Netflix organiseert real-life ‘Squid Game: The Challenge’ voor $4,56 miljoen (en je kunt je nu opgeven)

Dit weekend liet Netflix nog weten dat het tweede seizoen van de Koreaanse hitserie Squid Game een feit is, maar er staat blijkbaar nog een opzienbarende titel in het SG-universum op het programma. Binnenkort lanceert de streamingdienst namelijk Squid Game: The Challenge, een reality competitie waar je je nu voor kunt opgeven en waar je meer dan 4,5 miljoen dollar mee kunt winnen.

Reality competitie ‘Squid Game: The Challenge’ komt naar Netflix

In een gloednieuwe video heeft Netflix bekendgemaakt een realityserie te gaan maken van hun populaire Koreaanse serie Squid Game. De video wordt begeleid met de volgende tekst, waarin tevens kenbaar wordt gemaakt dat je je nu kunt aanmelden om mee te spelen: “De grootste Netflix-serie ooit wordt de grootste realityserie ooit. Met onze grootste prijs ooit. 456 spelers. $4,56 miljoen. Het grootste risico is niet spelen. SquidGameCasting.com”

Deelnemers worden in proeven getest op het gebied van strategie, allianties en karakter

In een persbericht laat de streamingdienst weten dat de deelnemers in 10 afleveringen tot het uiterste zullen worden getest op het gebied van strategie, allianties en karakter in een reeks van proeven. Die proeven zijn deels gebaseerd op de originele serie, maar worden ook aangevuld met nieuwe verrassende uitdagingen. Iedereen van over de hele wereld kan zich nu aanmelden om mee te spelen, maar Engels spreken is hiervoor wel een vereiste. Spelers worden een voor een geëlimineerd, maar zullen dit natuurlijk niet met hun leven moeten bekopen.

Brandon Riegg, VP van Unscripted & Documentary Series bij Netflix, reageert als volgt op de bekendmaking: “Squid Game veroverde de wereld stormenderhand dankzij het meeslepende verhaal en iconische beeldmateriaal van regisseur Hwang. We zijn dankbaar dat hij ons steunt bij het tot leven brengen van zijn fictieve wereld in deze enorme competitie en dit sociale experiment. Fans van de dramaserie staat een fascinerende en onvoorspelbare reis te wachten terwijl onze 456 echte deelnemers door de grootste competitieserie ooit navigeren, vol spanning en verrassende wendingen, met de hoogste geldprijs ooit aan het einde van de rit.”

Afgelopen week werd Squid Game officieel verlengd met een tweede seizoen

Dit nieuws komt vlak na de officiële verlenging van Squid Game met nieuwe afleveringen. Netflix maakte namelijk dit weekend bekend dat S2 van de hitserie een feit is, zo is ook terug te lezen in de onderstaande tweet.