Waar kun je de film ‘Top Gun’ (1986) met Tom Cruise online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film ‘Top Gun’ (1986) online kijken kunnen. Het is inmiddels al 36 jaar na de release van deze enorme hitfilm met Tom Cruise, maar het is en blijft nog altijd een klassieker. Er is zelfs al een vervolgfilm gelanceerd die in 2022 uit kwam. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, NLZIET, Pathé Thuis, SkyShowtime, Viaplay, Videoland, Ziggo Movies & Series of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Top Gun’ (1986) online kijken?

Deze klassieke Top Gun-film werd gemaakt door Paramount Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van Paramount Global. De kans is dan ook groot dat dit bedrijf de film zal willen uitbrengen op haar nieuwe streamingdienst SkyShowtime die vanaf 2022 in Nederland te ontvangen zal zijn. In de tussentijd vind je de opties om de film te kijken in de onderstaande tabel.

✅ Pathé Thuis➡️ Ga direct naar Top Gun bij Pathé Thuis. Bij deze videodienst is de film uit 1986 momenteel te streamen in Nederland. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
✅ Ziggo Movies & Series XL➡️ Ga direct naar Top Gun bij Ziggo Movies & Series XL. Hier kun je de film bekijken met een abonnement op de streamingdienst.
✅ NetflixDeze film is op het moment van schrijven te zien bij Netflix. Hij was er eerder wel te zien, maar werd op 30 april 2022 uit het aanbod verwijderd. Wel is hij er na een korte pauze van 3 maanden tóch weer te zien sinds 1 augustus 2022.
💿 Bol.comJe kunt de DVD en Blu-ray bij de online winkel Bol.com vinden. Ga direct naar Top Gun bij Bol.com.
💿 Amazon.nlOok bij Amazon’s webwinkel is de DVD (of Blu-ray) te vinden. Ga direct naar Top Gun bij Amazon.nl.
🔜 SkyShowtimeDe verwachting is dat de klassieke Top Gun-film naar de nieuwe streamingdienst SkyShowtime komt, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Ook waren de beelden van de vervolgfilm Top Gun: Maverick al te zien in een gelekte trailer van dit nieuwe video on demand-platform.
NLZIETBij de tv-zender Net5 werd Top Gun voor het laatst op donderdag 26 mei 2022 om 20:30 uur uitgezonden. De was daardoor tot 7 dagen hier bij NLZIET online terug te zien, maar dit is inmiddels niet meer mogelijk.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Top Gun niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Top Gun nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Staat of komt ‘Top Gun’ op Netflix?

Eerder was Top Gun (1986) op deze streamingdienst te zien, maar het verdwijnsein van Netflix liet ons weten dat de film op 30 april 2022 moest worden verwijderd. De distributie van de film wordt verzorgd door het bedrijf Paramount Pictures en hierdoor kun je nooit met zekerheid zeggen of de titel in de toekomst nog naar Netflix gaat komen. De distributeur kan de uitzendrechten namelijk aan meerdere streamingdiensten verkopen.

Inmiddels is overigens wel uit het overzicht van nieuwe films en series op Netflix per maand gebleken dat Netflix de rechten na 3 maanden terugkrijgt. Top Gun staat namelijk sinds 1 augustus 2022 weer op de videodienst in Nederland. Hoe lang de film er te streamen is, is nu nog niet bekend. De kans is namelijk ook aanwezig dat Paramount Global de uitzendrechten voor zichzelf wil houden vanaf de lancering van haar nieuwe eigen video on demand-platform (lees hieronder verder).

Staat of komt ‘Top Gun’ op Pathé Thuis?

Momenteel zijn er geen SVOD-diensten in Nederland die de uitzendrechten van Top Gun in handen hebben, maar gelukkig zijn er wel TVOD-diensten beschikbaar om de film te huren of kopen. Zo kun je bij Pathé Thuis terecht om de film 48 uur lang te streamen (huren) of om hem te kopen en zo een onbeperkt aantal keren te kunnen blijven kijken. Via de rode knop bovenin dit artikel ga je direct naar de film op Pathé Thuis en via de onderstaande link bezoek je de homepage van de website. Ook zal de vervolgfilm Top Gun: Maverick uit 2022 vanaf 25 augustus hier op Pathé Thuis te zien zijn.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

Staat of komt ‘Top Gun’ op SkyShowtime?

Hierboven vond je al dat er recentelijk een trailer is uitgelekt van de nieuwste toevoeging aan het Nederlandse streaminglandschap: SkyShowtime. We weten nog niet precies wanneer dit video on demand-platform live gaat, maar het zal ergens in 2022 zijn. In de gelekte trailer is Top Gun: Maverick (het vervolg van de klassieker, uitgebracht in 2022) een van de 21 films en series die met een voorstukje verschijnt.

Dat is ook niet verwonderlijk, want de film is gemaakt door Paramount Pictures (net als Top Gun uit 1986). Deze studio is onderdeel van Paramount Global, een van de twee eigenaren van de nieuwe videodienst. De kans is dus erg groot dat SkyShowtime de beide films razendsnel zal toevoegen aan haar aanbod. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Wanneer is ‘Top Gun’ op tv te zien?

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat de tijdloze klassieker ‘Top Gun’ werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. In juli 2019, 2020 en 2021 wist Net5 de uitzendrechten van het kijkcijferkanon met Tom Cruise als enige tv-zender te bemachtigen en ook in 2022 is dat tot dusver het geval. De datum van de uitzending is dit keer echter wel wat naar voren gehaald vanwege de première van de vervolgfilm Top Gun: Maverick (2022).

De première van dit vervolg uit 2022 was namelijk op donderdag 26 mei, waardoor bij Net5 is besloten om op diezelfde dag ook op hun tv-zender de klassieker uit 1986 uit te zenden. Je kon dus op donderdag 26 mei 2022 om 20:30 uur op tv bij Net5 naar Top Gun kijken. De uitzending was hier bij NLZIET online tot 7 dagen terug te zien, maar dat is inmiddels niet meer mogelijk. Ook is op dit moment nog niet bekend wanneer de volgende keer zal zijn dat de film op tv te zien is.

Verhaal en trailer van ‘Top Gun’ (1986)

Maverick wordt samen met zijn copiloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman.

TOP GUN | Official Trailer | Paramount Movies

Streaming informatie over de film

TitelTop Gun
Jaar1986
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb6,9 uit 337.000 stemmen
RegisseurTony Scott
CastTom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards, Tom Skerritt, Michael Ironside, John Stockwell, Barry Tubb, Rick Rossovich

Synopsis: Pathé Thuis

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.