Iets om naar uit te kijken: deze fantastische series keren in 2023 terug

De laatste weken van 2022 zijn aangebroken en dat betekent dat we vooruit kunnen gaan kijken naar het nieuwe jaar. En daar worden we heel enthousiast van! We weten inmiddels namelijk dat een hoop waanzinnig populaire series in 2023 worden vernieuwd met een gloednieuw seizoen. Genoeg om naar uit te kijken dus. In dit artikel zetten we 10 fantastische series die in 2023 terugkeren op een rijtje.

10x Grote series die een nieuw seizoen krijgen in 2023

Hieronder vind je 10 goed bekeken series waarvan in het nieuwe jaar een extra seizoen verwacht wordt. Daarbij hebben we ook de beschikbare trailers en synopsissen voor je verzameld. Let op: mogelijke spoilers in dit artikel kunnen we daarom natuurlijk niet uitsluiten. Het gaat hier immers om vervolgseizoenen.

10. You (seizoen 4) – Netflix

We hebben er even op moeten wachten, maar in 2023 keert Penn Badgley eindelijk terug als Joe Goldberg. Na alle heftige verwikkelingen aan het einde van het derde seizoen is hij naar Londen vertrokken om een nieuw bestaan op te bouwen als Professor Jonathan Moore. Verder zijn er nog niet veel details bekend over seizoen 4, al kunnen we in bovenstaande video wel alvast de transformatie zien die Joe Goldberg heeft doorgemaakt. De gloednieuwe afleveringen worden door Netflix in twee batches online gezet, de eerste al op 9 februari 2023 en de tweede op 9 maart 2023.

9. The Mandalorian (seizoen 3) – Disney+

In 2020 verscheen het tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+, dus Star Wars-fans hebben de afgelopen jaren een hoop geduld moeten hebben. Gelukkig weten we sinds deze maand eindelijk wanneer we de nieuwe afleveringen van het kijkcijferkanon kunnen verwachten, en dat duurt helemaal niet zo lang meer! Op 1 maart 2023 gaat het derde seizoen in première, met wekelijkse afleveringen. In dit seizoen zijn Grogu en Din uiteraard terug én herenigd na de gebeurtenissen uit The Book of Boba Fett (2021).

8. Heartbreak Island (seizoen 3) – discovery+

Heartbreak Island Discovery Plus serie
Serie: Heartbreak Island (2018-) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

We verwachten in 2023 nieuwe seizoenen van datingshows als Temptation Island en B&B Vol Liefde, maar ook de wat onbekendere parel Heartbreak Island keert terug. In deze serie worden zestien single mannen en vrouwen op een eiland gedropt. De twist? Voordat ze voet aan land hebben gezet, hebben ze elkaar al online moeten beoordelen. Rest daarna nog even de vraag of het écht een match is, of dat ze eigenlijk meer voelen voor een andere single. Drama! Lees wat wij er van vonden in onze recensie van de serie.

7. Succession (seizoen 4) – HBO Max

Dramaserie Succession is zowel bij kijkers als critici een enorm groot succes. Met een cijfer van een 8,8 vind je de serie, die inmiddels al negen Primetime Emmy’s in de wacht wist te slepen, in de top 100 van beste series aller tijden. Dat er een vierde seizoen op het programma staat, is dus voor heel veel mensen goed nieuws. In de gloednieuwe afleveringen draait het om de grote angst en verdeeldheid die er binnen de familie Roy zal ontstaan door de verkoop van het mediaconcern Waystar Royco aan tech-visionair Lukas Matsson. Een exacte releasedatum is helaas nog niet bekend.

