Netflix komt met een tweede en derde seizoen van Jeffrey Dahmer-serie ‘Monster’

Sinds DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix verscheen is de hele wereld in de ban van deze meedogenloze seriemoordenaar en zijn huiveringwekkende verhaal. Voor iedereen die de afleveringen ook razendsnel gebinged heeft, hebben we goed nieuws: er zullen nog een tweede en zelfs een derde seizoen volgen.

‘Monster’ op Netflix wordt een anthologieserie met twee nieuwe seizoenen

Makers Ryan Murphy en Ian Brennan hebben groen licht gekregen om verder te gaan met Monster. Omdat het om een afgerond verhaal gaat, hadden veel mensen niet op een nieuw seizoen van de vreselijk populaire serie gerekend. Toch heeft de streaminggigant gisteravond aangekondigd dat dat verkeerd gedacht was. Het verhaal van Jeffrey Dahmer is wel verteld en daarom zal acteur Evan Peters als het goed is niet terugkeren. In plaats daarvan wordt het een anthologieserie, iets wat we bijvoorbeeld al bij American Horror Story en Fargo gezien hebben. Ieder seizoen volgen we een nieuw verhaal met nieuwe personages.

Netflix kondigt dit aan door middel van onderstaand Twitter-bericht. Hierin laten ze weten dat het tweede en het derde seizoen zullen focussen op “andere monsterlijke figuren die de samenleving hebben beïnvloed”. In dit geval staat in ieder seizoen dus een andere seriemoordenaar centraal. Interessant!

Ook Ryan Murphy’s ‘The Watcher’ is verlengd met een tweede seizoen

Ben je fan van het werk van Ryan Murphy? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je, want ook zijn nieuwste serie The Watcher krijgt een vervolg. Dit kondigt Netflix aan in hetzelfde Twitter-bericht. In deze serie draait het om een gezin dat in een idyllische buitenwijk gaat wonen, waar ze onheilspellende brieven ontvangen van iemand die zichzelf ‘The Watcher’ noemt.

Ook deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en aangezien de identiteit van de echte Watcher nooit onthuld is, is het nog maar de vraag wat er in het nieuwe seizoen gaat gebeuren. Of dit net als Monster een anthologieserie gaat worden, is op dit moment nog niet bekendgemaakt. En wanneer de nieuwe seizoenen van de twee series komen ook niet. We laten het uiteraard direct via je mail weten zodra we hier (officiële) informatie over krijgen.

Interessante documentaire over Jeffrey Dahmer nu te zien

Wil je in de tussentijd meer over Jeffrey Dahmer te weten komen? Dan kun je op discovery+ nu de documentaire Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster kijken. Met behulp van honderden pagina’s met transcripties van politie- en FBI-interviews en persoonlijke getuigenissen van familie, vrienden en nabestaanden, wordt dit beklijvende verhaal in deze docu op een hele andere manier onthuld. Zo komt zelfs Jeffreys vader hierin aan het woord. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden en lees ook onze recensie van ‘Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster’ en wat kijkers van die docu vonden.

Meer informatie over ‘Monster’

De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar. Hoe ontweek hij de politie zo lang?

TitelDAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama, Horror
IMDb8,0 uit 104.000 stemmen
MakersIan Brennan, Ryan Murphy
CastEvan Peters, Richard Jenkins, Niecy Nash, Molly Ringwald, Michael Learned, Penelope Ann Miller, Dyllón Burnside
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.