‘Sonic the Hedgehog 2’ (2022) is vanaf vandaag te koop bij Pathé Thuis

Onze favoriete blauwe egel is terug met een spectaculair avontuur in Sonic the Hedgehog 2 (2022). Dit vervolg op Sonic the Hedgehog (2020) was voorheen alleen nog maar te zien in de bioscoop, maar dankzij Pathé Thuis kun je sinds 2 juni ook in je eigen woonkamer genieten van de belevenissen van de snelheidsduivel. Het is vanaf donderdag 2 juni 2022 mogelijk om de film te kopen op deze TVOD-streamingsdienst en twee weken later, vanaf 16 juni, zal hij ook te huur zijn.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Vanaf 2 juni kijk je ‘Sonic the Hedgehog 2’ (2022) op Pathé Thuis

Na het denderende succes van Sonic the Hedgehog (2020, momenteel hier bij Pathé Thuis en hier bij Netflix te zien) kon een tweede film natuurlijk niet uitblijven. En het goede nieuws is: Sonic the Hedgehog 2 is vanaf 2 juni ook eindelijk vanuit huis te bekijken. Bij Pathé Thuis kun je de film vanaf donderdag 2 juni kopen en, na twee weken wachten, is vanaf donderdag 16 juni huren ook een optie. Als je de razend populaire animatiefilm koopt, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Kies je ervoor om te huren, dan heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt deze film vervolgens uit je bibliotheek.

In Sonic the Hedgehog 2 moet Sonic een smaragd met een allesvernietigende kracht uit verkeerde handen weten te houden. Daarbij krijgt hij uiteraard weer hulp van zijn sidekick Tails en wordt hij tegengewerkt door de kwaadaardige Dr. Robotnik. In dit tweede deel maken een aantal nieuwe (stem)acteurs hun opwachting. Zo neemt Idris Elba de stem van Knuckles voor zijn rekening, de handlanger van Dr. Robotnik (net als in het eerste deel gespeeld door Jim Carrey). Daarnaast zijn er in de vervolgfilm ook rollen weggelegd voor onder meer James Marsden, Ben Schwartz (als stem van Sonic), Shemar Moore en Colleen O’Shaughnessey.

Sonic the Hedgehog 2 online kijken film 2022
Film: Sonic the Hedgehog 2 (2022) | Beeld: Paramount Pictures and Sega of America, Inc.

‘Sonic the Hedgehog 2’ (2022) evenaart het succes van het eerste deel

Sonic the Hedgehog 2 is, net als deel 1, gebaseerd op een videogame en is ontwikkeld door de makers van The Fast and the Furious en Deadpool. Al in het eerste weekend haalde de film meer dan 71 miljoen dollar op, waarmee dit direct het grootste openingsweekend voor een videogame-adaptie tot nu toe was. Het succes van het eerste deel, dat in het eerste weekend ongeveer 53 miljoen euro opbracht, is hiermee in ieder geval zeker geëvenaard.

Verhaal, trailer en informatie van de film

Onze favoriete blauwe egel beleeft een spectaculair nieuw avontuur in Sonic The Hedgehog 2. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen sidekick Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt. Sonic The Hedgehog 2 is een film van de makers van The Fast and the Furious en Deadpool. De cast bestaat wederom uit James Marsden, Ben Schwartz (als de stem van Sonic), Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Adam Pally en Jim Carrey. In deze film wordt de cast aangevuld door Shemar Moore, Idris Elba (als de stem van Knuckles) en Colleen O’Shaughnessey (als de stem van Tails).

TitelSonic the Hedgehog 2
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 3 minuten
TaalEngels
CategorieAvontuur, Animatie
IMDb6,9 uit 19.000 stemmen
RegisseurJeff Fowler
CastJames Marsden, Ben Schwartz, Jim Carrey, Natasha Rothwell, Idris Elba, Adam Pally, Shemar Moore, Colleen O’Shaughnessey, Najib Amhali, Huub Dikstaal, Carolina Dijkhuizen, Joshua Albana, Erik van der Horst, Peggy Vrijens, Murth Mossel, Emmanuel Ohene Boafa, Randy Fokke

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.