6. Outer Banks (seizoen 3) – Netflix

De Pogues zijn in 2023 terug! Het derde seizoen van Outer Banks zal komend jaar naar Netflix komen, al is een exacte releasedatum op dit moment nog niet naar buiten gebracht. Wel is de eerste teasertrailer al met ons gedeeld, en die maakt zeker nieuwsgierig. John B en de anderen hebben zich verplaatst naar een verlaten eiland en even lijkt het erop dat ze kunnen gaan genieten van hun rust, maar al snel zien we dat ze ook dit seizoen weer moeten vechten voor wat ze waard zijn. De zoektocht naar de schat is zeker nog niet voorbij…

5. Deadliest Mums & Dads (seizoen 2) – discovery+

Deadliest Mums and Dads discovery+
Serie: Deadliest Mums & Dads (2021-) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Een van de grootste hits van discovery+ was in 2022 de serie Deadliest Mums & Dads. In deze bizarre documentairereeks zien we wat ouders ertoe heeft geleid om hun bloedeigen kinderen te vermoorden. Een kleuter die gedood wordt op Vaderdag, een kidnapping die toch anders blijkt te zijn gegaan en een wraaklustige vader die zijn drie dochters vermoordt om zijn ex terug te pakken. Kippenvel gegarandeerd! De streamingdienst heeft aangekondigd dat er in 2023 een gloednieuw seizoen zal verschijnen, al is een exacte releasedatum nog niet bekend.

4. Servant (seizoen 4) – Apple TV+

Het aftellen voor deze serie kan al beginnen. Seizoen 4 van Servant verschijnt over een paar weken al op Apple TV+—op vrijdag 13 januari 2023 om precies te zijn. De duistere horrorserie, die gemaakt werd door de geliefde regisseur M. Night Shyamalan (bekend van films als Split en The Sixth Sense) komt hiermee tot een einde. Het vierde seizoen is namelijk tevens het laatste. In Servant volgen we een koppel uit Philadelphia dat de deur heeft geopend voor een mysterieuze kracht, en de laatste afleveringen beloven volgens de al gedeelde trailer huiveringwekkender dan ooit te worden.

3. Lupin (deel 3) – Netflix

Veel kijkers kijken met smart uit naar het derde deel van hitserie Lupin en in 2023 is het eindelijk zover. Onlangs heeft de streamingdienst de eerste beelden ons gedeeld—je vindt ze hierboven. In het derde seizoen gaat Assane (Omar Sy) op de vlucht, maar al snel besluit hij terug te keren naar Parijs. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, en een onverwachte verschijning gooit nog meer roet in het eten. Helaas hebben we ook van deze titel nog geen exacte releasedatum, maar Netflix heeft wel aangegeven dat nieuwe afleveringen in 2023 te zien zullen zijn.

2. Oogappels (seizoen 5) – NLZIET

Sinds 2019 is het ieder jaar vaste prik: in het voor- of najaar worden we getrakteerd op een gloednieuw seizoen van de Nederlandse serie Oogappels. Nadat het vierde seizoen in september van dit jaar verscheen, zijn wij alweer aan het aftellen tot het vijfde seizoen dat in 2023 in première moet gaan. Een exacte releasedatum is er nog niet. Gelukkig kunnen we ons tussendoor wel vermaken met de kerstfilm die de makers in december lanceren, Kerstappels genaamd.

1. Loki (seizoen 2) – Disney+

“Loki zal terugkeren in seizoen 2.” Met die woorden werden we aan het einde van Loki’s eerste seizoen verblijd en in 2023 moet het eindelijk zover zijn. Het gloednieuwe seizoen van het kijkcijferkanon met Tom Hiddleston heeft nog geen exacte releasedatum van Disney+ gekregen, maar de opnames zijn in de zomer van 2022 wel afgerond. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als we hier meer informatie over krijgen!

Meer nieuwe films en series op streamingdiensten

Naast deze tien nieuwe seizoenen, verschijnen er natuurlijk nog veel meer films en series op de streamingdiensten. Benieuwd welke titels elke maand aan het aanbod van Netflix, Disney+ en de rest toegevoegd worden? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op de streamingdiensten per maand. Ook kun je hier alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in de planning staan.


Synopsissen: Netflix, Disney+, discovery+, HBO Max, Apple TV+ en NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.