrijven die samen SkyShowtime lanceren, dus zullen de basis vormen van het aanbod van dit video on demand-platform. De hieronder genoemde titels zijn gemaakt door deze studio’s en dus is met vrij grote zekerheid te stellen dat ze naar de videodienst komen.

Natuurlijk is dit echter geen 100% zekerheid totdat SkyShowtime daadwerkelijk live is. Wel kunnen we alvast een inschatting maken, want de ervaring leert dat bij premières van nieuwe streamingdiensten vaak een groot deel van de catalogus direct wordt toegevoegd. Sommige titels kunnen echter ook later online verschijnen. Dit artikel is deel 3 van een reeks van uitgelichte verwachte titels op de nieuwe streamingdienst.

10. The First Lady (serie, 1 seizoen)

Drie invloedrijke First Ladies van de Verenigde Staten worden gevolgd in deze biografische dramaserie. Michelle Obama, Betty Ford en Eleanor Roosevelt worden gespeeld door Viola Davis, Michelle Pfeiffer en Gillian Anderson. Van hun wereldveranderende politieke beslissingen tot het gezinsleven in het Witte Huis; het komt allemaal voorbij. The First Lady is op dit moment niet te zien in Nederland, maar aangezien deze serie eigendom is van Showtime verwachten we dat hij wel naar SkyShowtime zal komen. Nog even geduld hebben dus.

9. The Boss Baby: Family Business (film, 2021)

De eerste The Boss Baby-film was een echt kijkcijferkanon, dus een tweede deel kon niet uitblijven. Dit is The Boss Baby: Family Business geworden (in het Nederlands The Boss Baby: Familiezaken). De animatiefilm, waarin de Boss Baby Tim en zijn broertje Ted weer wil samenbrengen, is momenteel te zien op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis en op Amazon Prime Video. Aangezien het een productie van DreamWorks Animation is (wat onderdeel is van Universal Pictures) verwachten we de film binnenkort ook terug te zien op SkyShowtime. De gelekte trailer bevestigde dit vermoeden, want hierin was ook een fragment te zien van deze animatiefilm.

8. 1883 (serie, 1 seizoen)

In de Verenigde Staten kun je op streamingdienst Paramount+ kijken naar de Yellowstone-prequel 1883. Ook deze serie was in de eerder genoemde gelekte trailer te zien en verwachten we dus op het nieuwe video on demand-platform. In het ene seizoen dat er tot nu toe te zien is, wordt de ontstaansgeschiedenis van de uit Yellowstone bekende familie Dutton blootgelegd. Overigens kun je Yellowstone nu ook nergens in Nederland zien. Hier kun je waarschijnlijk ook voor op SkyShowtime terecht als deze streamingdienst eenmaal in ons land gelanceerd is.

7. The Fairly OddParents (serie, 11 seizoenen)

Ook content van de kinderzender Nickelodeon komt de kant van ShyShowtime op. Naast iCarly, Spongebob SquarePants en Big Time Rush verwachten we ook The Fairly OddParents terug te zien op de nieuwe streamingdienst. Met zijn 11 seizoenen is deze animatieserie een fijne toevoeging. Het draait om Timmy’s feeën-peetouders Cosmo en Wanda, die al Timmy’s wensen uit kunnen laten komen. Dit heerlijke jeugdsentiment, dat nu alleen maar op televisie te bekijken is, is binnenkort misschien dus ook on demand te streamen.

6. Belfast (film, 2021)

Hoewel de bekroonde film Belfast sinds kort ook hier op Pathé Thuis te bekijken is, verschijnt de zwart-wit film waarschijnlijk ook op SkyShowtime. De film is namelijk gedistribueerd door Universal Pictures. Dit valt onder NBCUniversal en dat valt weer onder Comcast Corporation, een van de eigenaren van het nieuwe video on demand-platform. Films van deze studio zijn hier dus naar alle waarschijnlijkheid binnenkort te bekijken. Belfast is een autobiografische film over de negenjarige Buddy. Hij groeit op in de late jaren 60 in Belfast. De stad verkeert in grote chaos, waardoor zijn ouders Noord-Ierland willen verlaten en een nieuw leven willen beginnen.

5. Despicable Me (film, 2010)

Nóg een film die in de gelekte trailer te zien was: Despicable Me van Universal Pictures. Momenteel is deze film, waarin de Minions voor het eerst aan ons geïntroduceerd worden, alleen op TVOD-streamingdiensten als Pathé Thuis en Google Play te zien. Als de animatiefilm weer op een video on demand-platform mét abonnement komt te staan, zal dit naar alle waarschijnlijkheid SkyShowtime zijn. In Despicable Me leren we ook Gru voor het eerst kennen, ’s werelds grootste schurk, die opeens de vader van drie eigenwijze weesmeisjes moet spelen.

4. A Discovery of Witches (serie, 3 seizoenen)

Sky’s hitserie A Discovery of Witches is op dit moment enkel op Videoland te bekijken, maar de drie seizoenen zullen naar alle waarschijnlijkheid toegevoegd worden aan het aanbod van de nieuwe streamingdienst. In deze serie draait het om historica Diana Bischop, die op een betoverd manuscript stuit en meegenomen wordt in een wereld vol gevaarlijke mysteries. Met Teresa Palmer en Matthew Goode.

3. Forrest Gump (film, 1994)

Een echte klassieker die vermoedelijk ook naar SkyShowtime komt is Forrest Gump. Deze film werd gedistribueerd door Paramount Pictures. Met 6 Oscars en een gemiddelde IMDb-score van een 8,8 (uit ruim 2 miljoen stemmen) wordt dit gezien als een van de beste films aller tijden. We volgen enkele decennia in het leven van Forrest Gump (Tom Hanks), een trage maar goedhartige man uit Alabama, die onbewust verschillende historische gebeurtenissen van de 20e-eeuwse Verenigde Staten beïnvloedt.

2. Californication (serie, 7 seizoenen)

De bekende serie Californication, over de getormeerde schrijver Hank Moody die van New York naar Californië verhuist, is gecreëerd door Showtime en mogen we dus ook op de nieuwe streaming service verwachten. Momenteel is de serie, die 7 seizoenen telt, enkel nog hier op Ziggo Movies & Series XL te streamen.

1. Downton Abbey: A New Era (film, 2022)

De laatste film die je op het nieuwe video on demand-platform kunt verwachten, is Downton Abbey: A New Era. Deze film draait nu nog in de bioscopen en is online dus niet te bekijken, maar zal naar alle waarschijnlijkheid niet naar andere SVOD-streamingdiensten komen. Ook de voorganger, Downton Abbey: De Film, is enkel op Pathé Thuis te zien. In deze nieuwste film bereidt de familie Crawley zich voor op een vakantie naar Frankrijk. Zoals gewoonlijk loopt niet alles op rolletjes…

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het verwachte aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via persberichten van SkyShowtime komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf lancering te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten ook nog niet wat de prijs van SkyShowtime in Nederland gaat worden. Sluit je ook vooral aan bij de groep van SkyShowtime in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

SkyShowtime in Nederland