Televisiezender Spike is vanaf vandaag film- en seriezender Paramount Network

De televisiezender Spike gaat vanaf vandaag, dinsdag 24 mei, verder als film- en seriezender Paramount Network Nederland. Op dit kanaal, dat toegevoegd wordt aan de basispakketten van onder meer Ziggo, KPN en T-Mobile, is een groot aantal Hollywoodfilms en -series 24/7 te bekijken. Deze gloednieuwe televisiezender kan bovendien gezien worden als een voorproefje van de nieuwe streamingdienst die later dit jaar onze kant op komt: SkyShowtime.

Wat is er te zien op de TV-zender Paramount Network?

Paramount Network Nederland is onderdeel van Paramount Global, een van de grootste mediabedrijven ter wereld. De beste films en series van deze studio zijn vanaf dinsdag 24 mei op Paramount Network te zien, waardoor kijkers toegang krijgen tot de nieuwste en grootste Hollywood-producties.

Wat kun je dan bijvoorbeeld zien op de zender? Series als Yellowstone (met Kevin Costner), Star Trek: Enterprise en Elementary (met Lucy Liu en Johnny Lee Miller), maar ook een groot aantal films, van klassiekers als The Godfather en Forrest Gump tot de nieuwste releases. Zo vindt op dinsdagavond 24 mei om 20:30 de Nederlandse tv-première van de bekende animatiefilm Sonic The Hedgehog plaats.

Iedere maandag t/m vrijdag wordt er om 20:30 een grote Hollywood-film uit het enorme filmarchief van Paramount Pictures vertoond. De rest van de dag kijk je naar andere toffe films en series. In onderstaande clip krijg je alvast een voorproefje.

Waar is Paramount Network te zien?

Paramount Network is in vrijwel alle Nederlandse huishoudens zichtbaar, maar het ligt aan je TV-aanbieder op welk kanaal de zender te vinden is. Bekijk in onderstaande tabel op welk kanaal je terechtkunt als je bijvoorbeeld een basispakket bij Ziggo, KPN of T-Mobile hebt.

TV-aanbiederKanaalWebsite
ZiggoKanaal 16➡️ Ga direct naar Paramount Network bij Ziggo
KPNKanaal 13➡️ Ga direct naar Paramount Network bij KPN
Telfort, XS4ALL, KPN Digitenne combinatiekanaalKanaal 12
GlashartmediaKanaal 13
CaiwayKanaal 18
T-Mobile ThuisKanaal 19➡️ Ga direct naar Paramount Network bij T-Mobile
Canal DigitaalKanaal 20

Paramount Network als voorproefje van nieuwe streamingdienst SkyShowtime?

De zender Paramount Network zou gezien kunnen worden als een voorproefje van de streamingdienst SkyShowtime. Dit is een joint venture van Comcast Corporation en Paramount Global, wat betekent dat ook deze streamingdienst de content van Paramount Pictures (en de streamingdienst Paramount+) naar Nederland gaat brengen. We verwachten dus dat we de films en series die op Paramount Network te zien zijn straks ook on demand bij de streamingdienst SkyShowtime kunnen bekijken.

Wanneer SkyShowtime verschijnt in Nederland, wat dit gaat kosten en wat je hier allemaal precies op gaat vinden is op dit moment nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.