Netflix kondigt tweede seizoen van Koreaanse hitserie ‘Squid Game’ aan

Na het gigantische succes van de serie kon een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven, maar nu is het eindelijk officieel: Netflix kondigt Squid Game seizoen 2 aan. Wanneer de nieuwe afleveringen van Koreaanse hitserie te zien zullen zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Update (14 juni 2022): Netflix organiseert real-life ‘Squid Game: The Challenge’ voor $4,56 miljoen (en je kunt je nu opgeven) 👀

Het is officieel: Squid Game seizoen 2 komt eraan

Met onderstaande tweet maakt Netflix bekend dat er officieel groen licht is voor een tweede seizoen van Squid Game. Eerder lieten de makers al weten dat er een tweede seizoen aan zou komen, maar nu heeft ook de streamingdienst dit dus officieel bevestigd.

Een officiële releasedatum van Squid Game seizoen 2 is nog niet bekendgemaakt. De productie van het eerste seizoen heeft twaalf jaar gekost, zoals in de officiële verklaring van Netflix te lezen is, dus er is een kans dat we er nog best een tijdje op moeten wachten. In een interview met Variety zei de regisseur van de serie, Hwang Dong-huyk, het volgende hierover:

“Vroeger dronk ik een halve fles soju (Koreaanse sterke drank) om de creatieve sappen te laten stromen. Dat kan ik nu niet meer doen. Het schrijven van Squid Game was moeilijker dan normaal voor mij, omdat het een serie was, geen film. Het kostte me zes maanden om de eerste twee afleveringen te schrijven en te herschrijven. Daarna overlegde ik mondeling met vrienden, en pikte aanwijzingen voor verbeteringen op door mijn eigen pitching en uit hun reacties.”

Wanneer we Squid Game seizoen 2 dus kunnen verwachten, is nog onbekend. De maker denkt dat we hiervoor minstens tot 2024 zullen moeten wachten. Als er meer nieuws is, houden wij je hier via je mail, onze website of social media-kanalen uiteraard van op de hoogte.

Squid Game seizoen 1 was een echte hit

Dat Squid Game verlengd wordt met een tweede seizoen is niet gek. De serie wist al in de eerste 28 dagen 111 miljoen kijkers te trekken, waarmee het direct de best bekeken Netflix-serie ooit werd. Wereldwijd werd er maar liefst 1.650,5 miljoen uur naar de serie gekeken door abonnees van Netflix.

In het tweede seizoen zullen belangrijke personages als Gi-hun (nummer 456) en The Front Man terugkeren en staat er weer een nieuw dodelijk spel op het programma, dus dat dit vast ook weer een hit wordt staat buiten kijf.

Meer informatie over de serie

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood Licht, Groen Licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalKoreaans
GenreMisdaad, Drama, Mystery, Thriller
IMDb8,0 uit 420.000 stemmen
MakerHwang Dong-hyuk
CastLee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Wi Ha-jun, Oh Young-soo, Heo Sung-tae, Kim Joo-ryoung, Anupam Tripathi, Lee You-mi
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix
Bron: Variety

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.