Wat kost een abonnement op SkyShowtime in Nederland?

Wat kost SkyShowtime? Film- en serieliefhebbers in Nederland zijn benieuwd wat de prijs van een abonnement op deze nieuwe streamingdienst gaat worden. In dit artikel laten we je weten wat hier tot nu toe over bekendgemaakt is door SkyShowtime en de overkoepelende bedrijven Comcast Corporation en Paramount Global.

Wat kost SkyShowtime?

Laten we beginnen bij het begin: de kosten van een abonnement op SkyShowtime in Nederland zijn nog niet officieel naar buiten gebracht. Gelukkig kunnen we wel logisch redeneren om een redelijke prijsinschatting te maken. De content van SkyShowtime is namelijk in de Verenigde Staten verdeeld over de streamingdiensten Paramount+ en Peacock.

Voor Paramount Global’s streamingdienst Paramount+ betaal je momenteel $9,99 per maand of $99,99 voor een jaarabonnement, maar er is ook een goedkoper abonnement met advertenties waarvoor je slechts $4,99 p/m betaalt. Comcast Corporation heeft met haar video on demand-platform Peacock een vergelijkbare betaalstructuur met dezelfde prijsstellingen. Zij hebben echter ook een gratis versie van het platform met reclames, waar ook een beperkt deel van het aanbod toegankelijk is.

Prijs van een abonnement op SkyShowtime in Nederland

Een redelijke inschatting van de prijs in Nederland zal dus waarschijnlijk minimaal de prijs van één van deze twee abonnementen zijn en maximaal de prijs van de twee bij elkaar gevoegd. Vaak worden in Europa dezelfde getallen in euro’s gerekend als in Amerikaanse dollars (bijvoorbeeld: Amerikaanse prijs is 10 dollar p/m en Europese prijs is 10 euro p/m). Dit betekent dat we kunnen verwachten dat het duurste abonnement op SkyShowtime tussen de €10 en €20 per maand gaat kosten. Mogelijk komt er een goedkopere en zelfs gratis versie waarbij advertenties en/of een beperkt deel van het aanbod zichtbaar zijn. Deze informatie zal volgens de nieuwe streamingdienst samen met meer informatie op een later tijdstip bekendgemaakt worden.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat dit slechts schattingen zijn, want tot er officiële bekendmakingen zijn gedaan is het onmogelijk om te weten wat de prijs van een abonnement op SkyShowtime in Nederland gaat worden. Daarnaast stunten nieuwe streamingdiensten als Viaplay en HBO Max sinds kort met enorme prijsaanbiedingen en introductiekortingen, waaronder 28% korting per maand en zelfs een levenslange korting van 50% voor de vroege abonnees.

Lees ook: dit kost een abonnement op Viaplay en dit kost een abonnement op HBO Max

In ruil voor een abonnement krijg je meer dan 10.000 uur aan films en series

De twee bedrijven Comcast Corporation en Paramount Global hebben een joint venture opgericht om de nieuwe streamingdienst SkyShowtime later in 2022 te lanceren. Content van beide partijen zal op de streamingdienst in Nederland te zien zijn, waardoor we erop zullen gaan genieten van films en originele series van de iconische merken als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon samen. Hiermee zal in totaal meer dan 10.000 uur aan content worden gepubliceerd.

Een indicatie van de films en serie die we hierdoor kunnen verwachten vind je in het artikel met het aanbod van SkyShowtime in Nederland. Verder blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze nieuwe streamingdienst in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland