Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (aller tijden)

Benieuwd wat de 10 populairste films en series van Netflix ooit zijn. De streamingdienst voegt dagelijks nieuwe films en series toe, maar laat ook weten naar welke titels het meest wordt gekeken. In dit overzicht vind je de Top 10 van meest bekeken films en series aller tijden op Netflix met het verhaal en de trailer erbij. Dit overzicht wordt veelvuldig bijgewerkt als er nieuwe titels in de toplijst verschijnen en telt alleen de zogeheten Netflix Originals (eigen productie van de streamingdienst) mee.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Netflix Top 10: Meest bekeken series aller tijden

Om te berekenen wat de meest populaire series aller tijden zijn, gebruik Netflix een speciale methode. Ze kiezen er hierbij voor om per nieuw seizoen te meten hoeveel uur naar de afleveringen werd gekeken in de eerste 28 dagen sinds de lancering van. Sommige series zijn in dit overzicht bij elkaar gevoegd omdat er meerdere seizoenen in de top 10-lijst staan.

10. Inventing Anna (1 seizoen)

De miniserie Inventing Anna werd direct na lancering in totaal 511,9 uur bekeken. Een journalist die veel te bewijzen heeft onderzoek de zaak van Anna Delvey, de op Instagram legendarische Duitse erfgename die de harten stal van de New Yorkse sociale scene – en ook hun geld stal. Maar is Anna de grootste oplichtster van New York of is ze gewoon het nieuwe portret van de Amerikaanse droom? Anna en de reporter vormen een duistere, grappige haat-liefdeband terwijl Anna op haar proces wacht en onze reporter tegen de klok vecht om de grootste vraag in NYC te beantwoorden: wie is Anna Delvey?

9. The Witcher (2 seizoenen)

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boekenreeks en is een fantastisch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame jager op monsters, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een magiër met veel macht en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie personages zijn in ‘de nieuwe Game of Thrones‘ aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden. Seizoen 1 werd 541 miljoen uur bekeken in de eerste 28 dagen.

8. All Of Us Are Dead (1 seizoen)

In totaal keek men 560,8 uur naar de Koreaanse serie All of Us Are Dead in de eerste dagen na de première. Een groep studenten zit in deze serie gevangen in een middelbare school en komt in benarde situaties terecht als ze proberen gered te worden van een zombie-invasie van hun school.

7. Lucifer (6 seizoenen)

Lucifer begeeft zich in een saai leven in de hel en besluit naar Los Angeles te gaan. Daar zet hij zijn telepathische krachten in om de diepste verlangens en gedachten uit mensen naar boven te brengen. Terwijl hij een meisje ontmoet in zijn vaste nachtclub (genaamd Lux), leidt een vuurgevecht waarin hij en het meisje betrokken raken ertoe dat hij consultant wordt bij de Los Angeles Police Department. Via die weg straft hij mensen voor hun misdaden door het gerecht. Seizoen 5, het voorlaatste deel, werd 569,5 miljoen uur bekeken.

6. Bridgerton (2 seizoenen)

Tijdens het Regency-tijdperk in Engeland proberen acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton liefde en geluk te vinden. Het populaire eerste seizoen van Bridgerton ging op 25 december 2020 van start bij Netflix en werd met veel positieve recensies ontvangen. Op het moment van première werd Bridgerton met kijkuren van 625,5 miljoen de meest bekeken serie op Netflix. Bridgerton is gebaseerd op de gelijknamige roman van Julia Quinn en het tweede seizoen verscheen recentelijk online, waarna het persoonlijk record direct werd gebroken met een totaal van 656,3 miljoen uur. Ook is de komst van seizoen 3 (en zelfs seizoen 4) al bevestigd.

5. La Casa de Papel (5 seizoenen)

De Spaanse hitserie La Casa de Papel over de gemaskerde schurken werd in seizoen 4 van veel bekeken (619 miljoen uur), maar seizoen 5 wist hem direct te overstijgen met een totaal van 792,2 miljoen uur. We volgen een crimineel mastermind genaamd El Profesor. Hij heeft het plan om de grootste overval in de geschiedenis te plegen door miljarden euros te printen in de Koninklijke Munt in Spanje. Om hem te helpen met zijn ambitieuze plan zoekt hij acht mensen bij elkaar met speciale skills die allen niks te verliezen hebben. De groep dieven neemt gijzelaars om hen te helpen bij de onderhandelingen met de politie. Naarmate de tijd vordert maken de rovers zich klaar voor de confrontatie met de politie.

