Wat kost een abonnement op SkyShowtime in Nederland?

Wat kost SkyShowtime? Film- en serieliefhebbers in Nederland zijn benieuwd wat de prijs van een abonnement op deze nieuwe streamingdienst, die op 25 oktober 2022 wordt gelanceerd, gaat worden. In dit artikel laten we je weten wat hier tot nu toe over bekendgemaakt is door SkyShowtime en de overkoepelende bedrijven Comcast Corporation en Paramount Global.

Wat kost SkyShowtime?

Laten we beginnen bij het begin: de kosten van een abonnement op SkyShowtime in Nederland zijn nog niet officieel naar buiten gebracht. Gelukkig kunnen we wel logisch redeneren om een redelijke prijsinschatting te maken door te kijken naar andere Europese landen. In Finland gaan abonnees namelijk €6,99 per maand betalen en ook de kosten in Zweden (± €7,34), Noorwegen (± €7,92) en Denemarken (± €9,27) liggen daar allemaal dicht bij in de buurt. Aangezien de prijzen van concurrerende streamingdiensten als Netflix en Disney+ daar niet ver van onze Nederlandse kosten af liggen, is het ook een logische verwachting dat we hier ongeveer €7 per maand zullen gaan betalen voor een lidmaatschap. Daarnaast is er in Scandinavië een levenslange kortingsactie van 50% georganiseerd door de streamingdienst voor de snelle beslissers, net zoals HBO Max dat eerder dit jaar al deed. Van zowel de verwachte gebruikelijke prijs in Nederland als de eventuele toepassing van een levenslange kortingsactie is echter nog niets officieel bevestigd.

Waar het wel zeker op lijst, is dat de prijs van een lidmaatschap aanzienlijk goedkoper zal worden dan de totale kosten van $20 p/m die door sommigen werden verwacht als het aanbod van de Amerikaanse video on demand-platforms Peacock en Paramount+ bij elkaar opgeteld worden. De streamingoorlog in Europa is dan ook echt losgebarsten, waardoor videodiensten naast aanbod van films & series ook de prijs van het abonnement inzetten om zich te onderscheiden van de concurrentie. Mogelijk zullen er overigens, net als in Amerika, ook goedkopere of zelfs gratis versies gelanceerd worden met reclame.Dat zou niet gek zijn, gezien het feit dat ook Warner Bros. Discovery, The Walt Disney Company en Netflix aan zo’n systeem werken. Echter blijft dit slechts een verwachting, en meer informatie hierover zal op een later tijdstip bekendgemaakt worden.

Prijs van een abonnement op SkyShowtime in Nederland

Het is belangrijk om te vermelden dat de verwachte prijs van €7 per maand in Nederland slechts een schatting is, want tot er officiële bekendmakingen zijn gedaan is het onmogelijk om te weten wat de prijs van een abonnement op SkyShowtime in Nederland gaat worden. Daarnaast stunten nieuwe streamingdiensten als Viaplay en HBO Max sinds kort met enorme prijsaanbiedingen en introductiekortingen, waaronder 25% korting per jaar en zelfs een levenslange korting van 50% voor de vroege abonnees.

Lees ook: dit kost een abonnement op Viaplay en dit kost een abonnement op HBO Max

In ruil voor een abonnement krijg je meer dan 10.000 uur aan films en series

De twee bedrijven Comcast Corporation en Paramount Global hebben een joint venture opgericht om de nieuwe streamingdienst SkyShowtime later in 2022 te lanceren. Content van beide partijen zal op de streamingdienst in Nederland te zien zijn, waardoor we erop zullen gaan genieten van films en originele series van de iconische merken als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon samen. Hiermee zal in totaal meer dan 10.000 uur aan content worden gepubliceerd.

Een indicatie van de films en serie die we hierdoor kunnen verwachten vind je in het artikel met het aanbod van SkyShowtime in Nederland. Verder blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze nieuwe streamingdienst in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.