‘You’ seizoen 4 gaat volgende week van start: dit is alles wat je moet weten

Voordat het derde seizoen van de hitserie You op Netflix verscheen, maakte de streaminggigant al bekend dat er ook een vierde seizoen gemaakt zou worden. En na 1½ jaar wachten is het nu bijna zover: volgende week keert Penn Badgley eindelijk terug als Joe Goldberg! Maar waar gaat het gloednieuwe seizoen nou eigenlijk over, wanneer kunnen we er precies naar kijken en wie doen er allemaal mee? In dit artikel lees je alles over You seizoen 4, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedata.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van You. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1, 2 en 3 al gezien hebt.

Waar gaat ‘You’ seizoen 4 over?

We hoeven je waarschijnlijk niet bij te praten over het vorige seizoen, maar hier toch een kleine recap. In seizoen 3 kregen Love en Joe hun eerste kindje en verhuisden ze naar een saaie buitenwijk, waar hun obsessieve gedrag weer vele levens kostte. Uiteindelijk probeerden de twee geliefden elkaar ook om te leggen en was Love degene die sneuvelde. Voor Joe geen probleem: die kon nu immers voor zijn nieuwe doelwit Marienne naar de stad van de liefde afreizen, Parijs. Wie dan ook had verwacht dat hij in het vierde seizoen door de Franse straatjes zou dwalen, heeft het mis. Maar Marienne is nog niet van Joe af…

In het vierde seizoen is Joe terug als Professor Jonathan Moore, die de sociale ladder beklommen heeft en in een hele nieuwe wereld mag opereren. Niet in Parijs, maar in Londen. Spannend! Erg veel plotdetails zijn er verder nog niet naar buiten gebracht over het nieuwe seizoen. Dit is dan ook het eerste seizoen dat niet gebaseerd is op een boek van Caroline Kepnes.

Wie zitten er in de cast van het vierde seizoen?

Uiteraard keert Penn Badgley weer terug als Joe Goldberg—hoe kan het ook anders? Daarnaast kruipt ook Tati Gabrielle opnieuw in de huid van zijn nieuwe obsessie, Marienne. Maar daar houdt het dan ook op met de al bekende castleden. De rest van de cast is volledig gevuld met kakelverse acteurs.

Zo kruipt Euphoria-ster Lukas Gage in de rol van de rijke Adam en is Charlotte Ritchie (Call the Midwife) te zien als Kate, de directeur van een kunstgalerie. Daarnaast maken ook Tilly Keeper, Amy Leigh Hickman, Ed Speelers, Bad Alexander, Niccy Lin en Aidan Cheng hun opwachting. Een hoop nieuwe gezichten dus.

Wanneer komt You seizoen 4 op Netflix?

Hoewel het vierde seizoen razendsnel aangekondigd werd, nog voordat het derde te zien was, hebben we behoorlijk lang op nieuwe afleveringen moeten wachten. En nu is het volgende week eindelijk zover!

Goed om te weten: het vierde seizoen zal opgedeeld zijn in twee delen. Niet alle afleveringen verschijnen dus op hetzelfde moment in het aanbod van het video on demand-platform. Seizoen 4A zal op 9 februari 2023 te zien zijn, waarna seizoen 4B op 9 maart 2023 zal volgen. Ieder deel telt vijf afleveringen, dus er zijn tien afleveringen in totaal.

Zijn er eigenlijk al beelden van het vierde seizoen?

Jazeker! Op maandag 9 januari 2023 heeft Netflix eindelijk de officiële trailer van het vierde seizoen met ons gedeeld. Hierin zie je dat Joe Goldberg de identiteit van Professor Jonathan Moore aangenomen heeft.

Komt er ook een ‘You’ seizoen 5 op Netflix?

Netflix heeft een vijfde seizoen van You nog niet bevestigd. Als dit net zo snel aangekondigd wordt als bij het vierde seizoen het geval was, kunnen we voor 10 februari 2023 al een nieuwtje verwachten. Maar voor nu moeten we nog even geduld hebben. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via je mail en onze social media-kanalen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.