4. Dahmer (1 seizoen)

Wat is het toch met waargebeurde verhalen over seriemoordenaars dat kijkers zo ontzettend interessant vinden? Netflix verfilmde met DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story het verhaal van de meedogenloze killer. Hij beroofde van 1978 tot 1991 zeventien mannen van het leven. Kijkers waren in de eerste 28 dagen maar liefst 856,2 miljoen uur zoet met de serie en daardoor is besloten om zowel een tweede als derde seizoen van de Monster-serie uit te brengen.

3. Wednesday (1 seizoen)

De hele wereld is sinds 2022 in de ban van Wednesday Addams. De sarcastische tiener zorgde met haar eigen Netflix-serie voor de beste openingsweek ooit in de geschiedenis van streaminggigant Netflix. De fictionele Addams Family, gecreëerd door cartoonist Charles Addams, kwam echter al voor het eerst tot leven in een serie die in 1964 van start ging en twee seizoenen telde. Dit beviel zo dat er nog vier series, zes films en een aantal specials volgden. In Netflix’ kijkcijferkanon volgen we echter dochter Wednesday (gespeeld door Jenna Ortega) terwijl ze als student naar de Nevermore Academy vertrekt. Ze probeert haar paranormale gaven onder controle te krijgen, maar wil er ook achter komen wie met al zijn moordpartijen de plaatselijke stad terroriseert. Men keek in de eerste 28 dagen in totaal 1,19 miljard uur naar de serie.

2. Stranger Things (4 seizoenen)

Het vierde (1,352 miljard uur, #1 van niet-Engelstalige series) en derde (582,1 miljoen uur) seizoen van de fantasyserie Stranger Things staan allebei enorm hoog in de hitlijst van Netflix. We volgen in deze serie de mysterieuze zaken die aan het licht komen in het plaatsje Hawkins nadat een jongetje verdwijnt en een vreemd meisje bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben.

1. Squid Game (1 seizoen)

In de eerste 28 dagen na de lancering van de Koreaanse serie Squid Game werd er wereldwijd maar liefst 1,65 miljard uur (!) wereldwijd naar de serie gekeken door abonnees van Netflix. Hiermee werd het direct bij verre de meest bekeken serie in de eerste 28 dagen aller tijden. Recentelijk besloot de streamingdienst de serie officieel met een tweede seizoen te verlengen, maar ook om een real-life competitie met een prijzenpot van $4,56 miljoen te organiseren. Het verhaal van Squid Game draait om een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan een spel die wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood Licht, Groen Licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Netflix Top 10: Meest bekeken films aller tijden

Het overzicht van de 10 meest bekeken films op Netflix aller tijden staat, in tegenstelling tot de series, bomvol Engelstalige titels. Mocht je enkel de niet-Engelstalige toplijst willen weten, dan zie je dat Blood Red Sky (Transatlantic 473 / Blutroter Himmel, 2021), The Platform (El Hoyo, 2019) en Black Crab (Svart Krabba, 2022) bovenaan zouden staan. Hieronder vind je echter de 10 titels die wereldwijd het meest bekeken werden.

10. The Irishman (2021)

De geprezen film The Irishman trok na de lancering direct 214,6 miljoen uur aan kijkers en volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een WWll-veteraan die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

9. The Unforgivable (2021)

In The Unforgivable vertolkt Sandra Bullock de rol van Ruth Slater, een vrouw die is vrijgelaten uit de gevangenis na het uitzitten van een straf voor een geweldsdelict. Ruth keert terug in een maatschappij die weigert haar verleden te vergeven. Ze wordt streng veroordeeld door de plaats die ze ooit haar thuis noemde en haar enige hoop op verlossing is het vinden van de vervreemde jongere zus die ze gedwongen werd achter te laten. 214,7 miljoen uur keek men in de eerste 28 dagen na de release naar de film.

8. Purple Hearts (2022)

Netflix bracht in 2022 met Purple Hearts een nieuwe, meeslepende dramafilm met Sofia Carson en Nicholas Galitzine over een onwaarschijnlijke liefde naar het video on demand-platform. Het draait om Cassie, een ambitieuze singer-songwriter, en Luke, een marinier uit het leger. Samen besluiten ze een verstandshuwelijk aan te gaan waar ze allebei een slaatje uit kunnen slaan. Maar dan gebeurt er iets vreselijks… Wat precies? Dat ontdekten veel abonnees met maar liefst 228,7 kijkuren in de eerste 28 dagen na lancering.

7. Extraction (2020)

Tyler Rake, een onbevreesde zwarte markt huurling, begint aan de meest dodelijke extractie van zijn carrière wanneer hij in dienst wordt genomen om de ontvoerde zoon van een gevangen internationale misdadiger te redden. In totaal keken mensen 231,3 miljoen uur naar deze film in de eerste 28 dagen.

