Recensie ‘Heartbreak Island’ op discovery+: een samensmelting van Love Island en Expeditie Robinson

Liefde, lust en drama op een eiland met zestien bloedhete singles. We kennen het concept van datingshows als Temptation Island, Love Island, Ex on the Beach, Too Hot To Handle en andere populaire programma’s. De makers van een nieuw programma op discovery+ moeten hebben gedacht dat er nog wel wat extra actie aan deze cocktail kon worden toegevoegd. Zo werd Heartbreak Island geboren. In deze recensie lees je wat wij van dit Nieuw-Zeelandse datingprogramma vinden.

Recensie | Datingshow ‘Heartbreak Island’ op discovery+

We zetten 8 bloedhete mannen en 8 beeldschone vrouwen op een tropisch eiland, waar ze elkaar voor het eerst zullen ontmoeten met als doel om op zoek te gaan naar de ideale match. Toch loopt het bij Heartbreak Island net wat anders. Van tevoren hebben de prachtige singles elkaar namelijk al online mogen beoordelen en hun favorieten mogen aanvinken. Op het eiland wordt gekeken of er een match is of niet. De gelukkigen worden aan hun favoriete date gekoppeld en de minder populaire personen moeten het doen met de overblijvertjes.

Elke week moeten de koppels samen enkele challenges doen, waarbij de verliezers het eiland dreigen te verlaten, tenzij ze gered worden door hun concurrenten. Want niet alleen de liefde staat op het spel, ook de eindoverwinning voor het koppel dat het langst in de race blijft. Dit koppel gaat naar huis met de aantrekkelijke prijs van maar liefst 100.000 Nieuw-Zeelandse dollar (ongeveer 60.000 euro). Het wordt zo een spel van verleiden, manipuleren en strategisch spelen, waarbij liefde, lust en loyaliteit elkaar in recordtempo afwisselen.

Echt nieuw is het programma overigens niet, want in 2018 was het al te zien op de Nieuw-Zeelandse televisie. Wel is dit de eerste keer dat Heartbreak Island op een streamingdienst in Nederland te bekijken is. Voor wie Too Hot To Handle heeft gezien is er overigens een extra verrassing: Harry doet ook mee!

Hilarische spellen die doen denken aan programma’s als Expeditie Robinson

De spellen bij Heartbreak Island zijn dan ook zeker niet mals. Als fan van Love Island en Too Hot To Handle ken je misschien de wat intiemere challenges, waarbij het doel vooral is dat de singles elkaar op persoonlijk vlak leren kennen. Als kijker van realityprogramma’s als Temptation Island en Ex on the Beach, ben je juist gewend dat de deelnemers op een echte date gaan.

Heartbreak Island gooit het echter compleet over een andere boeg. Er vinden ook dates plaats en de deelnemers leren elkaar echt wel persoonlijk kennen, maar het concept achter het programma draait vooral om de fysieke uitdagingen die de singles in teams moeten uitvoeren. Dat heeft weinig meer weg van de datingprogramma’s die we al kennen en neigt eerder naar Expeditie Robinson-achtige taferelen. Een datingshow over een hele andere boeg dus, wat het extra interessant maakt om eens een kijkje te nemen.

Zoektocht naar liefdevolle match, gepassioneerde lust of loyale spelpartner?

Daarnaast neemt de motivatie van de deelnemers van Heartbreak Island je als kijker mee in eenzelfde tunnel als we die kennen van 90 Day Fiancé. Waar je je als kijker van dat populaire programma afvraagt of de verloofden naar Amerika komen voor hun partner of een ‘green card’, is de vraag bij Heartbreak Island of de sexy singles meedoen voor de liefde, lust of geldprijs van 100.000 Nieuw-Zeelandse dollar.

Snelheid zit er vaak lekker in, maar niet altijd

In combinatie met de vele spellen die de deelnemers doen maakt dat het programma niet alleen interessant, maar soms ook wat complex. Als je samen op de bank zit, kun je niet net zo makkelijk als bij ‘Tempa’ of ‘EOTB’ even je telefoon erbij pakken. Je zult echt moeten opletten, omdat je anders niet meer snapt waar het programma over gaat.

Terwijl sommige scènes lekker de vaart erin hebben, zijn andere delen van het programma juist wat aan de trage kant. Zo kunnen we ons voorstellen dat je even door de eerste aflevering heen moet, omdat het voorstellen van 16 singles nogal wat tijd kost en het matchen ook niet in één of twee minuten gedaan is. Wel kunnen we je beloven dat het wachten de moeite waard is, want daarna kun je genieten van hilarische opdrachten, intrigerende romances en natuurlijk lekker veel drama.

Neem zelf een kijkje bij het datingprogramma ‘Heartbreak Island’ op discovery+

De eerste twee afleveringen van Heartbreak Island zijn nu op discovery+ te bekijken. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van ± 45 minuten online op de streamingdienst voor real-life entertainment. Je kunt gerust zelf eens een kijkje nemen. Hiervoor kun je altijd 7 dagen gratis uitproberen of het wat voor jou is. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

Meer nieuws en informatie over discovery+

Benieuwd wat er op dit moment allemaal te zien is op discovery+? Het volledige aanbod van programma’s en exclusieve series vind je op de pagina met het complete discovery+ aanbod. Sluit je ook vooral aan bij de discovery+ Facebook groep om kijktips met elkaar uit te wisselen en gezellig na te praten over je favoriete programma’s.

Discovery+ in Nederland