Waar kun je de film ‘Top Gun: Maverick’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film ‘Top Gun: Maverick’ (2022) online kijken kunnen. Maar liefst 36 jaar na de lancering van het klassieke kijkcijferkanon in 1986 is Tom Cruise nu weer te bewonderen in zijn rol als Captain Pete ‘Maverick’ Mitchell. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Top Gun: Maverick’ (2022) online kijken?

Deze splinternieuwe Top Gun-film werd gemaakt door Paramount Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van Paramount Global. Daarom is de film te zien op de streamingdienst van dit bedrijf: SkyShowtime. Ook is hij sinds augustus 2022 bij Pathé Thuis te zien.

✅ Pathé Thuis➡️ Ga meteen naar Top Gun: Maverick bij Pathé Thuis. De film is hier momenteel te streamen in Nederland. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
⌛️ SkyShowtimeEen jaar lang is de film hier op SkyShowtime te zien geweest, van december 2022 tot en met december 2023. Toen zijn de exclusieve SVOD-rechten echter verhuurd aan Netflix. Tot wanneer deze rechten in handen van de grote rode concurrent zijn, is momenteel nog niet bekend.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Top Gun: Maverick niet in het aanbod opgenomen.
✔️ NetflixNetflix voegde Top Gun: Maverick op vrijdag 22 december 2023 toe aan het aanbod van de streamingdienst in Nederland.
⛔️ Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Prime Video, de streamingdienst van Amazon.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Top Gun: Maverick nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Verder is de voorgaande film Top Gun (1986) onder andere hier bij Pathé Thuis te zien is. Daarnaast is hij hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl te vinden op DVD en Blu-ray.

🔴 Staat of komt ‘Top Gun: Maverick op Netflix?

De distributie van de film Top Gun: Maverick (2022) wordt verzorgd door het bedrijf Paramount Pictures. Je kon dus niet met zekerheid van tevoren zeggen of de titel naar Netflix zou komen, want de distributeur kon de uitzendrechten aan meerdere streamingdiensten verkopen. Wel was het al een mooie voorbode dat de klassieker uit 1986 sinds 1 augustus 2022 weer op Netflix Nederland te zien was. Inmiddels heeft de streamingdienst ook de rechten van het vervolg aan kunnen kopen per 23 december 2023.

🟡 Staat of komt ‘Top Gun: Maverick’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé precies dezelfde uitzendrechten op hetzelfde moment heeft als Pathé Thuis, waardoor bioscoopfilms gelijktijdig in de bioscoopzaal en op de streamingdienst zouden komen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft een eigen video on demand-platform en andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé niet zomaar de film via het platform verkopen/verhuren.

Wel worden de films van Paramount Pictures doorgaans als eerste na het bioscooptijdvak uitgebracht bij Pathé Thuis, waar ze gehuurd of gekocht kunnen worden. Dit was ook het geval bij Top Gun: Maverick, aangezien de film te verkrijgen is sinds eind augustus 2022. Via de onderstaande link kun je direct beginnen met kijken.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

🟣 Staat of komt ‘Top Gun: Maverick’ op SkyShowtime?

In de gelekte trailer van nieuwe streamingdienst SkyShowtime was al te zien dat Top Gun: Maverick een van de 21 films en series is die met een voorstukje verschijnt. Dat was ook niet verwonderlijk, want de film is gemaakt door Paramount Pictures. Deze studio is onderdeel van Paramount Global, een van de twee eigenaren van de nieuwe videodienst. We hadden dus al verwacht dat de film naar SkyShowtime zou komen, maar inmiddels is dat idee ook uitgekomen. De film is hier op 22 december 2022 in het aanbod verschenen. Dit mocht echter maar een jaar duren, want Netflix nam de rechten exact één jaar later over. We weten niet wanneer deze titel weer terugkeert naar SkyShowtime, maar zullen je via je mail op de hoogte houden bij toekomstige updates.

Ga direct naar de officiële website van SkyShowtime 🤩

Verhaal en trailer van ‘Top Gun: Maverick’ (2022)

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

Streaming informatie over de film

TitelTop Gun: Maverick
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,6 uit 1.615 stemmen
RegisseurJoseph Kosinski
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Glen Powell, Charles Parnell, Bashir Salahuddi, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)