6. The Adam Project (2022)

Ryan Reynolds schitterde recentelijk in een gloednieuwe Netflix Original sciencefictionfilm, waar meteen 233,2 miljoen uur naar gekeken werd. Hij speelt een door de tijd reizende piloot die moet samenwerken met zijn jongere zelf en zijn overleden vader om zijn fouten uit het verleden te herstellen en tegelijkertijd de toekomst te redden.

5. The Gray Man (2022)

Met een productiebudget van meer dan 200 miljoen dollar, een sterrencast met onder meer Ryan Gosling (La La Land), Chris Evans (Captain America), Ana de Armas (No Time to Die), Billy Bob Thronton (Goliath) en Regé-Jean Page (Bridgerton) én met de gebroeders Russo (Avengers: Endgame) aan het stuur is The Gray Man een gegarandeerd spektakel. Sinds juli 2022 kon je deze actiethriller al in een beperkt aantal bioscopen zien, waarna hij ook direct op Netflix verscheen en 253,9 miljoen uur werd bekeken in de eerste weken. Het is de duurste film is die ooit door de streamingdienst gemaakt is en gaat over CIA-agent Court Gentry, oftewel Sierra Six. Hij is uit een federale gevangenis gehaald en door zijn kompaan Donald Fitzroy gerekruteerd. Ooit was hij een zeer bekwame, door de CIA gesteunde, huurmoordenaar. Maar nu zijn de rollen omgedraaid: Sierra Six is het doelwit en hij wordt wereldwijd opgejaagd.

4. Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

In 2019 verscheen Knives Out op het witte doek. Regisseur Rian Johnson, die ook aan het roer stond van de hitserie Breaking Bad, sleepte er een Oscarnominatie mee in de wacht. Razendsnel werd er dan ook een tweede film aangekondigd en werden de peperdure rechten gekocht door streaminggigant Netflix. Het nieuwe mysterie speelt zich af in Griekenland. Benoit Blanc moet een moord oplossen die plaatsvindt op het privé-eiland van tech-miljardair Miles Bron. Uiteraard is iedere aanwezige weer verdacht. Men keek al snel 279,7 miljoen uur naar de film in de eerste 28 dagen na de lancering.

3. Bird Box (2018)

Deze spannende film met Sandra Bullock verscheen eind 2018 op Netflix en trok direct 282 miljoen kijkuren. Als een mysterieuze kracht een slachting aanricht onder de wereldbevolking is er maar één ding zeker. Als je het ziet, neemt het je leven. Malorie besluit het onbekende te gaan onderzoeken. Zij vindt liefde, hoop en een nieuw begin in haar zoektocht. Nu moet ze vluchten met haar twee kinderen langs een rivier naar de enige plek die nog over is waar mogelijk een toevluchtsoord te vinden is. Om te overleven moeten ze echter een vreselijke tweedaagse reis met blinddoeken afleggen.

2. Don’t Look Up (2021)

Men keek met 359,8 miljoen uur naar Don’t Look Up toen de film uitkwam in 2021. Het verhaal met een bizarre cast draait om Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een astronomiestudente, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio). Zij doen een verbazingwekkende ontdekking van een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem – het ligt op een directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Niemand schijnt er echt om te geven.

1. Red Notice (2021)

Een ongelooflijke sterrencast met Ryan Reynolds, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Gal Gadot schitteren in Netflix’ duurste film ooit (productiekosten van $160-200 miljoen). Er werd dan ook wereldwijd 364 miljoen uur naar Red Notice gekeken in de eerste weken. Wanneer een rode kennisgeving van Interpol – het hoogste bevel om ‘s werelds meest gezochte personen op te sporen en gevangen te nemen – uitgaat, gaat John Hartley (Dwayne Johnson), de top-profiler van de FBI, op onderzoek uit. Zijn wereldwijde achtervolging vindt hem in het midden van een gewaagde overval waar hij gedwongen wordt om samen te werken met ‘s werelds grootste kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds) om ‘s werelds meest gezochte kunstdief, “The Bishop” (Gal Gadot), te vangen. Het hoogvliegende avontuur dat volgt, brengt het trio over de hele wereld, over de dansvloer, gevangen in een afgelegen gevangenis, in de jungle en, het ergste voor hen, voortdurend in elkaars gezelschap.

Alle films en series die op de streamingdienst verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan.

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.

Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in maart 2024. Op dit moment wordt door abonnees van Netflix veel gekeken naar de films Damsel, Irish Wish en Happy Single. Daarnaast doen de series The Gentlemen, Iron Reign en Avatar: The Last Airbender het goed.


Synopsissen: Netflix