Wanneer komt ‘Inventing Anna’ seizoen 2 op Netflix?

De maker van Bridgerton, Shonda Rhimes, kwam begin 2022 met een gloednieuw kijkcijferkanon voor Netflix op de proppen: Inventing Anna over Anna Delvey. De serie is geïnspireerd op het New York Magazine artikel “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” door Jessica Pressler. Maar komen er ook meer afleveringen dan alleen dit eerste deel? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Inventing Anna seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Inventing Anna seizoen 2 op Netflix Nederland?

Meestal laat Netflix pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Daarom is op dit moment ook nog niet bekend of Inventing Anna nieuwe afleveringen zal krijgen. Het verlengen of stoppen van een serie is meestal gebaseerd op een afweging van productiekosten en kijkcijfers.

Wel is het belangrijk om te vermelden dat Inventing Anna is uitgebracht als miniserie, wat betekent dat er volgens de originele plannen geen vervolg zou worden gemaakt. Dat is ook niet gek, omdat het volledige verhaal van Anna Delvey dat vooralsnog bekend is al verteld is. Bij een extreem groot succes qua kijkcijfers kan er echter altijd worden besloten om alsnog extra afleveringen te maken.

Mocht er tóch een tweede seizoen komen, dan duurt het filmen en de nabewerking meestal wel meerdere maanden. Het is dus realistisch om de komst van een eventueel vervolgseizoen niet te verwachten vóór 2023. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra hier meer over bekend wordt gemaakt.

Waar gaat het verhaal van Inventing Anna over?

Een journalist die veel te bewijzen heeft onderzoek de zaak van Anna Delvey, de op Instagram legendarische Duitse erfgename die de harten stal van de New Yorkse sociale scene – en ook hun geld stal. Maar is Anna de grootste oplichtster van New York of is ze gewoon het nieuwe portret van de Amerikaanse droom? Anna en de reporter vormen een duistere, grappige haat-liefdeband terwijl Anna op haar proces wacht en onze reporter tegen de klok vecht om de grootste vraag in NYC te beantwoorden: wie is Anna Delvey?

TitelInventing Anna
Jaar2022
SoortSerie
TaalEngels
Duur1 seizoen
GenreDrama
IMDb6,6 uit 2.800 stemmen
MakerShonda Rhimes
CastJulia Garner, Anna Chlumsky, Kate Burton, Anders Holm, Arian Moayed, Katie Lowes, Jeff Perry, Terry Kinney, Laverne Cox
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Inventing Anna seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

De kans op een verlenging met een derde seizoen is klein voor Inventing Anna, omdat de komst van S2 al onwaarschijnlijk is. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer zodra we hier meer over te weten komen.

Welke teaser of trailer is er van Inventing Anna seizoen 2?

Er is nog geen trailer gedeeld van een mogelijk tweede seizoen, maar je kunt de beelden van deel 1 wel alvast hieronder bekijken om in de stemming te komen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix