TV-programma’s van Nickelodeon onderweg naar Nederland: SkyShowtime komt eraan

iCarly, SpongeBob SquarePants, Victorious, The Fairly OddParents, Big Time Rush… Zomaar wat titels van Nickelodeon waar op social media veel vragen over verschijnen, omdat het niet altijd mogelijk is om (alle seizoenen van) de series in Nederland te streamen. Gelukkig kun je ze binnenkort waarschijnlijk op de nieuwste streamingsdienst SkyShowtime kijken. Op 25 oktober 2022 wordt dit nieuwe video on demand-platform uitgerold in Nederland, en dat betekent dat we snel kunnen genieten van al onze iconische jeugdhelden.

Nieuwe streamingsdienst SkyShowtime brengt Nickelodeon naar Nederland

SkyShowtime is ontstaan als joint venture van Comcast Corporation en Paramount Global. Hieronder vallen wel acht grote studio’s, waaronder Nickelodeon. Met deze nieuwe streamingdienst komt er binnenkort dus een prachtig platform vol (onder andere) kinderseries bij in ons land. Uiteraard kun je op dit moment ook al op je televisie kijken naar programma’s van Nickelodeon, maar SkyShowtime maakt het mogelijk om straks ook op je eigen tempo de leukste kindershows te streamen.

Veel kinderprogramma’s van Nickelodeon zullen naar alle waarschijnlijkheid dus op dit platform verschijnen. Bepaalde titels van deze studio zijn op dit moment nog op andere streamingsdiensten te bekijken, zoals bijvoorbeeld iCarly op Videoland. Wat hier in de toekomst mee gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar het is goed mogelijk dat je straks een SkyShowtime-abonnement nodig hebt om dit soort programma’s te streamen. Andere programma’s als Big Time Rush en The Fairly OddParents zijn nu niet online in Nederland te zien, dus de kans is groot dat hier met de komst van de nieuwe videodienst snel verandering in zal komen.

10.000 uur aan content op SkyShowtime

Naast TV-programma’s van Nickelodeon vallen ook Universal PicturesDreamWorksSky StudiosPeacockParamount+Showtime en Paramount Pictures onder Comcast Corporation en Paramount Global. Hoewel er op dit moment nog geen duidelijke informatie beschikbaar is, verwachten we dat er hierdoor een groot aanbod op SkyShowtime zal verschijnen voor de hele familie. Gezamenlijk zijn deze studio’s namelijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld de Star Trek-series, The Good Wife, Criminal Minds, YellowstoneThe StandDr. Death, RuPaul’s Drag Race, Dora the Explorer, The Office, Frasier én de Fresh Prince of Bel-Air reboot serie Bel-Air.

Of al deze titels ook daadwerkelijk op de nieuwe streaming service verschijnen, is nog officieel bevestigd. Wel heeft SkyShowtime in eerdere berichtgeving al aangeduid dat we wel 10.000 uur aan content in het aanbod van de streamingdienst kunnen verwachten, in alle genres en voor alle doelgroepen. Het gaat hierbij dus niet alleen om exclusieve nieuwe films en series, maar ook om klassiekere films, documentaires en programma’s. De ‘gouwe ouwe’ titels.

Wanneer is SkyShowtime beschikbaar in Nederland?

Begin maart is de komst van SkyShowtime naar Nederland en twintig andere Europese landen aangekondigd. Inmiddels weten we dat de streamingdienst op 25 oktober 2022 live gaat in Nederland en is de verwachting dat een abonnement ongeveer €7 per maand gaat kosten (of mogelijk €3,49 p/m met levenslang 50% korting). Dit is echter nog niet officieel bevestigd. Houd onze nieuwspagina van SkyShowtime in de gaten om altijd als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuwtjes.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.