Waar kun je de film ‘Top Gun: Maverick’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film ‘Top Gun: Maverick’ (2022) online kijken kunnen. Maar liefst 36 jaar na de lancering van het klassieke kijkcijferkanon in 1986 is Tom Cruise nu weer te bewonderen in zijn rol als Captain Pete ‘Maverick’ Mitchell. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Top Gun: Maverick’ (2022) online kijken?

Deze splinternieuwe Top Gun-film wordt gemaakt door Paramount Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van Paramount Global. De kans is dan ook groot dat dit bedrijf de film zal willen uitbrengen op haar nieuwe streamingdienst SkyShowtime die vanaf 2022 in Nederland te ontvangen zal zijn. In de tussentijd vind je de opties om de film te kijken in de onderstaande tabel, waaronder sinds donderdag 25 augustus 2022 bij Pathé Thuis.

✅ Pathé Thuis➡️ Ga nu naar Top Gun: Maverick bij Pathé Thuis. Deze streamingdienst voegde de nieuwe bioscoopfilm als eerste aan haar aanbod toe. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
🔜 SkyShowtimeDe verwachting is dat de nieuwe Top Gun-film naar de nieuwe streamingdienst SkyShowtime komt, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Wel waren de eerste beelden van de film al te zien in een gelekte trailer van dit nieuwe video on demand-platform.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Top Gun: Maverick niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Top Gun: Maverick nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Verder weten we dat de voorgaande film Top Gun (1986) onder andere hier bij Pathé Thuis te zien is. Daarnaast is hij hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl te vinden op DVD en Blu-ray.

Staat of komt ‘Top Gun: Maverick op Netflix?

De distributie van de film Top Gun: Maverick (2022) wordt verzorgd door het bedrijf Paramount Pictures. Je kunt nu niet met zekerheid zeggen of de titel naar Netflix gaat komen, want de distributeur kan de uitzendrechten aan meerdere streamingdiensten verkopen. De tijd zal leren of Netflix een verkozen kandidaat hiervoor zal zijn. Wel is het een mooie voorbode dat de klassieker uit 1986 sinds 1 augustus 2022 in ieder geval weer op Netflix Nederland te zien is.

Staat of komt ‘Top Gun: Maverick’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé precies dezelfde uitzendrechten op hetzelfde moment heeft als Pathé Thuis, waardoor bioscoopfilms gelijktijdig in de bioscoopzaal en op de streamingdienst zouden komen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft een eigen video on demand-platform en andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé niet zomaar de film via het platform verkopen/verhuren.

Wel worden de films van Paramount Pictures doorgaans als eerste na het bioscooptijdvak uitgebracht bij Pathé Thuis, waar ze gehuurd of gekocht kunnen worden. Dit was ook het geval bij Top Gun: Maverick, aangezien de film te verkrijgen is sinds eind augustus 2022. Via de onderstaande link kun je direct beginnen met kijken.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

Staat of komt ‘Top Gun: Maverick op SkyShowtime?

Hierboven vond je al dat er recentelijk een trailer is uitgelekt van de nieuwste toevoeging aan het Nederlandse streaminglandschap: SkyShowtime. We weten nog niet precies wanneer dit video on demand-platform live gaat, maar het zal ergens in 2022 zijn. In de gelekte trailer is Top Gun: Maverick een van de 21 films en series die met een voorstukje verschijnt. Dat is ook niet verwonderlijk, want de film is gemaakt door Paramount Pictures. Deze studio is onderdeel van Paramount Global, een van de twee eigenaren van de nieuwe videodienst. De kans is dus erg groot dat SkyShowtime de film razendsnel zal toevoegen aan haar aanbod. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Verhaal en trailer van ‘Top Gun: Maverick’ (2022)

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

Top Gun: Maverick | NEW Official Trailer (2022 Movie) - Tom Cruise

Streaming informatie over de film

TitelTop Gun: Maverick
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,6 uit 1.615 stemmen
RegisseurJoseph Kosinski
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Glen Powell, Charles Parnell, Bashir Salahuddi, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.