Deze 3 programma’s met Idris Elba op discovery+ moet je zien

Iedere vrouw wil hem veroveren en iedere man wil hem zijn. Menigeen werd fan van hem in zijn rol als Detective Chief Inspector John Luther en zijn naam werd veelvuldig genoemd in de zoektocht naar de nieuwe James Bond naar Daniel Craig. Dames en heren, wij presenteren u: Idris Elba. Voor discovery+ maakte hij een aantal hele toffe programma’s die absoluut het kijken waard zijn.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

3x Programma’s met Idris Elba op discovery+ die je moet zien

3. Idris Elba: No Limits (serie, 1 seizoen)

De Britse acteur Idris Elba (The Wire) heeft een passie voor snelheid. Eerder maakte hij al de serie King of Speed, nu is hij terug met het vierluik No Limits. Hierin gaat hij elke aflevering een bijzondere uitdaging aan op het gebied van snelheid. Van dragracen tot rallyrijden tot aerobatics. En met veel succes.

Tijdens zijn poging om de snelste tijd op Engels grondgebied te rijden, lukt het hem om in zijn Bentley Continental GT Speed de historische ‘Flying Mile’ te verbreken met een snelheid van 290 kilometer per uur.

2. Enchanted Kingdom (film, 2014)

Dikke kans dat je niet alleen fan bent van zijn acteerkunsten, maar ook van zijn adembenemende stem. Het is misschien nog net geen Morgan Freeman of Sir David Attenborough, maar Idris kan zijn diepe stem prima laten lenen voor natuurdocumentaires.

Dat heeft hij dan ook zeker gedaan. En niet bij de minste organisatie. In 2014 kwam de BBC met de natuurdocu Enchanted Kingdom, met de stem van Idris Elba dus. Hij neemt ons mee op een meeslepend avontuur van de grijze stedelijkheid naar de levendigheid en vitaliteit van de natuurlijke wereld.

1. Idris Elba: Fighter (serie, 1 seizoen)

De geliefde acteur heeft al vaker de tough guy gespeeld, maar nu gaat hij uitvinden of hij er ook echt eentje is. In de uitdaging van zijn leven stelt hij zich ten doel om in twaalf maanden een professionele kickbokser te worden. Hij reist de wereld over om te werken met de beste trainers en oud-kampioenen en te trainen volgens een bikkelhard regime.

Maar is dit voldoende om als beginneling in zo korte tijd een serieuze kandidaat te worden in een van de zwaarste en bloedigste sporten die er zijn? Zijn roem biedt geen enkele garantie en de plek in de ring zal hij zelf moeten verdienen. Ook daar zal hij niet gespaard worden als hij het opneemt tegen professionele vechters in een echt gevecht. Geen script en geen acteerwerk, maar een strijd tegen echte tegenstanders die beslist niet willen verliezen.

Mogelijk in de toekomst te zien: ‘Idris Elba: King of Speed’

In deze reeks van programma’s met de steracteur kan er mogelijk in de toekomst nog een programma van Discovery naar haar streamingdienst komen: Idris Elba: King of Speed. Hierin onderzoekt de Britse acteur waar onze passie voor snelheid vandaan komt en spreekt hij met legendarische snelheidsduivels als Junior Johnson, Rusty Wallace en Paddy Hopkin. Hij krijgt de kans om in hun oude voertuigen te ervaren wat het is om op hoge snelheid te rijden.

De ultieme rit maakt hij uiteindelijk in de bossen van Finland waar hij van rallykampioen Ari Vatanen en diens zoon Mats les krijgt in het racen op onverharde grond. Het wordt een rit die hij niet snel zal vergeten. We laten het je weten via de website en social media kanalen van Streamwijzer zodra bekend wordt of en wanneer ook dit programma op de videodienst zal worden geplaatst.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: Discovery