Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix?

Een splinternieuw kijkcijferkanon is Netflix aan het veroveren: een soort Koreaanse Hunger Games met een extra dosis mindfucks en plot twists. Squid Game is razend populair (en zoals in onze recensie te lezen is dat geheel terecht) en kijkers vliegen door de afleveringen heen. Ben je ook benieuwd of er een vervolgseizoen zal volgen van de spannende serie? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix Nederland?

Netflix beantwoordt de vraag of een serie verlengd wordt met een vervolgseizoen meestal enkele maanden na de lancering. Vaak wordt dit antwoord gebaseerd op een afweging tussen de productiekosten en de kijkcijfers. Op dit moment kunnen we dus helaas nog niet zeggen of er wel of niet een tweede seizoen van Squid Game komt, want dat is door de streamingdienst nog niet ontkend of bevestigd.

Wel zijn er nu al goede tekenen, want de serie wordt wereldwijd uitzonderlijk goed bekeken. Daarnaast is er ruimte in het einde van het verhaal over gelaten voor een tweede seizoen, dus het lijkt zeker niet ondenkbaar dat er een vervolg komt. Ten slotte is het interessant om na te gaan wat de regisseur van de serie, Hwang Dong-hyuk, heeft verteld in een interview met Variety. Hij gaf met betrekking tot een vervolgseizoen aan:

“Ik heb geen goed ontwikkelde plannen voor ‘Squid Game 2.’ Het is best vermoeiend als ik er alleen al aan denk. Maar als ik het zou doen, zou ik het zeker niet alleen doen. Ik zou overwegen om een schrijverskamer in te schakelen en zou meerdere ervaren regisseurs willen.”

Het is begrijpelijk dat Hwang Dong-hyuk het vermoeiend vond om aan het eerste seizoen van Squid Game te werken. De productie heeft ook meerdere jaren gekost. Zelf vertelt hij hierover in hetzelfde interview:

“Vroeger dronk ik een halve fles soju (Koreaanse sterke drank) om de creatieve sappen te laten stromen. Dat kan ik nu niet meer doen. Het schrijven van Squid Game was moeilijker dan normaal voor mij, omdat het een serie was, geen film. Het kostte me zes maanden om de eerste twee afleveringen te schrijven en te herschrijven. Daarna overlegde ik mondeling met vrienden, en pikte aanwijzingen voor verbeteringen op door mijn eigen pitching en uit hun reacties.”

De enige conclusie die we hier dus uit kunnen trekken is dat momenteel nog niets officieel bekend is over een mogelijk tweede seizoen. We houden je via deze pagina op de hoogte van het laatste nieuws.

  • Waar kun je Squid Game online kijken?

    De serie Squid Game is in Nederland enkel op Netflix te bekijken en niet op andere streamingdiensten als Disney+, Videoland en Amazon Prime Video, omdat het een Original-serie van het video on demand-platform is.

  • Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix Nederland?

    Momenteel is nog niet bekend of er een tweede seizoen van de spannende serie Squid Game op Netflix zal verschijnen. Mocht het wel gebeuren, dan zal het waarschijnlijk niet voor 2022 zijn. We houden je als eerste op de hoogte via je mail als er nieuws is.

→ Vergelijkbare series met Squid Game vind je hier 🍿

Waar gaat het verhaal van Squid Game over?

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood Licht, Groen Licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Jaar2021
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalKoreaans
GenreMisdaad, Drama, Mystery, Thriller
IMDb8,3 uit 21.000 stemmen
MakerHwang Dong-hyuk
CastLee Jung-jae, Park Hae-soo, Jung Ho-yeon, Wi Ha-jun, Oh Young-soo, Heo Sung-tae, Kim Joo-ryoung, Anupam Tripathi, Lee You-mi
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Squid Game seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

We weten helaas nog niet of er een derde deel van Squid Game zal volgen, omdat ook de komst van seizoen 2 nog niet bevestigd is. Als we hier meer over te weten komen, verschijnt het nieuws op Streamwijzer en onze social media kanalen.

Welke teaser of trailer is er van Squid Game seizoen 2?

Jammer genoeg is er nog geen trailer van een mogelijk vervolgseizoen van Squid Game, maar kijk vooral nog eens de trailer van seizoen 1 van de serie om alvast in de stemming te komen.

Squid Game | Official Trailer | Netflix