Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix?

Squid Game was razend populair (en zoals in onze recensie te lezen is dat geheel terecht) en kijkers vlogen door de afleveringen heen. Ben je ook benieuwd of er een vervolgseizoen zal volgen van de spannende serie? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix Nederland?

Netflix beantwoordt de vraag of een serie verlengd wordt met een vervolgseizoen meestal enkele maanden na de lancering. Vaak wordt dit antwoord gebaseerd op een afweging tussen de productiekosten en de kijkcijfers. Heel snel heeft de maker, schrijver en regisseur Hwang Dong-hyuk daarom verteld dat er een tweede seizoen komt.

🗣️ “Er is zoveel druk, zoveel vraag en zoveel liefde voor een tweede seizoen. Dus ik heb bijna het gevoel dat jullie ons geen keuze geven. Maar, ik zal zeggen dat er inderdaad een tweede seizoen komt. Het zit nu in mijn hoofd. Ik zit momenteel in het planningsproces. Maar ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen wanneer en hoe dat gaat gebeuren. Dus ik beloof je het volgende: Gi-hun zal terugkomen en hij zal iets voor de wereld doen.”
– Hwang Dong-hyuk

Eerder waren er al goede tekenen, want de serie werd wereldwijd uitzonderlijk goed bekeken. Daarnaast is er ruimte in het einde van het verhaal over gelaten voor een tweede seizoen. Overigens gaf Hwang Dong-hyuk eerder in een interview met Variety aan:

🗣️ “Ik heb geen goed ontwikkelde plannen voor ‘Squid Game 2.’ Het is best vermoeiend als ik er alleen al aan denk. Maar als ik het zou doen, zou ik het zeker niet alleen doen. Ik zou overwegen om een schrijverskamer in te schakelen en zou meerdere ervaren regisseurs willen.”
– Hwang Dong-hyuk

Het is begrijpelijk dat Hwang Dong-hyuk het vermoeiend vond om aan het eerste seizoen van Squid Game te werken. De productie heeft ook meerdere jaren gekost. Zelf vertelt hij hierover in hetzelfde interview:

🗣️ “Vroeger dronk ik een halve fles soju (Koreaanse sterke drank) om de creatieve sappen te laten stromen. Dat kan ik nu niet meer doen. Het schrijven van Squid Game was moeilijker dan normaal voor mij, omdat het een serie was, geen film. Het kostte me zes maanden om de eerste twee afleveringen te schrijven en te herschrijven. Daarna overlegde ik mondeling met vrienden, en pikte aanwijzingen voor verbeteringen op door mijn eigen pitching en uit hun reacties.”
– Hwang Dong-hyuk

In januari 2022 bevestigde Netflix’ co-CEO Ted Sarandos dat er “absoluut” een tweede seizoen van de Koreaanse hitserie zou worden gemaakt. Hij vertelde hier het volgende over:

🗣️ “Ze hebben niet geprobeerd om de show anders te maken zodat het een hit zou worden, maar ze hebben juist geprobeerd om alle dingen over de Koreaanse film en drama te vinden en ze op te bouwen op een manier die nieuwe lagen liet ontstaan. Het is niet zo dat we in moesten grijpen en iemand in Korea moesten leren hoe je geweldige content maakt. Het is al een ongelofelijke markt daarvoor. Er is altijd nieuwsgierigheid geweest over de hele wereld, de K-Drama markt heeft altijd al succes gehad, maar het gemak van de levering die wij hebben geboden heeft het naar de status van mainstream geduwd.”
– Ted Sarandos

Een datum is nog niet naar buiten gebracht, maar de productie van zo’n gigantische serie neemt natuurlijk een flinke tijd in beslag. We verwachten de serie dan ook niet voor 2024. Uiteraard houden we je op de hoogte via je mail zodra er meer nieuws bekendgemaakt wordt. Wat we inmiddels wel al weten is welke acteurs mee gaan doen.

Waar gaat het verhaal van Squid Game over?

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood Licht, Groen Licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalKoreaans
GenreMisdaad, Drama, Mystery, Thriller
IMDb8,3 uit 21.000 stemmen
MakerHwang Dong-hyuk
CastLee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Wi Ha-jun, Oh Young-soo, Heo Sung-tae, Kim Joo-ryoung, Anupam Tripathi, Lee You-mi

→ Vergelijkbare series met Squid Game vind je hier 🍿

Komt er een Squid Game seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

We weten helaas nog niet of er een derde deel van Squid Game zal volgen, omdat de komst van seizoen 2 nog maar net bevestigd is. Als we hier meer over te weten komen, verschijnt het nieuws op Streamwijzer en onze social media kanalen.

Welke teaser of trailer is er van Squid Game seizoen 2?

Jammer genoeg is er nog geen trailer van een mogelijk vervolgseizoen van Squid Game, maar kijk vooral nog eens de trailer van seizoen 1 van de serie om alvast in de stemming te komen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix