Veelbelovende eerste reacties op nieuwe vikingfilm The Northman (2022): “Alexander Skarsgård verandert in een BEEST”

Fans van spectaculaire en gewelddadige vikingfilms hebben lang uitgekeken naar de nieuwe film The Northman. De hoofdrol in dit zinderende epos is weggelegd voor de brute, en tegelijkertijd enorm geliefde, acteur Alexander Skarsgård. Vooral zijn optreden wordt geroemd in de eerste reacties van critici online, maar ze zijn over meer aspecten van deze nieuwe film van regisseur Robert Eggers enorm enthousiast.

→ Benieuwd waar je de film online kunt kijken? Spring direct naar de streaming mogelijkheden 👇

Eerste berichten over ‘The Northman’ met Alexander Skarsgård in de hoofdrol zijn enorm positief

Het verhaal van The Northman draait om de jonge Vikingprins ‘Amleth’, gespeeld door Alexander Skarsgård. Hij gaat op een missie om de moord op zijn vader te wreken. Naast hem schitteren in de cast van deze film onder andere Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.

Op het moment van schrijven geldt er nog een embargo op recensies, wat betekent dat de Rotten Tomatoes-pagina over de film nog helemaal leeg is en dat er nog geen officiële reviews online zijn verschenen. Wel worden door critici via social media al een paar eerste reacties gedeeld, die door het officiële filmaccount van The Northman maar al te graag werden verspreid.

De kenners zijn lovend over de acteerprestaties van Skarsgård, waarbij herhaaldelijk wordt gezegd dat hij in een beest verandert in zijn weerzinwekkende rol. Daarnaast prijst men de cinematografie en wordt kijkers aangeraden een zo groot mogelijk scherm te regelen om deze film te bekijken. Hieronder vind je een greep uit de berichten van de critici.

Waar en wanneer zal deze vikingfilm online te zien zijn in Nederland?

Op het moment van schrijven is nog niet bekend wanneer The Northman waar online te zien zal zijn, maar we kunnen al wel voorzichtig een verwachting uitspreken. Het productiehuis Focus Features heeft deze film namelijk op haar naam staan en dit bedrijf maakt onderdeel uit van Universal Pictures. Op zijn beurt is dit weer in beheer van NBCUniversal, wat valt onder het eigendom van het grote mediabedrijf Comcast Corporation.

Samen met Paramount Global zal Comcast nog dit jaar een eigen nieuwe streamingdienst lanceren in Nederland: SkyShowtime. De prijs is nog onbekend, maar we weten wel dat er heel veel films en series naar de streamingdienst zullen komen. Aan het aanbod zal onder andere content worden toegevoegd van Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Een flinke nieuwe speler dus in het streaminglandschap, waarbij naar verwachting onder andere The Northman onderdeel van het filmaanbod uit zal maken.

Mocht het nog even duren voordat de streamingdienst online komt, dan is de verwachting dat TVOD-diensten als Pathé Thuis als eerste de online uitzendrechten in handen zullen krijgen. Net als de bovenstaande verwachting van SkyShowtime is dit echter nog niet officieel bevestigd.

The Northman (film, 2022): verhaal, informatie en trailer

The Northman, de nieuwe film van de visionaire regisseur Robert Eggers (The Lighthouse, The Witch), is een heroïsch actie-epos over een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken. De sterrencast bestaat onder meer uit Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.

TitelThe Northman
Jaar2022
Duur2 uur en 16 minuten
TaalEngels
GenreActie, Thriller, Avontuur, Drama
RegisseurRobert Eggers
CastAlexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Björk, Willem Dafoe, Claes Bang, Gustav Lindh

Synopsis: Universal Pictures International

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.